Семінар "Підходи, інструменти та методи для перевірки інформації"

4 грудня 2020 року студенти освітніх програм «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» мали можливість поглибити свої знання у галузі інформаційно-комунікаційних технологій на семінарі, присвяченому підходам, інструментам та методам перевірки інформації.

Разом зі студентами семінар відвідали викладачі кафедри міжнародних відносин та міжнародного права: завідувач І.В. Жалоба, доценти І.В. Братко, Г.М. Мельник, І.В. Ворошилова, Т.В. Ілюк, старші викладачі М.М. Лісовська та О.В. Пістракевич. 

Під час семінару учасники з’ясували як за допомогою конкретних інструментів виявити кількість підписників та переглядів відео; кількість тролів, ботів конкретного акаунта в Tweeter; відстежити взаємодію між акаунтами; дізнатися про особливості deep fake та навчитися їх розпізнавати. Також обговорювалися сюжети, пов’язані з міжнародною інформацією.

Ініціювала семінар доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Слюсаренко Ірина Юріївна, яка провела його в межах проєкту «Використання даних у боротьбі проти маніпуляцій та дезінформації». Цей семінар відбувся в рамках співпраці Інформаційно-аналітичного центру та Наукового товариства студентів, аспірантів докторантів і молодих вчених Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Семінар "Підходи, ін...
Семінар
Семінар "Підходи, ін...
Семінар
Семінар "Підходи, ін...
Семінар
Семінар "Підходи, ін...
Семінар
Семінар "Підходи, ін...
Семінар