Словник Бориса Грінченка і сучасність

   З нагоди чергової річниці від дня народження Б.Д.Грінченка в нашому Університеті був проведений, сталий вже традиційним, конкурс на кращу інтерпретацію слів Словника Бориса Грінченка. Змагання між вихованцями Інститутів, Факультетів та Університетського коледжу відбувався в два етапи.

   У першому підготовчому етапі студенти, зареєструвавшись на Вікі - порталі й використовуючи шаблон, опрацьовували слова із словника Бориса Грінченка, додавши до них тлумачення з сучасних українських та іноземних словників, ілюстрації, аудіо, відео ресурси, цікаві факти тощо.

   У другому етапі представники команд - учасниць отримали змогу відчути себе справжніми чарівниками, оживлюючи такі знайомі і, разом з тим, зовсім нові для нас слова.

   Команда нашого Інституту у складі: Вакарюк Влади, Дубініної Марії, Івашкевич Ангеліни, ШГахової Оксани, Зарицької Інни, Гаргунам Сергія, завдяки своїй блискучій грі, в якій поєдналася пісенна, танцювальна та акторська майстерність, та беззаперечній підтримці вболівальників (які до речі отримали відзнаку як найкраща група підтримки) вдихнули нове життя та під іншим креативним кутом подивилися на такі знайомі на перший погляд слова, як Гуртовий, Маляр, Патріотизм, отримавши за свою майстерність не тільки аплодисменти суперників, але й високі бали від поважного жюрі та відзнаку у номінації «Синергія різних видів мистецтв в презентації».

   І хоча цьогорічний конкурс не визначав претендентів на п’єдестал пошани, наші вихованці є для нас справжніми переможцями і найкращими серед гідних носити почесне звання студента - грінченківця. Дякуємо їм та організаторам конкурсу, які зайвий раз довели, що Борис Грінченко та його творіння є завжди сучасними!