Дні Португальської культури

 

23 березня в межах розвитку такого важливого напряму роботи Студентського самоврядування Факультету як налагодження міжнародних контактів, студентка ІІ курсу спеціальності «Країнознавство» Добридень Альона та студентка спеціальності «Міжнародна інформація» Дубініна Марія відвідали в Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків масштабний мистецький захід Дні Португальської культури в Україні, який відбувся за сприяння Посольство Португалії в Україні, проекту «Культурний код» від Європейської Школи Дизайну та Фонду сприяння розвитку мистецтв.
Темою зустрічі стала: «Креативна Європа. Відкриття меж культурного життя, зближення економіки. Традиції Azulejo, сучасність і перспективи розвитку до 2050 р.». Присутні отримали можливість обговорити: горизонти співпраці, традиції та сучасність, особливості португальської культури та послухати традиційну португальську музика fado.
Спікерами виступили: Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда - Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні ; Алешандре Пайш - мистецтвознавець, куратор Музею Azulejo в Лісабоні; Тетяна Шагінян - головний редактор журналу Domus Design.