Європейський день мов

Європейський день мов

 20 вересня 2021 рік 
Київсь
кий університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

 

 

 

 

 «Мова кожного народу
неповторна і – своя…»!

Оксана Забужко

        20 вересня 2021 року за традицією у стінах Факультету права та міжнародних відносин старший викладач кафедри іноземних мов Кушевська Наталя Миколаївна провела практичне заняття зі студентами 1 курсу спеціальності «Міжнародне право», присвячене Європейському дню мов, що відзначається щорічно 26 вересня,  починаючи з  2001 року за ініціативи Ради Європи для сприяння та популяризації багатомовності у Європі.

Метою проведення заняття стала актуалізація уваги до мовного й культурного різноманіття Європи, яке варто не лише підтримувати,   а й усіляко популяризувати, розширюючи діапазон мов, якими люди спілкуються протягом життя, розвивати мовні навички, зміцнюючи взаєморозуміння між народами.

        Цікаві факти
        • В Європейському Союзі нараховують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних та мов меншин, та понад 175 мов, якими розмовляють емігранти. Загалом у світі ж існує близько 7 тисяч мов, більшістю з яких розмовляють в Азії та Африці.

  • Щонайменше половина мешканців Планети розмовляє двома або й більше мовами, або розуміють дві мови або більше мов. Мова та комунікація зараз, як ніколи, складають серцевину Європейського суспільства. Вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив у міжкультурних взаєминах.                                                                                                                                                                                     
  • Усі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються усіма офіційними мовами, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити будь-якою з офіційних мов.

«Мова кожного народу...
«Мова кожного народу неповторна і – своя…»!
«Мова кожного народу...
«Мова кожного народу неповторна і – своя…»!