Зустріч здобувачів другого (магістерського) рівня освітньої програми «Регіональні студії» з менеджером з міжнародних комунікацій Громадської організації «Інститут культури України» Дмитром Потаповим

Магістри ОП «Суспільні комунікації» та ОП «Регіональні студії» провели рольову гру «Cerulean Region Background»

15 лютого 2022 рік 
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

 

 

 

 

 

15 лютого 2022 року відбулася онлайн-лекція для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньої програми «Регіональні студії» Дмитра Потапова, випускника кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», менеджера з міжнародних комунікацій Громадської організації «Інститут культури України». Головна мета даної організації – забезпечення охорони культурної спадщини, зокрема, збереження ідентичної уніфікованої української кухні та популяризації України в світі, становлення у громадах українських культурних цінностей.

Дмитро розповів про ті проєкти, які реалізує «Інститут культури України». Але особливу увагу присвятив етапам, особливостям, специфіці реалізації такого важливого всеукраїнського проєкту, як включення елементу «культури приготування українського борщу» до Національного переліку елементів нематеріальної спадщини, що й відбулося 6 жовтня 2020 року. Цій події передувала експедиція, під час якої було відзнято 24 відео-рецепти приготування борщу в різних регіонах нашої країни.  Рецепти приготування борщу, можна побачити на сайті ГО «Інститут культури України» (http://uacult.com/recipes). Паралельно відбувалася промоція проєкту в провідних українських та світових ЗМІ, посольствах іноземних держав в Україні.

Цей комплекс дій став сутнісною основою для підготовки номінаційного досьє елементу "культура приготування українського борщу", яке Міністерство закордонних справ України в березні 2021 року подало для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Рішення має бути ухвалено 2023 року.

Онлайн-лекція, дозволила показати важливість громадських ініціатив у ході реалізації публічної дипломатії держави, що є важливим для усвідомлення здобувачами освітньої програми «Регіональні студії» другого (магістерського) рівня власної освітньої та професійної траєкторії, досягнення програмних результатів.

Дмитра Потапова запросила доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, кандидат історичних наук, доцент Слюсаренко Ірина Юріївна,  з метою посилення практико-орієнтованої спрямованості освітнього компоненту «Аналіз зовнішньої політики країн світу», в межах функціонування Інформаційно-аналітичного центру Факультету права та міжнародних відносин.

Дякуємо нашому випускнику за присвячений час, натхнення, формування у наших студентів практико-орієнтованих знань, корисних соціальних звичок (soft skills) та сподіваємося на нову зустріч і продовження співпраці!

15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022
15_02_2022