Хроніки. Студенське життя

2019-2020 н.р.

14 вересня студенти- міжнародники першого та другого курсу відвідали показ стрічки «Заборонений» - український художній повнометражний фільм про життя та загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника - Василя Стуса, який для багатьох поколінь став уособленням часу й боротьби з режимом. Кінокартина вийшла в український кінопрокат до Дня пам'яті поета.

З 9 по 14 вересня  випускниця Міжнародної академії з лідерства служіння, студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні стдії» Факультету Вікторія Бистра відвідали Казахстансько-Американський вільний університет (м. Усть-Каменогорськ, Республіка Казахстан), у якому спільно з Київським університетом імені Бориса Грінченка реалізується Міжнародна програма з лідерства служіння, за підтримки "Co-Serve International".

14 вересня  студенти – міжнародники учасники Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у якості волонтерів та гостей у Фестивалі "ДУМКОFEST. АНТИКОРУПЦІЯ". Захід надав можливість долучилися до цікавих лекцій про корупцію та шляхи її подолання, поспілкуватися з представниками багатьох громадських організацій у формі квесту, а також зарядитися позитивними емоціями, які спонукають змінювати країну на краще.

25 вересня в місті Миколаїв закінчився юніорський Чемпіонат України з фехтування на шаблях. Вихованка ФК "ВЕРШИНА", студентку І курсу спеціальності «Регіональні студії» Купових Ірина стала срібною призеркою в складі команди Київ-1 та отрималазвання Майстра спорту.

30  вересня  студенти – міжнародники та викладачі кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Факультету привітали своїх шановних колег з професійним святом та презентували у подарунок бібліотеці Університету низку книжок для професійного та особистісного зростання студентів.  

жовтень. Відбулася чергова зустріч студентів - міжнародників Факультету права та міжнародних відносин, які є учасниками Action Diplomacy: Ukraine - складової всесвітньої мережі проектів, які дозволяють молоді здобути навички практичної дипломатії, поглибити знання у сферах міжнародних відносин, геополітики та бізнесу. Організований же студентами, проект Action Diplomacy: Ukraine – це унікальна можливість саме для української молоді дізнатися більше про дипломатію, відвідуючи посольства та спілкуючись з людьми, які безпосередньо впливають на міжнародну політику.За час своєї участі у проекті Action Diplomacy: Ukraine студенти нашого Факультету спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» отримали унікальну можливість ближче познайомитись з роботою низки Посольств, зокрема:

7.10.19 відвідали Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні (U.S. Embassy in Ukraine), де за підтримки спікерів заходу: Amy Lyn Reynolds,Juliana Ballard, Mike Reinert, John Ballard, дізналися про структуру Посольства, особливості роботи дипломатів, вектори співпраці між нашими країнами, візову політику, культурні проекти, які проводить Департамент Публічної дипломатії, як то, «Американська музика за кордоном», цікаві заходи, що відбуваються в America House Kyiv, тощо.

9.10.2019 відвідали Посольство Австрії в Україні (AustrianEmbassyinKyiv), де разом з паном Послом Ґернотом Пфандлером і паном аташе Флоріаном Кольфюрстом обговорили різноманітні сфери співпраці між Австрією та Україною, зачіпили тему публічної дипломатії, особливо в контексті того, що 2019 р став Двостороннім роком культури між Австрією та Україною. Також учасники Action Diplomacy мали нагоду поговорити на актуальні політичні теми, зокрема реформи нового українського уряду, проблему корупції та можливі шляхи її вирішення, а також порівняти системи оподаткування Австрії і України та у процесі бурхливої дискусії обговорити тему глобальних кліматичних змін.

1.11.2019 відвідали Посольство Королівства Норвегія в Україні (Royal Norwegian Embassyin Kyiv) де разом з паном Послом Уле Тер'є Хорпестадом обговорили різні вектори співпраці між Норвегією та Україною, зокрема у соціальній (проект соціальної адаптації для військових) та торговій сферах. Паном Послом був також зроблений акцент на історичному минулому наших народів, поєднаних видатним норвезьким дипломатом Фрітьйофом Нансеном, який під час голоду 1921-1923 рр. очолив Міжнародну місію допомоги голодуючим України.

8 жовтня студентки 3 курсу спеціальності «Регіональні студії» Дар’я Гаман , Марія Лагутіна та Анастасія Курохтіна взяли участь у круглому столі «Європейська стратегія України: двосторонні та багатосторонні відносини як інструменти досягнення зовнішньополітичних цілей України». Дякуємо Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС за можливість послухати провідних експертів, отримати нові знання у сфері міжнародних відносин та взяти участь у дискусії.

11 жовтня Наукове товариство Факультету права та міжнародних відносин продовжило традицію проведення Марафону «Подорож країнами світу». Розпочали мандрівку з Нідерландів. Три команди першокурсників взяли участь у різноманітних інтелектуальних і творчих конкурсах та поглибили свої знання з історії та культури Королівства Нідерланди!

 Жовтень.  студентки 3 курсу спеціальності "Регіональні студії" Лагутіна Марія, Курохтіна Анастасіята 2 курсу "Суспільні комунікації" Піддобрівна Марія, відвідали Kyiv Global Summit 2019 "Women.Peace.Security" , учасницями якого стали більше ніж 900 жінок зі всієї України. ⠀

17 жовтня студенти  -міжнародники Факультету відвідали лекцію Деніела Фріда - відомого американського політика та дипломата на тему "Українські можливості та завдання Америки", яка відбулася у Малій актовій залі Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.

  17 жовтня          Щиро вітаємо команду Факультету у складі першокурсників спеціальності «Регіональні студії»: Кундік Анастасії, Козак Анни; Крижового Олексія; Коснакі Віри; Ігнатенко Івана; Красатюк Дарії, з феєричною перемогою у Загальноуніверситетському науковому квесті «КИЇВ - МОЯ СТОЛИЦЯ: НАУКА НА КУДРЯВЦІ», організаторами якого виступило Наукове Товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського університету імені Бориса Грінченка. Пишаємося нашою Dream Team, яка вже вчетверте підтримала переможну традицію Факультету, та бажаємо подальших злетів та перемог!!!

  17 жовтня студентка ІІІ курсу спеціальності "Суспільні комунікації", керівник Дебатного клубу Факультету Anastasiia Hatsenko стала учасницею HeForShe Congress, який вже вдруге відбувся у Києві та об’єднав експертів у сферах бізнесу, освіти, культури та медіа навколо теми ґендерної рівності та прав людини.

Жовтень. Щиро вітаємо студентів Факультету права та міжнародних відносин з гідною участю у І етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка серед учнівської та студентської молоді.Серед студентів нефілологічних спеціальностей місця посіли: І місце – Шахова Оксана, студентка ІV курсу спеціальності «Країнознавство», Голова Наукового товариства Факультету ІІ місце – Любарець Діана, студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» ІІІ місце – Ковальська Тетяна   студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії».

  15-19 жовтня студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин Катерина Тебякіна взяла участь у саміті EUSTORY Next Generation 2019, (м. Берлін, Німеччина) де протягом трьох днів разом зі 120 молодими людьми зі всього світу та експертами в галузі мистецтва, культури, науки, журналістики детально аналізувала різноманітні аспекти політичних трансформаційних процесів у Європі.

21 жовтня студентки ІІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Факультету права та міжнародних відносин Гаценко Анастасія та Більовська Юлія відвідали Дипломатичну академію України імені Геннадія Удовенка при МЗС де взяли участь у дискусійній панелі «Україна-НАТО: що на столі переговорів?», організатором якого виступив TRUMAN Agency.

   21 жовтня, підтримуючи традицію Факультету права та міжнародних відносин очільники та члени Наукового товариства та Дебатного клубу Факультету права та міжнародних відносин провели захід, присвячений Дню Організації Об'єднаних Націй (На офіційних мовах ООН (англ. United Nations Day; фр. Journée des Nations Unies; ісп. Día de las Naciones Unidas), який був встановлений резолюцією A/RES/168 (II) Генеральної Асамблеї ООН 31 жовтня 1947 року та відзначається щорічно 24 жовтня.

  21 жовтня. В межах святкування Дня Організації Об’єднаних Націй студенти Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у масштабній події, організатором якого виступила ООН в Україні. В межах масштабної фотовиставки та відеопрезентації «Будь на хвилі змін» (Be the Change) відомі українські діячі культури та мистецтва, провідні освітяни, журналісти, громадські діячі (Яніна Соколова - акторка, журналістка, телеведуча, Гурт «KAZKA», OLEYNIK співак, Мішель Андраде - співачка, акторка і телеведуча, Маргарита Паша - Міс Україна 2019), які мають високий рейтинг довіри в суспільстві, виступили у ролі спікерів та представили одну з Цілей сталого розвитку.

 24 жовтня студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Павріанідіс Аліса, Іщук Анна та «Суспільні комунікації» Піддобрівна Марія взяли участь у круглому столі на тему: «Близький Схід і Африка: пошуки українського інтересу», який відбувся в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС

  18-22 жовтня в м. Берлін студенти Факультету права та міжнародних відносин Дмитро Потапов (голова РСС Факультету, член Студентського парламенту, студент 4 курсу спеціальності «Міжнародна інформація»), Оксана Шахова (голова НТ Факультету, студентка 4 курсу спеціальності «Країнознавство»), Любарець Діана (студентка 3 курсу спеціальності «Регіональні студії»), Тарас Житник та Тетяна Ковальська (студенти 2 курсу спеціальності «Регіональні студії») взяли участь у роботі Міжнародної конференції на тему «Диктатура-Демократія-Демократура. Сучасна спадщина Третього рейху та Радянської ери». Конференція організована французьким комітетом Пан’європейського союзу Східної Франції у співпраці з Фондом Конрада Аденауера.

         24 жовтня у Міжнародному культурному центрі «Сяйво» відбулося засідання круглого столу на тему «Формула Штайнмайера як можливість ефективного врегулювання військового конфлікту». Головними спікерами заходу виступили: Перший Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Турянський Ігор Мефодійович та декан Факультету права та міжнародних відносин, доктор наук з державного управління, професор

Грицяк Ігор Андрійович. Модератор заходу: студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Гаман Дар’я.

25 жовтня відбулася щорічна Конференція членів (делегатів) Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського університету імені Бориса Грінченка. Одним з питань порядку денного стало: Нагородження грамотами та вручення подяк активним членам Наукового товариства. Щиро вітаємо студента ІІ курсу спеціальності «Міжнародне право» Штомпеля Ярослава та студентку ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Корженівську Вікторію з отриманням Подяки «За активну участь у розвитку Наукового Товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Київського Університету імені Бориса Грінченка».

28 – 29 жовтня студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних долучилися до низки заходів щодо прийому делегації студентської молоді з Бельгії, які відбулися у Київському університеті Бориса Грінченка та Колонній залі КМДА (Ukrainian Belgian cultural exchange day).

Основною метою зустрічі стали: молодіжні обміни, ознайомлення зі знаковими, історичними пам’ятками Києва, здійснення міжкультурної комунікації. Дякуємо студентці ІV курсу спеціальності «Країнознавство» Добридень Альоні, яка виступила в ролі координатора зустрічі.

         30 жовтня закінчилися особисті змагання Чемпіонату Києва з фехтування на шаблях. Вихованка ФК "Вершина", студентка 1 курсу спеціальності "Регіональні студії" Купових Ірина здобула бронзову медаль на цих змаганнях.

 

2 листопада студенти - міжнародники Факультету Романюк Тетяна, Ковальська Тетяна, Горохівська Ірина, Якіменко Олександра взяли участь у якості делегатів та волонтерів у найбільшому українському молодіжному форумі про кар'єрні можливості - YouthSpeak Forum, який одночасно зібрав   у стінах Торгово-Промислової Палати України провідні компанії громадського, державного та бізнес сектору.

2 листопада студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії», цьогорічна випускниця Міжнародної академії лідерства служіння Бистра Вікторія долучилася до команди волонтерів на Восьмій виставці вищої освіти в США, організованої мережею EducationUSA за підтримки Посольства США в Україні.

З 28 жовтня по 6 листопада у м. Ірпінь (Київська область) відбувся регіональний етап Програми особистісного та професійного розвитку молоді “Державотворець".Метою програми є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесом державотворення, діяльністю засобів масової інформації, бізнесу та громадського сектору, залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням. Пишаємося тим, що учасницею Програми стала студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Павріанідіс Аліса

7 листопада на Всеукраїнському юніорському турніру найсильніших з фехтування на шаблях бронзу здобула Купових Ірина, студентка І курсу "Регіональні студії" та вихованка ФК "Вершина".

18 листопада студенти Факультету права та міжнародних відносин відвідали SDG Opinion Space #2 «Dirty secrets of the SDGs: “питання без відповідей” про Цілі сталого розвитку» від CSRUkraine. Дискусія була присвячена таємницям Цілей сталого розвитку, проблемним та резонансним питанням. Авторами фотографій стали початківці, аматори та професіонали з усієї України. Виставка вийшла інноваційною та інклюзивною. Завдяки QR-кодам на кожному фото можна дізнатись про автора, історії фото або цитати відомих людей щодо тематики. Автори поділилися ними, аби пояснити власну думку та ідею. Ініціаторкою проекту є Богдана Мисик, студентка 4-ого курсу спеціальності «Міжнародна інформація» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, яка в рамках лідерської програми для молоді «SDG-Амбасадори»

В листопаді в межах програми Action Diplomacy: Ukraine студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних відносин відвідали Посольство Швейцарської конфедерації в Україні та під час бесіди з Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільде обговорили велике коло питань серед яких: політика, освіта, конфліктологія, державний устрій, географічна зумовленість, історичні передумови, зовнішньоекономічні та зовнішньополітичні аспекти, відносини із міжнародними організаціями та дипломатичний нейтралітет.

22 листопада студентки Факультету права та міжнародних відносин Сірко Вероніка-Марія, Чабанюк Тетяна (студентки 4-го курсу спеціальності «Міжнародна інформація») та доцент кафедри української літератури і компаративістики Левко Уляна Улізбарівна взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції «Україна та Польща: європейський досвід полікультурності та добросусідства».

27 листопада відбулась лекторій-бесіда «Принципи лідерства служіння в управлінні», яка подарувала можливість студентам Київського університету імені Бориса Грінченка почути успішні історії справжніх лідерів у різних сферах суспільного життя, таких як: Наталія Бикова - керівник програми «Молодіжний розвиток» Корпусу миру США в Україні, Олена Молодцова - керівник маркетингу в Україні торгової марки “Red bull”, Маршал Крістенсен - почесний професор нашого університету та коуфаундер міжнародної організації «Co-Serve International”. Спікери поділились з майбутніми лідерами своїм управлінським досвідом, ціннісними орієнтирами, принципами, якими вони послуговуються у своєму житті.

Ініціаторами та організаторами заходу стали студенти Факультету права та міжнародних, випускники Міжнародної академії лідерства служіння Бистра Вікторія та Прачук Дмитро, які гідно захистили свій фінальний проект та зміцнили в наших студентах - грінченківцях переконання – Справжні лідери змінюють світ!!!

28 листопаду. Щиро вітаємо студентів Факультету права та міжнародних відносин з переможною участю у І (загально університетському) етапі ХХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика (серед нефілологічних спеціальностей): І місце - Романюк Тетяна, студентка ІІІ курсу, група СКб-1-17 -4.0д ІІ місце - Коробець Анна та Якіменко Олександра, студентки І курсу, група МПб-1-19-4.0д ІІІ місце - Любарець Діана, студентка ІІІ курсу, група РСб-1-17-4.0д та Муляр Анастасія, студентка І курсу, група СКб-1-19-4.0д. Дякуємо вам за повагу та любов до рідної мови!!!

29 листопада студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації», член НТ Факультету Піддобрівна Марія стала учасницею чудового заходу 3P "Prosecco, Prosciutto & Parmigiano", який відбувся в рамках тижня Італійської кухні у світі та був організований Італійським Посольством в Україні, за підтримки Італійського інституту культури та офісу Агентства ICE. Учасники дійства, через призму особливої кулінарної атмосфери, по новому відкрили для себе Італію та можливості багатовекторної співпраці між нашими країнами

 

3 грудня Факультет права та міжнародних відносин щиро вітає студентку 4 курсу Шахову Оксану з перемогою в молодіжному конкурсі есе на тему: «Об’єднані мрією». Лейтмотивом конкурсу є популяризація ідеї єдності та порозуміння, формування в суспільстві системи загальнонаціональних цінностей, що мають на меті об’єднати молоде покоління та залучити до роздумів про важливість суспільної злагоди та свободи. Журі конкурсу відібрали п’ятірку кращих, до якої ввійшла Шахова Оксана. Вона не лише отримала нагороду,але й особоиву відзнаку від Академіка Української академії наук в галузі стратегічного менеджменту Богдана Будзана

5 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин Потапов Дмитро, Павріанідіс Аліса та Добридень Альона, разом з молодіжними лідерами Києва та України, стали учасниками Глобального лідерського саміту - 2019, що одночасно проходив в Україні та Сполучених Штатах Америки (Штат Іллінойс) і став сучасним та дієвим контентом від лідерів світового класу..

5 грудня студенти І курсу спеціальності «Регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин Горохівська Ірина, Коснакі Віра, Ігнатенко Іван стали учасниками глобального VIII Форуму організаційного розвитку громадянського суспільства України, який відбувся на НСК "Олімпійський".

5 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин разом з доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, кандидатом юридичних наук, доктором права Тимченко Ліліаною Олексіївною отримали можливість відвідати головний офіс Консультативної місії ЄС в Україні та поспілкуватись з заступником голови місії Фредеріком Весслау.

5 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин у рамках програми Action Diplomacy: Ukraine мали змогу відвідати Посольство Литви в Українi та зустрітися з Надзвичайним та Повноважним Послом Marius Janukonis та його радником Tomas Sikorskis.

7 грудня студенти 1 та 2 курсів спеціальностей «Міжнародне право» та «Регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин стали учасниками Форуму «УКРАЇНСЬКА ДИПЛОМАТІЯ: СИНЕРГІЯ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО», присвяченого 75-річчю Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка та з нагоди Дня Дипломатичної служби України.

7 грудня студентка ІІ курсу спеціальності "Регіональні студії" Павріанідіс Аліса взяла участь у Форумі нових політичних лідерів, що проходив у м. Київ. Форум нових політичних лідерів – професійна конференція, що проводиться в Україні починаючи з 2011 року для політологів, активістів, журналістів та депутатів різних рівнів.

9 грудня. Щиро вітаємо Голову Наукового товариства Факультету, студентку ІV курсу спеціальності «Країнознавство» Шахову Оксану з отриманням найпочеснішої відзнаки для студентів Університету – іменної Грінченківської стипендії.

10 та 11 грудня студентки –міжнародниці Факультету стали учасниками Національної правозахисної НеКонференції, яка проводиться вже третій рік поспіль із нагоди ухвалення Загальної декларації прав людини. Представники громадськості, органів державної влади, міжнародних структур зібралися для осмислення та пошуку відповідей на актуальні виклики у сфері прав людини, які постали перед Україною та світом.

17 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин відвідали публічну лекцію за участі генерал-майора, заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса, організатором якої стала молодіжна організація Action Diplomacy: Ukraine.

20 грудня на Факультеті права та міжнародних відносин відбувся особливий захід, приурочений до Дня працівника дипломатичної служби - Дипломатичний вечір, організаторами якого традиційно виступило Наукове товариство Факультету за підтримки Рада студентського самоврядування. На цьому цікавому дійстві всі присутні отримали можливість поринути у світ дипломатії та отримати подарунки за участь у інтелектуальних та розважальних конкурсах.Особливістю цього заходу стала церемонія нагородження Конкурсу «Грінченківський абсадор науки - 2019». Було обрано найдостойніших у трьох номінаціях: науковець-винахідник, науковець-натхненник та науковець-лідер. Усі призери отримали пам’ятні медалі за ІІ та ІІІ місце, а переможці були відзначені особливими статуетками. По закінченню свята, було презентовано ще дві почесних нагороди «Найкращий дипломат року» та "Найкраща делегація вечора".

18 січня студентки 1-го курсу спеціальності «Міжнародне право» Бажинова Анна, Якіменко Олександра, Глущук Анастасія і студентка 2-го курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Кочергіна Інна відвідали Фестиваль культур від волонтерської організації AISEC. Студенти мали змогу познайомитися та поспілкуватися з представниками різних країн, а також обмінялися контактами для подальшого спілкування і можливої співпраці в організації проєктів міжнародного типу.

9 лютого у м. Плодив (Болгарія) пройшов етап Кубку світу серед юніорів (шабля, чоловіки, жінки).          

Студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії» Купових Ірина увійшла до ТОП-16 найсильніших набравши +24 очка і увійшла до юніорської Національної збірної України з фехтування, яка представить нашу країну на Чемпіонат Європи в м. Пореч (Хорватія).

11 лютого відзначається Міжнародний день жінок та дівчат у науці.

Студентки-міжнародниці 1 та 2 курсів Факультету права та міжнародних відносин разом з Студентським парламентом Університету стали учасницями відкритої конференції "Українки в науці, яким аплодує світ".

Усі присутні мали нагоду поспілкуватися з фіналістками Премії L'Oréal "Для жінок у науці" 2018-2019 років, які розповіли про свої наукові досягнення, відкриття, надали цінні поради із власного досвіду, довели, що наука - це цікаво і жінкам точно є місце на світовій науковій арені!

У рамках проекту ActionDiplomacyUkraine студенти ФПМВ   Тетяна Ковальська та Ярослав Штомпель відвідали Посольство Республіки Кіпр в Україні. Студенти мали можливість поспілкуватися з Надзвичайним та Повноважним Послом Louis Telemachou. Темами бесіди стали відносини та співробітництво між Україною та Кіпром, економічні питання, розвиток освіти, глобальне потепління, територіальна цілісність держав, туризм й виробництво електроенергії з відновлюваних джерел.

Президент Пан'європейського Союзу України, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права ЖАЛОБА ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ та Голова Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин, студентка 4 курсу спеціальності "Країнознавство" ШАХОВА ОКСАНА були делеговані на Генеральну Асамблею Пан'європейського Союзу, яка відбулася в Європарламенті у м. Страсбург.

21 – 22 лютого студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних відносин стали учасниками 8-го Київського безпекового форуму для молоді на тему: "Старі виклики, нова динаміка: плани на нове десятиліття", який став глобальною платформою для обговорення ключовими експертами актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України. Метою форуму стало – посилення ролі нового покоління експертів, покращення їх вміння брати участь у процесі політичного аналізу та розвитку.

24 лютого студентки 3-го курсу спеціальності "Суспільні комунікації" Анастасія Гаценко та Анна Главак взяли участь в експертній дискусії «Річниця внесення змін до Конституції: результати та досягнення органів державної влади та громадських організацій на шляху України до НАТО». Організаторами стали Центр Военной Политики И Политики Безопасности , журнал "УКРАЇНА до НАТО", та International Media Group "Diplomat".

25 лютого  студенти Факультету права та міжнародних відносин відвідали посольство Фінляндії та зустрілися з Надзвичайним та повноважним послом Пяйві Маріт Лаіне у рамках проєкту @actiondiplonacy

27 лютого студентка 2-го курсу спеціальності «Регіональні студії» Павріанідіс Аліса та студентка 3-го курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Гаценко Анастасія відвідали офіс ПРООН у рамках візиту, організованого ГО «European Youth of Ukraine», де мали нагоду поспілкуватися з радником ПРООН Маркусом Брандтом.

Березень Доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Бессонова Марина Миколаївна та голова Ради студентського самоврядування, студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Гаман Дар’я представили Університет Грінченка на СТРАТЕГІЧНІЙ СЕСІЇ З ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ 2020, організаторами якої виступили Проект ЄС-ПРООН з парламентської реформи разом з громадською організацією Глобал Офіс.

10 березня студентка 3-го курсу спеціальності "Регіональні студії" Любарець Діана та завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Жалоба Ігор Володимирович відвідали практичний воркшоп від Фонду Зайделя в Україні на тему: «Ігрофікація та освітні ігри для розвитку спільнот». Учасники воркшопу мали змогу пограти в унікальні ігри, а саме: "Молодіжна Рада" та "Світ громад". Крім того,обговорювали як освітні ігри сприяють розвитку суспільств, громад, а також як їх можна використовувати при реалізації різного роду проєктів.

Студентське життя на карантині

Щиро вітаємо з перемогою у Конкурсі наукових проєктів за напрямом: «Наука та освіта: утвердження академічної доброчесності та наукової етики»), з проєктом «Школа академічної доброчесності (ШАД)», який проходив в рамках Всеукраїнської практичної онлайн – конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації, команду Факультету права та міжнародних відносин у складі:

-Шахової Оксани – Голови Наукового товариства Факультету, студентки ІV курсу спеціальності «Країнознавство»;

-Любарець Діани – заступника Голови Наукового товариства Факультету, студентки ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії»

-Корженівської Вікторії – студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії», минулорічної переможниці Всеукраїнської науково – практичної конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації».

Студенти Факультету взяли участь у Всеукраїнській акції від Міністерства охорони здоров'я України #ПідтримуюЛікарів

Студенти Факультету взяли участь у всеукраїнському проєкті «Захистимо Україну від COVID-19», здійснивши благодійний внесок на рахунок Української Біржі Благодійності.

16-го квітня на платформі «learningapps» для студентів – міжнародників було проведено онлайн-квест «Україна в усьому її різноманітті», організований Радою студентського самоврядування у співпраці з Науковим товариством.

Напередодні найвеличнішого свята - Воскресіння Христового студентами – міжнародниками було презентовано дводенний марафон "Родинний Великдень", де наші улюблені студенти з різних куточків України щиро діляться з нами традиціями підготовки до цього особливого дня у колі найрідніших людей.

Студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних відносин долучилися до масштабної соціальної акції допомоги літнім людям від інтернет – супермаркету ROZETKA, «Нова пошта» та фонду «Життєлюб» та оплатили на сайті rozetka.ua продуктові набори («Підвішений» пакет - набір базових продуктів), який доставлять потребуючим пенсіонерам в різні куточки України.

Студентами – міжнародниками  впроваджено у життя профорієнтаційний марафон «Тобі до нас!», спрямований на співпрацю з сьогоднішніми випускниками, завтрашніми абітурієнтами та майбутніми студентами!

 13 травня вперше в історії Факультету права та міжнародних відносин була проведена онлайн Модель ООН на платформі Google Meet у форматі засідання Ради з прав людини за темою: "Вплив застосування інструментів масового цифрового спостереження в рамках боротьби з пандемією COVID-19 на порушення прав людини". Учасниками моделювання стали студенти 1-4 курсів спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Право».

Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки. 2019-20
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020
Хроніки.2019-2020