Гостьова лекція Заслуженого юриста України Мойсеєнка Віктора Миколайовича

 10 травня 2017 р.

   За ініціативи декана факультету права та міжнародних відносин Грицяка Ігоря Андрійовича, завідувача кафедри публічного та приватного права Нашинець-Наумової Анфіси Юріївни для студентів спеціальності «Право» була проведена гостьова лекція Керівника Служби з питань помилування Секретаріату Президента України (2005-2010 рр.), державного службовця 1- го ранку, Заслуженого юриста України, кавалера ордена Данила Галицького Мойсеєнка Віктора Миколайовича на тему: «Юридична професія в розбудові та зміцненні української державності».

   Мойсеєнко Віктор Миколайович працював у Генеральній прокуратурі України старшим прокурором, заступником начальника кримінально-судового управління, старшим помічником Генерального прокурора України з особливих доручень. Під час зустрічі він поділився своїм величезним професійним досвідом, довів, що теорія і практика допомагає швидше набувати життєвих навичок.

   Студентам була презентована авторська юридична праця «Помилувати не можна стратити». Праця Віктора Миколайовича сприяє розкріпаченню душ «світських» громадян і робить їх більш відповідними демократичному суспільству тим, що підіймає завісу й оголює ту частину реального життя суспільства, яке в колоніальну добу було заховане за сімома великими печатками. Автор надав цікаву статистику, яка наочно виявляє тіньовий бік моралі наших людей і допомагає поглянути на самого себе та на своїх ближні збоку.

   Унікальна лекція об'єднала майбутніх професіоналів, викладачів факультету права та міжнародних відносин та запрошених фахівців.