Хроніки. Студенське життя

2018-2019 н. р.

14 вересня студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних відносин, на чолі з Головою департаменту Студентської Ради з розвитку волонтерських проектів – Ніною Малєкіною, долучилися в якості співорганізаторів та волонтерів до Міжнародного екологічного форуму, присвяченого Міжнародному дню захисту озонового шару (Тhe International Day for the Preservation of the Ozone Layer), який відбувся в Колонній залі КМДА.

20 вересня студенти Факультету взяли участь у відкритій зустрічі-семінарі MeetUP “LIFE AS A STARTUP: WHY? WHEN? WHERE?”, де отримали можливість дізнатися про те, що таке стартап та хто такі стартапери.
20 вересня з нагоди міжнародного дня Миру у Київському університеті імені Бориса Грінченка серед студентів 1 курсу «Суспільна комунікація» відбувся конкурс фотоплакатів «Міжнародний день миру».
21 вересня представники науково – педагогічного складу та студенти Факультету разом з представниками інших структурних підрозділів Університету Грінченка долучилися до акції «Мир і єдність Україні!» до Дня миру. У заході взяли участь: керівництво міста, представники центральних органів виконавчої влади, представники ООН, громадські організації ветеранів, інвалідів, жінок, учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, молодь міста Києва.
25 вересня студенти Факультету права та міжнародних відносин отримали можливість зустрітися та поспілкуватися з унікальною особистістю – Героєм України, радником міністра інформаційної політики з питань освітніх проектів у сфері національно-патріотичного виховання у ЗВО України Володимиром Жемчуговим, який представив документальний фільм «Бранці Кремля» - розповідь про політичних в’язнів-громадян України, незаконно затриманих і засуджених в РФ або в окупованому Росією Криму.

26 вересня за сприяння кафедри романської філології та порівняльно – типологічного аналізу Університету Грінченка, студенти ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» відвідали гостьову лекцію пана Маноджа Кумара Бхарті, Надзвичайного та Повноважного Посла Індії в Україні, на тему «Індія та світ», приурочену Європейському дню мов, що проходила в Київському кооперативному Інституті бізнесу та права.

27 вересня студенти Факультету, члени Студентської Ради при Міністерстві інформаційної політики – Ангеліна Івашкевич, Альона Добридень, Дмитро Потапов. Долучилися до організації етнопоказу «Українські амазонки», який відбувся за ініціативи Міністерства інформаційної політики України, в приміщенні міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.
Наприкінці вересня член Ради студентського самоврядування, студентка ІІ

курсу Факультету спеціальності «Регіональні студії» Гаман Дар‘я взяла участь у міжнародному бізнес-форумі Click від Booking.com. В Амстердамі, де отримала можливість спілкування з провідними аналітиками та маркетологами в сфері створення та розбудови міжнародних бізнес проектів та компаній.

4 жовтня команду першокурсників- міжнародників Факультету посіла почесне друге місце у загально університетському історичному квесті “Київ – моя столиця: наука крізь віки, який пройшов за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету Грінченка. Гідно подолавши заданий маршрут, який складався з декількох ключових станцій, що відповідали науковій тематиці заходу, наші студенти довели, що юні міжнародники – це майбутня наукова еліта України.

4 та 5 жовтня студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Любарець Діана та ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Гаценко Анастасія долучилися до роботи Всеукраїнського молодіжного форуму Україна-НАТО, що проходив у Києві. Учасниками заходу стали близько 100 представників інститутів громадянського суспільства та установ, що працюють з молоддю.

6 і 7 жовтня в готелі Inter Continental Kyiv члени Студентської радиспеціальностей «Міжнародна інформація» та «Регіональні студії» Дмитро Потапов та Дар’я Гаман стали учасниками найбільшої в Україні освітньої акції - виставки «Освіта за кордоном», яку проводила компанія STUDY.UA.

12 жовтня студенти Факультету права та міжнародних відносин взяли участь в унікальному соціальному проекті до Дня захисника України «Запроси мене з війни», організованому Міністерством інформаційної політики України у Колонній залі Київської міської державної адміністрації. Проект має на меті привернути увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на Сході України.
9-10 жовтня студентки ІІ курсу спеціальності "Суспільні комунікації" Гаценко Анастасія та Більовська Юлія, в межах підвищення фахових компетентностей, взяли участь в інституційному моделюванні НАТО. Захід відбувся у стінах Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.

2 листопада студенти І курсу спеціальності «Суспільні комунікації» відвідали Київський собор святої Софії – Премудрості Божої, одну з найголовніших християнських святинь СхідноїЄвропи, розташовану у серці древнього Києва, якає складовою частиною Національного заповідника «Софія Київська».

9 листопада Факультет права та міжнародних відносин разом зі всією країною та великою грінченківською родиною урочисто відзначив День української писемності та мови, долучившись до поетично – співочого «вільного мікрофону», масштабного мовного флеш – мобу #носійСлова, написання диктанту національної єдності.
  Щиро вітаємо Dream Team  — справжню «Команду мрії» Факультету права та міжнародних відносин у складі:
1. Любарець Діани- студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії»
2. Корженівської Вікторії - студентки І курсу спеціальності «Регіональні студії»
3. Пахолюк Влади - студентки І курсу спеціальності «Регіональні студії»
4. Штомпеля Ярослава – студента І курсу спеціальності «Міжнародне право»

З ПЕРЕМОГОЮ у низці конкурсних заходів, приурочених до Дня української писемності та мови (організатор: Інститут філології Київського університету імені Бориса Грінченка):
1. І командне місце у загально університетському мовному квесті
2. Любарець Діана (І місце І етапу XІX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика ).
3. Штомпель Ярослав (ІІІ місце І етапу XІX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика ).
4. Корженівська Вікторія (І місце І етапу ІX Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді мені Тараса Шевченка)
5. Любарець Діана (ІІ місце І етапу ІX Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді мені Тараса Шевченка)

12 листопада відбулося відкриття Дебатного клубу за ініціативи студентів другого курсу, які навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні стуії», освітня програма «Суспільні комунікації».
         Дебатний клуб - це інтелектуальна студентська спільнота, яка займається організацією та проведенням дебатних заходів, а також участю в них. Клуб працюватиме раз на тиждень, у понеділок на п'ятій або шостій парі. Дебати будуть проходити за Британським парламентським форматом. 

20 листопада студенти Факультету права та міжнародних відносин спеціальностей «Країнознавство», «Міжнародна інформація», «Регіональні студії » та «Суспільні комунікації» на запрошення Міністерства інформаційної політики України долучилися до масштабного заходу "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу", який відбувся я у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

21 листопада  Студенти – міжнародники  Факультету за запрошенням Голови Комітету з питань культури і духовностіМиколи Леонідовича Княжицькоговідвідали засідання Верховної Ради України, присвячене вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

22 листопада студенти – міжнародники  та викладачі Факультету права та міжнародних відносин стали учасниками Міжнародного Форуму «Україна пам’ятає, світ визнає» та наукового симпозіуму, приуроченого до 85-х роковин Голодомору 1932- 1933 років в Україні, що розпочався 22 листопада 2018 р. у приміщенні Українського дому. Організатором заходу виступив Український інститут національної пам’яті. 

З 29 листопада по 7 грудня в Київському Університеті імені Бориса Грінченка проходила традиційна Грінченківська декада в межах якої: Викладач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права – к.і.н., доцент Брайчевська Олена Андріївна, в рамках серії майстер – класів та ворк - шопів до Дня народження Університету провела чудовий майстер- клас «Етикетні правила прийому гостей». 

5 грудня студенти - міжнародники 1- 2 курсів Факультету права та міжнародних відносин за сприяння кафедри англійської мови ФПМВ (модератори заходу: завідувач кафедри англійської мови Ольшанський Д.В., викладач кафедри Кушевська Н.М.) отримали можливість стати учасниками наймасовішого освітнього проекту України по вивченню англійської мови “Lingva.Skills”, який реалізується Асоціація інноваційної та цифрової освіти в рамках Освітнього соціального проекту "Київ заговорить англійською"

8 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин були учасниками Молодіжного заходу «Твори простір поза межами можливого», який організовували фонд USAID та Центр аналітики та політичних студій «Ейдос»
10 грудня студентка 6 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Гондюл Олександра взяла участь у дискусії та презентації нового випуску журналу Truman Report. Організаторами заходу виступила Агентство стратегічних комунікацій Truman Agency Truman Agency.
10 грудня  студенти Факультету права та міжнародних відносин спеціальностей «Регіональні студії» та «Міжнародне право» (випускова кафедра міжнародних відносин та міжнародного права) отримали можливість стати учасниками Марафону написання листів – щорічного заходу Міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні, який проводиться до Міжнародного Дня захисту прав людини в понад ніж 200 країнах світу.
10 грудня до Міжнародного дня прав людини за ініціативи Student Parliament. Borys Grinchenko Kyiv University та Молоді Європейці України - Young Europeans of Ukraine студенти Київського університету імені Бориса Грінченка мали чудову нагоду послухати лекцію від відомого правозахисника, співзасновника Інституту з прав людини в Україні - Богдана Крикливенка.

13 грудня студенти Факультету права та міжнародних відносин долучились до організації та проведення Фестивалю волонтерів Global Youth Fest`18, спрямованого на популяризацію культурної, освітньої та волонтерської діяльності серед молоді та активізацію співпраці між лідерами молодіжного середовища. Фестиваль об’єднав українських студентів, що повернулися з Африки, Південної Америки, Індії, Японії, Таїланду, які через власні історії познайомили учасників із культурою тих країн, де жили, та розказали про зміни, які відбулися з ними за цей час.

21 грудня на Факультеті права та міжнародних відносин відбувся особливий захід, приурочений до Дня працівника дипломатичної служби - Дипломатичний вечір, організаторами якого виступило Наукове товариство та Рада студентського самоврядування Факультету.

22 січня у День Соборності України та з нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, студенти - міжнародники та співробітники Факультету права та міжнародних відносин, разом з іншими грінченківцями, долучилися до традиційної акції «Живий ланцюг соборності» та об’єднали два береги Дніпра.

9 - 10 лютого з метою більш глибокого ознайомлення з побудовою освітньої системи різних країн світу, студенти І курсу спеціальності  «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» відвідали виставку «Освіта за кордоном», участь в якій взяли 70 партнерських навчальних закладів компанії STUDY.UA з Великої Британії, США, Канади, Європейського Союзу, та отримали можливість долучитися до низки освітніх семінарів (Яким буде навчання вже завтра? (інноваційні освітні тренди 2019-2020), Старт кар’єри в медіа та телебаченні (можливості навчання на новому курсі від STUDY Academy та Вищої Школи Media&Production 1+1), Live the Language (Лайфхаки для вивчення англійської мови.)), ознайомились з можливостями цікавого літнього відпочинку (100 програм літніх канікул для студентів).

  15-17 лютого у м. Відень (Австрія) відбулася міжнародна конференція «Майбутнє Європи: європейська ідентичність і політичний ландшафт Європейського Союзу». У складі делегація від Київського університету імені Бориса Грінченка були Сергій Гаргун - студент 3-го курсу Факультету права та міжнародних відносин, Перший віце-президент Студентського парламенту Університету, Дар’я Гаман, Валерія Ігнатенко, Анна Ширшова, Анастасія Курохтіна, Марія Лагутіна та Вікторія Бистра - студентки 2-го курсу Факультету права та міжнародних відносин.Грінченківці взяли також участь у щорічному благодійному Українському балі, що проходив у палаці Ауерсперг, організованому Товариством української молоді в Австрії.

 21 – 22 лютого Голова Наукового товариства Факультету Шахова Оксана, у співпраці з однією з найкращих випускниць Факультету Гондюл Олександрою, взяла участь у роботі 7-го Київського Безпекового Форуму для молоді.

         Близько 100 молодих лідерів з усіх регіонів України, а також з Грузії, Німеччини та Польщі обговорили проблеми і виклики, які стоять перед міжнародними організаціями (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Тема цьогорічного Форуму: «Міжнародні організації на роздоріжжі між класицизмом і модернізмом. Альтернативне бачення».

  25 лютого Дебатним клубом КУБГ була організована лекція "Робота в ООН: Від мрії до реалізації". Консультант з суспільно – політичних питань та проектів Представництва ООН в Україні Катерина Галушка розповіла про те, як потрапити на роботу до Організації; де шукати відповідні вакансії; які критерії відбору; як дебати на Моделях ООН вплинули на її життя та ще багато цікавої та корисної інформації.

28 лютого студенти Факультету взяли участь у дипломатичному прийнятты з нагоди презентації сайту з вивчення української мови для іноземців «Speak Ukrainian» у Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України до Міжнародного дня рідної мови.           Сайт виготовлено у 2018 році на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

 28 лютого Наукове товариство Факультету продовжує постійно діючий марафон «Подорож країнами світу». Цього разу наші першокурсники спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії», «Міжнародне право» отримали можливість здійснити віртуальну подорож до Грузії, «поринути» у її унікальну атмосферу, дізнатися багато нового про історію, культуру цієї колоритної країни

. На початку березня студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії» Катерина Тебякіна, стала учасником програми Erasmus+ , а саме тренінгової сесії "Strengthening capacities of youthled peace building". Сам проект мав на меті об'єднання молодіжних працівників та молодіжних лідерів, які прагнуть поліпшити свої компетенції у справі залучення молоді до миротворчих процесів на рівні громад у своїх країнах.

Це була друга із п'яти частин проекту, що була спрямована на поширення знань про конфлікти та шляхи їх аналізу. У тренінгу брали участь 25 представників 7 країн світу , а саме України, Німеччини, Іспанії,m Македонії, Вірменії, Азербайджану, Грузії. Тренінг відбувався у м. Руставі, Грузія.

14 березня студенти Факультету спеціальностей «Суспільнікомунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» відвідали відкритулекцію професора з міжнародної політики та безпеки Університету Кей’о,Токіо (Японія) Хосоя Юічі на тему: "Шлях демократії в сучасній Японії тадипломатія Японії у Східній Азії", яка відбулася в Дипломатичній академіїУкраїни імені Геннадія Удовенка при МЗС за сприяння Посольство Японії вУкраїні / EmbassyofJapaninUkraine/. Головною темою лекції стали розвиток демократичних процесів в Японії та особливості зовнішньої політики Токіо у Східній Азії.

15 березня студенти Факультету І курсу спеціальностей «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії», за сприяння завідувача кафедри історії України, д.і.н., професора Салати Оксани Олексіївни, стали учасниками панельної дискусії «Друга світова. Україна. Підсумки…», яка проходила в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

15 березня студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Анна Главак стала учасницею третьої конференції «Жінки в STEM: від мрії до дії», яка була організована CSR Ukraine, Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», за ініціативою Дівчата STEM та ГС "STEM Коаліція" в рамках програми «Технологічний Пакт для розвитку жінок у технологічних компаніях» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. На конференції виступили 21 найуспішніші жінки України у сфері STEM(S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics ). Вони поділились своїми знаннями та досвідом у чотирьох напрямках: Strategy, Talent, Emotions, Motivation.

21 березня в рамках Тижня франкофонії студенти І, ІІ та ІІІкурсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації тарегіональні студії», за сприяння Кафедри романської філології тапорівняльно-типологічного мовознавства Інституту філології, вперше сталиучасниками зустрічі "Дипломатія та Франкофонія", яка відбулася в Інститутіміжнародних відносин Київського національного університету іменіТ.Шевченка та отримали надзвичайне задоволення від 2-годинногоспілкування з представниками 5 франкомовних амбасад, зокрема з 2 особами
Посольства Франції в Україні паном Крістофом Ле Ріголером, ПосольстваКанади в Україні паном Русланом Кац, Посольством Швейцарії в Україніпаном Сімоно Піду, Посольством Греції в Україні паном АлександросомБудурісом та Посольством Королівства Бельгії в Україні паном МішелемВерсайем.

22 березня відбулася Всеукраїнська науково – практична конференція «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації» (напрям «Наука та освіта: утвердження академічної доброчесності»). Назва проекту: Академічна доброчесність: руйнівники легенд» . Переможцями стали студенти Факультету : Івашкевич Ангеліна – студентку ІІІ курсу спеціальності «Право», Корженівська Вікторія – студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії», Штомпель Ярослав – студент І курсу спеціальності «Міжнародне право»

  22 - 23 березня студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії»,заступник Голови Наукового товариства Факультету Любарець Діана, назапрошення Національного центру «Мала академія наук України», взялаучасть в якості координатора та волонтера у І Всеукраїнській олімпіаді зкреативності в рамках Міжнародної освітньої програми «Destination Imagination» – найбільшої у світі програми з креативності, започаткованої вСША.

23 березня студентки – між народниці  Факультету представили Університет Грінченка на ІІІ Міжнародному бізнес-форумі «БізнесWOMAN 2019». Організатором форуму традиційно виступив журнал «БізнесWOMAN». 

18 квітня  студентки ІІ курсу, спеціальності "Регіональні студії " Іващенко Олександра та Лагутіна Марія відвідали Міжнародну науково-практичну конференцію "Інформаційні технології в культурі, мистецтві, освіті, економіці та бізнесі" на базі Київського національного університету культури і мистецтв. Конференція була присвячена використанню інноваційних технологій у сфері освіти та безпеки, а також стратегіям розвитку цифрової економіки.  

 

18-19 квітня в Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбувся ІІ (заключний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)».
За результатами ІІ етапу Олімпіади диплом ІІ ступеня отримала Ковальська Тетяна Андріївна, студентка I курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

20 квітня в ІА Укрінформ "Арт-хаб" відбулись черогві збори Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України. На зустрічі були присутні представники всіх областей та регіонів, кожен учасник мав змогу поспілкуватися зі студентами з різних ЗВО України. Під час зборів було представлено декілька креативних проектів, до яких можуть долучитися всі бажаючі, та які будуть реалізовані до кінця 2019 року. Студентству було представлено нового координатора Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України - студента 3 курсу спеціальності "Міжнародна інформація" Потапова Дмитра. Цього разу до складу студентів-членів Студентської ради долучилося чимало Грінченківців, зокрема, студентів Факультету права та міжнародних відносин.

21 квітня студенти Факультету права та міжнародних відносин відвідали Youth Speak Forum - платформу для пошуку можливостей та втілення їх у реальність.
Наші студенти мали можливість дізнатися більше про тренди в Україні, обговорити наявні проблеми з однодумцями з усієї країни, стати частинкою панельної дискусії та долучитися до творення громадського суспільства в Україні.

У період з 12 по 23 квітня студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії» Корженівська Вікторія, пройшовши конкурсний відбір, стала учасницею тренінгових курсів «ЄС як проривний підприємець» та «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України», які відбулися на базі КПІ імені Ігоря Сікорського. Захід відбувався в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine».

15–25 квітня пройшла роботаІІ Весняної дипломатичної школи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського Університету імені Бориса Грінченка.

03-05 травня у місті Штраубінг, Федеративна Республіка Німеччина, відбулися 45-і Пан’європейські дні на тему «На Дунаї, Молдаві та Рейні – Європейський парламент єднає народи», організовані Пан’європейським союзом Німеччини.

У рамках заходу відбувся дискусійний форум «Центральна Європа: двигун ЄС?»До складу української делегації ввійшли також студентки Факультету права та міжнародних відносин Осіпцова Катерина (ІІ курс) та Тебякіна Катерина (І курс).

7-8 травня студентки – між народниці  Факультету Павріанідіс Аліса та Греб Наталія стали учасницями «Моделі ООН», яка відбулася в Національному Університеті «Острозька академія». Проведення такого заходу зініціювали студенти факультету міжнародних відносин НаУОА у форматі Ради Безпеки ООН з метою створення універсальної платформи для обговорення найактуальніших питань міжнародного життя, популяризації цінностей та принципів Організації Об’єднаних Націй, а також залучення молоді до сфери міжнародних відносин, дипломатії та політики.

10 травня Студенти - міжнародники Факультету права та міжнародних відносин, разом із співробітниками НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів, відвідали у столичному Будинку офіцерів офіційні урочистості з нагоди вручення державних військових нагород сім’ям загиблих бійців, які брали участь в АТО, військовослужбовцям спецпідрозділів Збройних Сил України.

15-18 травня в Київському університеті імені Бориса Грінченка була проведена Стратегічна гра на тему: «Моделювання вирішення конфліктів в міжнародних відносинах». Організаторами заходу виступили викладачі та студенти Факультету права та міжнародних відносин. Подія відбулася за підтримки  Благодійного фонду " Майдан закордонних справ" та  Представництва Фонду Конрада Аденауера (Київ).

17 травня, на запрошення Факультету інформаційних технологій та управління, студенти спеціальностей «Міжнародне право» та «Регіональні студії» отримали можливість відвідати гостьову лекцію кандидата економічних наук, бізнес-омбудсмена Леквінадзе Іраклія «Особливості ведення бізнесу в Грузії», яка була присвячена дослідженню особливостей ведення бізнесу у Грузії, специфіці податкового законодавства і перспективним напрямкам для розвитку бізнесу, особливостям проведення операцій за зовнішньоекономічними договорами, обміну науковопрактичним досвідом.

18 травня у День Європи   студенти – міжнародники  відвідали Дипломатичну академію України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ та взяли участь у розповіді-дискусії у форматі "молодь для молоді": "Участь молоді у формування спільного європейського простору" за участі спікера - громадського радника, представника молодіжної організації JongeDemocraten (Нідерланди) - MauriceLagerwerf та Панельній дискусії "Роль України в об'єднаній Європі", де спікерами виступили YaremaOleksandr - заступник міністра молоді та спорту України

20 травня студенти -міжнародники Факультету права та міжнародних відносин, разом зі студентами, аспірантами та молодими вченими Історико-філософського факультету Київського університету імені Бориса Грінченка та історико - юридичного факультету Ніжинського університету імені Миколи Гоголя стали  учасниками круглого столу «Неформальні об’єднання молоді та влада: взаємовідносини в умовах транзиту України до демократії».

У роботі круглого столу взяли участь запрошені до дискусії: журналіст, політичний, громадський і культурний діяч Олесь Доній, відомий вокаліст, композитор, лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка, професор, доктор історичних наук Павло Гай-Нижник. Гості розкрили діяльність української молоді у кінці 80-х – початку 90-х років, її відносини з владою (з власного досвіду), пріоритети молодих людей та їх прагнення будувати незалежну демократичну Україну.

22 травня відбулася презентація книжки «Нерівні брати: українці та росіяни від середньовіччя до сучасності» відомого швейцарського історика, професора Інституту східноєвропейської історії Віденського університету, дійсного члена Австрійської академії наук та іноземного члена Національної академії наук України Андреаса Каппелера. Українське видання цієї праці вийшло у «Видавництві 21» у перекладі Володимира Кам’янця.

На презентації були присутні Віктор Огнев’юк, ректор Університету; Наталія Віннікова, проректор з наукової роботи Університету; Ігор Грицяк, декан Факультету права та міжнародних відносин; Кирило Галушко, координатор громадського просвітницького проекту «LIKBEZ. Історичний фронт; Ірина Матяш, голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин; Оксана Салата, завідувач кафедри історії України; Роман Додонов, завідувач кафедри філософії; Ігор Жалоба, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, а також студенти та викладачі Історико-філософського факультету, Факультету права та міжнародних відносин, Інституту журналістики.

26 травня студенти Факультету права та міжнародних відносин, разом з іншими студентами – грінченківцями, за традицією долучилися в якості учасників та волонтерів до 27-го «Пробігу під каштанами», який відбувся на Майдані Незалежностіу Києві та мав шляхетну мету - зібрати кошти та спрямувати їх на придбання необхідного обладнання та витратних матеріалів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. 

 

28 травня студенти 1 курсу, які навчаються за освітніми програмами «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» відвідалиМузей «Кирилівська церква».

 

Щиро вітаємо студентку І курсу спеціальності «Регіональні студії» Корженівську Вікторію з перемогою в Конкурсі студентських (курсантських ) есе на тему: «Роль громадського суспільства та держави у механізмі забезпечення людей безоплатною правовою допомогою», який спрямований на підвищення правової свідомості, культури та освіченості  студентів та курсантів вищих навчальних закладів м. Києва.

З 29 травня по 7 червня в Україні стартував проект, спрямований на ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення “Державотворець”. Програма ініційована Міністерством молоді та спорту України, Українською академією лідерства та реалізується спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Метою проекту є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо - профорієнтаційних стажувань. Пишаємося, що до числа учасників цьогорічної програми, подолавши важкий конкурсний відбір, увійшли студентка І курсу спеціальності «Міжнародне право» Юрчук Валерія та студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Іващенко Олександра, а до числа координаторів студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Коньок Яна. Одним з головних організаторів та координаторів програми стала Голова Наукового товариства Факультету, студентка ІІІ курсу спеціальності «Країнознавство» Шахова Оксана.

 

9-11 червня в місті Ужгороді відбувся Всеукраїнських форум «Кар’єра зі школи: вибір та планування», організаторами якого виступили: Міністерство молоді та спорту України, Центр «Розвиток КСВ». Партнерами заходу стали: Міністерство освіти та науки України, компанії учасниці проекту «Карта професій», Інститут модернізації змісту освіти МОН та Державна служба зайнятості. Метою заходу було: ознайомлення фахівців, які працюють з учнями у закладах освіти або займаються розвитком молоді, з інструментами та методами, що дозволять ефективно формувати усвідомлені мотиви вибору майбутньої професії та  надихати молодь ставати свідомими лідерами  Пишаємося тим, що до команди експертів, що працюють у сфері побудови та розвитку кар’єри та були запрошені стати спікерами для учасників з 19 областей України, увійшла студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комункації» Главак Анна. В рамках ЛІДЕРСЬКОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ МОЛОДІ «SDG–АМБАСАДОРИ»,  від експертної організації Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», Анна, разом з командою амбасадорів, представляла проект впровадження та реалізації Цілей сталого розвитку в навчальних закладах України та доносила до учасників важливість усвідомлення сучасної молоддю своєї відповідальності та участі у вирішенні важливих суспільних питань.

 

11 – 12 червня Студентка – між народниця  Факультету Мисик Богдана, разом з представниками молоді з різних країн світу, взяла участь в міжнародному семінарі "Diversity, Inclusion & Pluralism: Your Vision of Social Discourse" від IFLRY (International Federation of Liberal Youth), що проходив в 

м. Тбілісі (Грузія). Робота в командах, вирішення кейсів, дискусії щодо проблеми впровадження лібералізму в суспільстві на засадах плюралізму та свободи стали неоціненним надбанням, що в подальшому допоможе молоді реалізувати себе в професійній та особистісній сфері.

Член Студентської Ради при МІП, Голова Ради студентського самоврядування Факультету Дмитро Потапов 26 червня у складі делегації від України в Парижі (Франція) та 10 липня в Києві долучився до презентації короткометражної стрічки «Смачного», що стала продовженням минулорічної стрічки «Дякую», у якій японець подорожував Україною, відкриваючи її глядачам в світі та є складовою Концепції популяризації України у світі.

 Протягом липня Cтуденти Факультету права та міжнародних відносин Бистра Вікторія та Прачук Дмитро навчалися та успішно закінчили Міжнародну академію лідерства   (International Servant Leadership Academy 2019).

 

Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.
Хроніки.2018-2019 н....
Хроніки.2018-2019 н.р.