Модель ООН

20 квітня 2018 року студенти Факультету спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії», «Країнознавство», «Міжнародна інформація» долучилися до плеяди найкращих ВИШів України, організувавши та провівши Модель ООН - найвідомішу у світі науково - освітню рольову гру, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. ЇЇ учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні питань, які стоять на порядку денному в ООН. За рахунок імітації діяльності ООН учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення, набувають дипломатичні, лідерські ораторські, мовні навички та вміння приходити до компромісу.


Щорічно проходять сотні Моделей ООН у всьому світі. Перші спроби імітації діяльності міжнародних організацій розпочалися ще у 20-тих роках минулого століття в період діяльності Ліги Націй. Саме вони вважаються попередниками Моделі ООН, які почали проводитися після завершення Другої світової війни. В Україні першу Модель ООН було організовано у 1998 році і вона стала традиційною. В 2018-му році вже відзначили 20-ту річницю Моделі ООН в Україні.


Під час І Моделі ООН на нашому Факультеті учасники, що входили до складу Ради Безпеки, обговорювали конфлікт в Ємені, а темою обговорення Ради з прав Людини було визначено - Зміцнення технічного співробітництва та створення потенціалу в області захисту та реалізації прав людини. Щиро сподіваємось, що І пробна Модель ООН стане вдалим стартом для проведення 18 – 19 травня Всеукраїнської Моделі ООН на Факультеті права та міжнародних відносин.