Участь у «Місяці культурної дипломатії України»

Місяці культурної дипломатії України

 10.02. - 10.03. 2021 рік
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

 

 

 

 

 

 Український інститут висловлює вдячність за активність студентів та студенток факультету права та міжнародних відносин та Інституту філології  Київського університету імені Бориса Грінченка, які взяли участь у «Місяці культурної дипломатії України», організованому Українським інститутом спільно з ГО «Вікімедіа Україна» за сприяння Міністерства закордонних справ України у період з 10 лютого по 10 березня 2021 року.

          Упродовж місяця під керівництвом доцента кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, доцента кафедри романської філології і порівняльно-типологічного мовознавства Вікторії Андріївни Вдовиченко студенти працювали над створенням, вдосконаленням та редагуванням текстів про українську культуру. До проєкту були залучені студенти 3-го курсу Факультету права та міжнародних відносин, які працювали над статтями українською та англійською мовами, а також студенти 5-го курсу Інституту філології, які доповнювали та створювали матеріали італійською та українською мовами.

          «Місяць культурної дипломатії України» був проведений для покращення та створення статей про Україну й українську культуру українською та іноземними мовами у Вікіпедії. Під час проєкту 172 користувача і користувачки створили і покращили статті понад 1200 разів (кілька користувачів могли редагувати одну статтю), створили більше 817 нових статей 44 мовами. Лідерами за кількістю доданих та доопрацьованих статей стали португальська, англійська, французька мови. Чималий інтерес проєкт викликав у країнах Азійського напрямку, багато редагування було зроблено перською мовою та додано статі арабською, японською і китайською мовами.  

Місяці культурної ди...
Місяці культурної дипломатії України