Хроніки студентського життя

Вересень 2021 – лютий -2022 р.

30 серпня 2021 р. відбулася урочиста посвята студентів 1 курсу

Випускниці бакалаврських освітніх програм, які пропонує кафедра міжнародних відносин та міжнародного права, а зараз – здобувачки магістерських освітніх програм Анастасія Гаценко («Суспільні комунікації») та Вікторія Бистра («Регіональні студії») взяли участь у ІІІ Панєвропейській конференції в Україні «Україна: 30-років європейським шляхом», відбулася у змішаному форматі (онлайн та офлайн) 11 вересня 2021 р. за підтримки Федерального міністерства закордонних справ на основі рішення Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина через Фонд Ганнса Зайделя в Україні Hanns Seidel Stiftung Ukraine.

13 вересня 2021 року на платформі Google Meet відбувся методичний семінар для кураторів перших курсів: «Місце куратора в структурі ФПМВ». Модератор зустрічі: старший викладач кафедри публічного та приватного права Байталюк О.М. Під час семінару було розглянуто питання щодо:- Організації роботи куратора з академічною групою.- Визначено основні завдання куратора академічної групи.- Зазначено основні напрямки співпраці куратора з заступником декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи.

Студенти 3 курсу освітньої програми «Регіональні студії» разом з доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Слюсаренко Іриною Юріївною провели практичні заняття з навчальної дисципліни «Культура народів Північної Америки та Західної Європи» у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок», де отримали можливість відвідати зали, оформлені в різних стилях: ренесанс, модерн, мавританський, неоампір та неорококо, русько-візантійський.

Студенти 1-го курсу бакалаврського рівня освітніх програм «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» відвідали Національний заповідник «Софія Київська».  Екскурсію було проведено в рамках дисципліни "Основи дипломатії" доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, к.і.н. Оленою Андріївною Брайчевською.

20 вересня 2021 року за традицією у стінах Факультету права та міжнародних відносин старший викладач кафедри іноземних мов Кушевська Наталя Миколаївна провела практичне заняття зі студентами 1 курсу спеціальності «Міжнародне право», присвячене Європейському дню мов, що відзначається щорічно 26 вересня,  починаючи з  2001 року за ініціативи Ради Європи для сприяння та популяризації багатомовності у Європі.

21 вересня студенти другого курсу освітніх програм бакалаврського рівня «Міжнародне право», «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» відвідали Дипломатичну академію України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ.

Студенти нашого факультету Богдан Прачун, Мартинюк Мілєн, Хоменко Андрій (2 курс, спеціальність Міжнародне право) (команда Ferro et igni) посіли 2 місце у ІІІ Всеукраїнських дебатах з адміністративного судочинства імені Юрія Панейка! Конкурс дебатів проходив у місті Львові 24-25 вересня 2021 р. Команда готувалась до участі у цьому конкурсі під керівництвом тренера- наставника - Сергієнко Наталії Артурівни (к.ю.н., доцент кафедри публічного та приватного права).

30 вересня студентки 3-го курсу спеціальності «Міжнародне право» Якіменко Олександра, Матківська Надія, Літвінова Валерія разом з доцентом Кафедри міжнародних відносин та міжнародного права , Тимченко Ліліаною Олексіївною відвідали лекцію професора Філіпа Сендса – юриста-міжнародника, директора Центру міжнародних судів і трибуналів, дослідника Голокосту. Захід був присвячений 80-х роковин трагедії Бабиного Яру та відбувся в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

1 жовтня 2021 року в супроводі доцента кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Пістракевич Олени Володимирівни студенти 1 курсу освітніх програм "Регіональні студії" та "Суспільні комунікації" відвідали одну з найважливіших будівель, що вже не одне десятиліття слугує місцем для дипломатичних прийомів та переговорів найвищих посадових осіб – Маріїнський палац.

6 жовтня 2021 року студенти 3 курсу освітньої програми «Регіональні студії» першого (бакалаврського) рівня разом з доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Слюсаренко Іриною Юріївною провели практичне заняття з навчальної дисципліни «Культура народів Північної Америки та Західної Європи» у Центрі сучасного мистецтва «PinchukArtCentre».

08 жовтня 2021 р. студенти-міжнародники освітніх програм «Регіональні студії» (магістратура) та «Міжнародне право» (бакалаврат) мали можливість прослухати гостьову лекцію на тему "Особливості правового регулювання спільної імміграційної політики Європейського Союзу". Лекцію презентувала експертка з цього питання – Кортукова Тамара Олександрівна, доктор філософії з міжнародного права, старший викладач кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Київського національного торговельно-економічного університету.

Напередодні Дня захисників та захисниць України студенти першого курсу освітніх програм бакалаврату «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» відвідали Інформаційний центр Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, що знаходиться у Будинку профспілок на Майдані Незалежності у м. Київ. Студенти та куратори Олена Володимирівна Пістракевич та Марина Миколаївна Бессонова ознайомилися з експозицією "Назустріч свободі!", що присвячена подіям Революції Гідності, стилізованою картою Майдану, ключовими місцями Революції Гідності

Cтуденти освітніх програм «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» першого (бакалаврського) та «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» другого (магістерського) рівнів, разом з науково-педагогічними працівниками кафедри міжнародних відносин та міжнародного права: доцентками О.А. Брайчевською, Г.М. Мельник, І.Ю. Слюсаренко та старшою викладачкою М.М. Лісовською відвідали онлайн-лекцію «Rethinking public diplomacy» професора публічної дипломатії Ніколаса Дж. Калла. Лекція пройшла у Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України. Лектор є знаним фахівцем з питань публічної дипломатії, директором-засновником магістерської програми з публічної дипломатії Університету Південної Каліфорнії (UK/USA).

Студенти факультету завдяки членству в Київському осередку Ліги студентів Асоціації правників України мали змогу відвідати Першу міжнародну конференцію з аграрного права організовану Асоціацією правників України та Секцією аграрного права Міжнародної асоціації юристів. Захід зібрав провідних юристів, представників Програми USAID з аграрного і сільського розвитку, міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України, Асоціації «Український Клуб Аграрного Бізнесу» (УКАБ), агропромислового холдингу «Астарта-Київ», Української зернової асоціації, Deutsche Bahn E.C.O. Group, UkraineInvest та інших.

Студенти нашого факультету - члени Київського осередку Ліги студентів АПУ відвідали офіс Юридичної компанії MORIS , а саме проєкт " Кава з юристом Андрієм Романчуком - керуючим партнер юридичної компанії MORIS,одним з найкращих юристів України за рейтингом Best Lawyers 2021. Поговорили про становлення компанії , те як шукати перші гроші для відкриття своєї справи , якими навичками має володіти "ідеальний" юрист 21 сторіччя та дізналися про цікаві життєві історії пана Андрія , з яких можна було викоренити безцінний урок для себе.

Студенти факультету Прачун Богдан, Андрій Скульський, Андрій Касьян, Роман Остапенко, Лілія Демченко, Анастасія Романова, Дар‘я Погорелова та Вікторія Шалівська за сприяння Київського осередку Ліги студентів Асоціації правників України відвідали Х ювілейний судовий форум - наймасштабнішу юридичну подію року. Лейтмотивом форуму стала тема незалежності судової влади в умовах турбулентності.

Цьогорічні першокурсники ФПМВ не припиняють радувати на своєї активною життєвою позицією та переможними злетами. Особливе захоплення та вдячність викликають студентки 1 курсу спеціальності «Суспільні комунікації». Лише за жовтень місяць завдяки їм Факультет поповнив копилку своїх досягнень двома перемогами, а саме:Зайняли весь п’єдестал пошани у І етапі ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка: I місце Дев’ятко Марія, Тимошенко Аліна; II місце Калашник Марія; III місце Волошина Аделія (група СКб-1-21-4.0д). та отримали І місце у   Щорічному загальноуніверситетському науковому квесті "Київ - моя столиця" від наукового товариства Університету Грінченка: Команда від ФПМВ у складі Сидор Лілії, Крицької Вікторії та Симоненко Оксани (група СКб-1-21-4.0д).

В рамках інтернаціоналізації вищої освіти у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася інформаційна он-лайн зустріч для кураторів та зацікавлених викладачів щодо можливостей міжнародної академічної мобільності. Зустріч була ініційована Ольгою Сергіївною Виговською, завідувачкою Науково-дослідної лабораторії інтернаціоналізації вищої освіти, кандидатом політичних наук, доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права.

9 листопада студенти та викладачі Факультету відзначили день української писемності та мови, взявши участь у низці заходів серед яких:1. Написання диктанту національної єдності (85 студентів Факультету). 2. Випуск нового відео проекту “Юрист онлайн”  тема: закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». 3. Проведення на платформі «LearningApps»  інтелектуального онлайн-квесту «Україна в усьому її різноманітті» з блоком питань про українську мову та літературу. 4. Участь у загально університетському флеш – мобі #носійСлова. 5. Перемога (І місце) у ІІІ загально університетському Інтерактивному онлайновому квесті «Мовний марафон» (організатор: Інститут філології), участь у якому взяло 25 команд (196 учасників) із 10 структурних підрозділів Університету.6. Участь у ХХІІ Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика (І університетський етап).

8 листопада 2021 року розпочався трьохтижневий проект «EU Vision: Expectations VS Reality». Захід організований громадським об’єднанням Пан'європейська молодь Київщини, членами якого є студенти освітніх програм «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» Гаценко Анастасія, Марчевська Олена, Андрусенко Михайло, Черевичний Богдан, Безсонна Ксенія, Бистра Вікторія, Давиденко Катерина, Фалько Альона, Кирилюк Андрій. Щопонеділка представники двох поколінь трьох європейських країн висловлюють свої думки щодо того, як вступ до ЄС вплинув на розвиток їх держав.

Студенти освітньої програми «Суспільні комунікації»  другого (магістерського) рівня,  в рамках діяльності Інформаційно-аналітичного центру Факультету права та міжнародних відносин, та освітнього компоненту «Суспільні комунікації в нових геополітичних умовах», прослухали вебінар, присвячений цифровій безпеці та новим медіа. Під час вебінару учасники пройшли опитування, яке дозволило з’ясувати власний рівень знань про цифрову безпеку, з’ясували як максимально захистити власні пристрої, створити надійні паролі, вберегтися від фішингу, визначити особливості налаштувань безпеки популярних месенджерів.

19-21 листопада Студенти-правники зайняли 3 місце на Всеукраїнському антикорупційному мут-корті. Для участі у змаганнях надійшли заявки від 65 команд, які представляли 17 закладів вищої освіти з 14 регіонів України. У відбірковому раунді командам потрібно було правильно кваліфікувати корупційний злочин, скласти план розслідування та стратегію захисту адвокатом. У підсумку для участі в усних раундах у Харкові відібрали 8 команд.

20 листопада 2021 року відбулися звітна та установча конференції з виробничих практик (консульська робота та інформаційно-аналітична). На звітній конференції з виробничої практики (консульська робота), яка тривала з 11.10.2021 р. по 19.11.2021 р., студенти ІV курсу освітньої програми «Регіональні студії» доповіли про результати проходження практики, завдання, які виконували та навики, які здобули.

25 листопада 2021 р. для кураторів була проведена лекція-тренінг «Особливості формування позитивного соціально-психологічного клімату в студентській групі». Заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри спорту та фітнесу, тренер, фасилітатор Людмила Юріївна Петрухан-Щербакова.

22 листопада офіційно завершилася серія зустрічей в рамках проєкту "EU Vision: Expectations VS Reality", організованих громадським об’єднанням Пан’європейська молодь Київщини, членами якого є й наші студенти освітніх програм "Суспільні комунікації" та "Регіональні студії".

25 листопада Відбулася онлайн-зустріч студентів 3-го та 4-го курсів освітньої програми «Міжнародне право» з Консулом Посольства України в Республіці Північна Македонія Костянтином Куценком. Зустріч проходила в рамках діяльності Інформаційно-аналітичного центру Факультету права та міжнародних відносин та освітнього компоненту «Конфліктологія». Головною темою зустрічі стало обговорення особливостей дипломатичної та консульської діяльності в зонах регіональних конфліктів, зокрема на Балканах.

Студенти 3 курсу Факультету права та міжнародних відносин 06.12.2021 року, за ініціативи к.ю.н., доцента кафедри публічного та приватного права, адвоката БФ «Право на захист» Калашник Олени Миколаївни, долучились до moot court на тему: «Захист прав мігрантів», який проходив в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка

09 грудня 2021 року студенти освітніх програм «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право», а також викладачі кафедри міжнародних відносин та міжнародного права взяли участь в онлайн-дискусії «Парламентські вибори в Німеччині: можливості для України». Головна мета заходу, організованого Пан’європейською молоддю Київщини та Пан’європейським Союзом України за підтримки Фонду Ганнса Зайделя, -обговорення результатів виборів до Бундестагу 26 вересня 2021 року

З 1 по 10 грудня в Університеті Грінченка відбулася традиційна Грінченківська декада під час якої: Участь у загально університетському інтерактивному конкурсі «Словник Бориса Грінченка та сучасність». (Номінація «Творці слів»), 2.     Участь у загально університетському онлайн конкурсі читців “Слово Грінченка” (Диплом І ступеня, перемога у 2-х номінаціях), 3.     Участь у загально університетському онлайн марафоні «Бірюзовий рулить !!!», 4.     Участь у  Відкритому шаховому турнірі Київського університету імені Бориса Грінченка (ІІІ загально командне місце, ІІ місце в особистій  першості серед дівчат), 5.     Розіграш корпоративних подарунків від Ради студентського самоврядування, 6.     Пізнавальна Гра Брейн-ринг на тему “Грінченківці знають свої права” (між студентами Фахового коледжу “Універсум” і студентами Факультету права та міжнародних відносин) (кафедра публічного та приватного права), 7.     Інтелектуальна онлайн гра “Що? Де? Коли?” (присвячена історії Університету Грінченка та життєпису Б.Д.Грінченка) (Наукове товариство Факультету), 8.     Традиційна інтелектуальна онлайн гра - батл «Grinchenko family: Girls vs. Boys»(Наукове товариство Факультету), 9.     Онлайн візуалізація образу Бориса Грінченка “Грінченко очима грінченківців”, 10. Музичний антракт (знайомство з музичними творами на слова Б.Грінченка у виконанні відомого кобзаря та дослідника української культурної спадщини Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька»), 11.  Віртуальна подорож країнами, з якими пов'язане життя та творчість Б.Грінченка “Грінченко і світ” (кафедра міжнародних відносин та міжнародного права), 12. Тематична дискусія «Європейська література в перекладах Бориса Грінченка» (кафедра іноземних мов), 13. Перегляд та обговорення фільму “Ловець слів” про Б.Д. Грінченка.(кафедра іноземних мов)

Вітаємо інтелектуально потужну команду у складі: студентки ІІІ курсу спеціальності «Право» , Голови Ради студентського самоврядування Факультету Левицької Анастасії, студентів І курсу спеціальності «Міжнародне право» Пасинчука Миколи та Волошина Кирила, студентта І курсу спеціальності «Право» Курти Владислава! Саме ці зіркові представники Dream Team від ФПМВ здолали цілу серію інтелектуальних двобоїв з  шахів та посіли ІІІ сходинку п’єдесталу, виборовши бронзу, а Анастасія Левицька стала срібною призеркою в особистій першості, перемігши гідних суперників - представників інститутів та факультетів Університету Грінченка

В рамках Грінченківської декади та Тижня прав людини 10 грудня 2021 р. кафедра публічного та приватного права провела онлайн змагання, з використанням сервісу Google Meet, у грі Брейн-ринг на тему: «Грінченківці знають свої права”  між студентами спеціальності «Право» Факультету права та міжнародних відносин і студентами спеціальності «Соціальна педагогіка» Фахового коледжу «Універсум». Захід був спрямований перевірку знань студентів основних соціальних прав людини та студентів.

З нагоди Дня прав людини та Дня народження Київський Університет імені Бориса Грінченка до тижня права, відбувся moot court «Справедливий грінченківський суд», який був організований адвокатом, секретарем Ради роботодавців Факультету права та міжнародних відносин, доцентом кафедри публічного та приватного права Калашник Оленою Миколаївною для студентів-правників 3-го курсу Факультету права та міжнародних відносин.

Вітаємо команду “Ferro et igni” у складі студентів 2-го курсу освітньої програми «Міжнародне право» Прачуна Богдана, Хоменко Андрія, Мартинюка Мілєна та їх тренера-наставника Наталію Сергієнко (к.ю.н., доцент кафедри публічного та приватного права) з перемогою у номінації «Найкращий відзив» ІІ Національних судових змагань з права інтелектуальної власності!

Здобувачі освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Регіональні студії» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації» завершили своє навчання проходженням державної атестації. Вітаємо наших магістрів Назара Бобровського, Альону Добридень, Маргариту Ніколаєнко, Еліну Магеррамову, Яну Мосійчук, Юлію Колочай, Євгенія Остапенка, Ірину Соколову, Тіну Тейшейру, Оксану Шахову-Предик з успішним складанням кваліфікаційного іспиту з теорії і практики перекладу (англійська мова) та захисту випускних кваліфікаційних робіт.

Ось і завершилася атестація студентів другого курсу освітньо-професійної програми «Суспільні комунікації» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації». Вітаємо наших магістрів Ігоря Нежинського, Михайла Дегтяренка, Олександру Савенко, Тетяну Чабанюк, Дмитра Потапова з успішним складанням кваліфікаційного іспиту з теорії і практики перекладу (англійська мова) та захисту випускних кваліфікаційних робіт.

18 - 19 грудня 2021 року у місті Львів пройшов дводенний сертифікаційний антикорупційний курс «AнтиCore», учасницями якого стали студентки 4-го курсу освітньої програми «Міжнародне право». Під час форуму студенти поглибили свої знання з питань ефективного реформування законодавства; формування дієвих механізмів впливу на владу з боку громадського суспільства; шляхів подолання корупційної культури в Україні.

29 грудня на Факультеті права та міжнародних відносин відбувся Випуск магістрів спеціальностей "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" і "Право"!Факультет, одночасно, з радістю і сумом відпустив у велике професійне життя своїх НАЙПЕРШИХ дітей – фундаторів ФПМВ, його опору і гордість!

12 січня 2022 року здобувачі другого (магістерського) рівня освітньої програми «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» провели рольову гру Маршал Центру «Cerulean Region Background» під керівництвом доцента кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Валерія Кравченка.

З 11 по 20 січня 2022 року в Університеті Грінченка відбувся фольклорно -  етнографічний онлайновий фестиваль «Від Різдва до Водохреща», метою якого стало: патріотичне виховання студентської молоді через залучення до традицій українського народу, пісенності, фольклору, популяризація національної культури, виявлення та творчий розвиток обдарованих особистостей Фестиваль, у якому взяло участь 106 виконавців, проводився у двох категоріях – «Професіонали» та «Аматори» за номінаціями:вокальне мистецтво;інструментальне виконавство;театральне мистецтво. Диплом ІІ ступеня – Аліна Діжурко, студентка І курсу спеціальності «Суспільні комунікації» 🥉Диплом ІІІ ступеня – Руслана Клюй, студентка ІІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації»; 🥉Диплом ІІІ ступеня – Данило Зелений, студент ІІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Номінація «Театральне мистецтво». Категорія «Аматори»: Диплом І ступеня – колектив Факультету права та міжнародних відносин у складі студентів І та ІІ курсів спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Право» (Сучасна інтерпретація вертепу).

26 січня 2022 р. здобувачі освітніх програм бакалаврського та магістерського рівнів «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» (спеціальність 291) взяли активну участь у Всеукраїнській науковій конференції молодих вчених «США: політика, суспільство, культура», присвяченій 30-річчю встановлення дипломатичних відносин США й України.

3 лютого 2022 року викладачі кафедри відвідали онлайн-лекцію "Сучасна війна: шляхи та засоби персонального захисту громадян України", яку провів Олександр Васильович Курбан Alexander V. Kurban, доцент кафедри реклами та зв'язків з громадськістю Інституту журналістики КУБГ. Лекція була наповнена важливою та найактуальнішою інформацією щодо гібридної війни (на прикладі українсько-російського гібридного конфлікту), ролі невоєнних методів вирішення міждержавних конфліктів, основ виживання в умовах воєнної ситуації та підготовки до небезпечних ситуацій.

Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.
Вересень 2021 – люти...
Вересень 2021 – лютий -2022 р.