Рандеву з професіоналом: студенти-міжнародники відвідали онлайн лекцію Надзвичайного і Повноважного Посла України в Північній Македонії пані Наталії Задорожнюк

Початок нового семестру відзначився ще однією гостьовою лекцією в рамках ініціативи кафедри «Рандеву з професіоналом», спрямованої на формування у наших здобувачів фахових компетентностей. 24 лютого 2021 р. відбулася онлайн-зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Північній Македонії пані Наталією Задорожнюк. Студенти освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» змогли долучитися до цієї події завдяки академічному співробітництву між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Запорізьким національним університетом.

Зустріч відбувалася у форматі стислої лекції та Q&A (запитання-відповіді), в ході якої пані Задорожнюк розповіла студентам про організаційну структуру дипломатичного представництва, встановлення, розвиток і сучасний стан міждержавних політичних, економічних та культурних відносин між Україною та Північною Македонією. Зокрема, пані Наталія зазначила, що минулий рік ознаменувався для Північної Македонії найбільшим за останні 8 років товарообігом, незважаючи на ситуацію в країні та світі з COVID-19. Визначною подією для обох країн, на її думку, стало також відкриття прямого авіарейсу Київ-Скоп’є, що сприятиме активізації туристичних відносин між нашими країнами.

На завершення пані Наталія відповіла на численні запитання студентів, що стосувалися бачення подальшого розвитку відносин між Україною та Північною Македонією, можливості використання Україною досвіду Північної Македонії у процесах вступу до ЄС та НАТО, а також розвитку професійних якостей, працевлаштування молодих фахівців та вивчення македонської мови.

Загалом зустріч пройшла у дужній та теплій атмосфері, зокрема, пані Наталія радо запросила учасників заходу долучитися до Охридської літньої школи вивчення македонської мови та літератури при Кирило-Мефодіївському університеті, а також з ентузіазмом сприйняла ідею встановлення тісніших контактів між закладами вищої освіти України та Північної Македонії.

Щиро дякуємо Пані Наталії Задорожнюк за її час та професійний досвід, яким вона поділилася з нашими студентами, а також колегам з кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Запорізького національного університету, зокрема викладачці Юлії Самойленко та завідувачці кафедри Ользі Маклюк, за надану можливість нашим студентам 3-го курсу освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» та викладачкам кафедри Марині Бессоновій та Інні Ворошиловій взяти участь у такому цікавому та важливому заході!

24 лютого 2021 р.
24 лютого 2021 р.
24 лютого 2021 р.
24 лютого 2021 р.
24 лютого 2021 р.
24 лютого 2021 р.