Конкурс з написання есе до Дня прав людини від Послів європейської молоді

Напередодні такого масштабного та важливого заходу як Всеукраїнський тиждень права був радий взяти участь в одному з конкурсів до Дня прав людини від Послів європейської молоді. Конкурс з написання есе став можливістю розкрити важливість такого питання як судова практика в Україні та її офіційне запровадження.

Як зазначав відомий усьому світу філософ та просвітник Жан-Жак Руссо: «перша нагорода справедливості – це свідомість, що справедливо надійшли», таким чином, мірилом справедливості та показовості мають також бути судові рішення, які безперечно покликані забезпечувати законність в майбутніх рішеннях судових інстанцій на всіх рівнях.

Розглядаючи знайдені мною переваги та недоліки запровадження судової практики в Україні, я дійшов висновку, що все таки задля посилення та розвитку національної правової системи, покращення рівня захисту прав та інтересів суспільства судова практика має бути офіційно запровадженою у формі джерела права в Україні лише тоді, коли вона буде нерозривно виходити виключно з норм законодавства, регулярно використовуватися національними судами, збігатися з інтересами суспільства, буде незалежною, тим самим не стане засобом для лобіювання чиїхось інтересів.

 

Конкурс з написання ...
Конкурс з написання есе до Дня прав людини від Послів європейської молоді