Студенти-правники зайняли 3 місце на Всеукраїнському антикорупційному мут-корті

Студенти-правники зайняли 3 місце на Всеукраїнському антикорупційному мут-корті

19-21 листопада 2021 рік 
м. Харків

 

 

 

 

 

 

 

 

 Для участі у змаганнях надійшли заявки від 65 команд, які представляли 17 закладів вищої освіти з 14 регіонів України. У відбірковому раунді командам потрібно було правильно кваліфікувати корупційний злочин, скласти план розслідування та стратегію захисту адвокатом. У підсумку для участі в усних раундах у Харкові відібрали 8 команд.
У півфіналі студенти брали участь в проведенні імітованих обшуків і засіданнях із обрання запобіжних заходів на етапі досудового розслідування топкорупційних кримінальних правопорушень, а також змагалися у судових дебатах у фіналі.
Всеукраїнський антикорупційний мут-корт відбувся у партнерстві з Національним антикорупційним бюро України та Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні (EUACI) за підтримки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Змагання відбулося 19-21 листопада 2021 року в Харкові.
До визначення переможців долучилися 14 суддів: детективи Національного бюро, експерти EUACI, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, представники Вищого антикорупційного суду, Національного агентства з питань запобігання корупції, Агентства з розшуку та менеджменту активів, адвокати та науковці.

За словами судді мут-корту, старшого детектива Національного антикорупційного бюро України Андрія Денисюка, судді були вражені високим рівнем знань, сумлінним ставленням до підготовки та винятковою мотивацією молоді.  Завдання намагалися зробити максимально наближеними до реальних умов проведення слідчих дій та судових розглядів топ-корупційних злочинів. Судді підсумували, що сподіваються на те, що їм вдалося зарядити учасників на подальшу антикорупційну діяльність.»

Студенти-правники за...
Студенти-правники зайняли 3 місце на Всеукраїнському антикорупційному мут-корті