Запрошені гості в онлайн спілкуванні зі студентами освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації»: професор Жаклін Станке (Університет Кемпбелл, Північна Кароліна, США)

09 жовтня 2020 р. на платформі Google Meet G-Suite Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася он-лайн зустріч студентів освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» 4 курсу бакалаврату та 1 та 2 курсів магістратури Факультету права та міжнародних відносин з доктором історичних наук, професором Жаклін Станке, відділення Історії, кримінального правосуддя та політології Коледжу мистецтв і наук, Університет Кемпбелл (Північна Кароліна, США).

Серед дисциплін, які викладає Жаклін Станке, вступні курси «Західна цивілізація» «Історія США», «Історія Східної Європи», «Зовнішня політика США». До сфери її наукових інтересів належать: американсько-радянські відносини доби Холодної війни, популярна культура та Холодна війна.

Зустріч зі студентами спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» була присвячена актуальним проблемам американської президентської виборчої кампанії 2020 р. та проходила у форматі Q&A (запитання-відповіді). Студенти мали можливість отримати відповіді на питання про інших кандидатів на цьогорічних президентських виборах окрім відомих всьому світу Дж. Байдена та Д. Трампа; про вплив інших політичних сил, окрім Демократичної та Республіканської партій, на вибори та результати голосування; про можливості повтору масових протестів проти Д. Трампа, як це було у 2016 р.; вплив перебігу пандемії COVID-19 на шанси Д. Трампа повторно зайняти посаду президента США. Також можна було дізнатися про процедуру голосування та феномен джеррімандерінгу у Північній Кароліні; про актуальність питань нелегальної міграції в ході президентської кампанії 2020 року. Студенти мали шанс задати питання запрошеній гості як письмово, так і усно, тим самим застосувати на практиці свої знання та вміння спілкування англійською мовою професійного спрямування. Професор Жаклін Станке відмітила високий рівень підготовки українських студентів, зазначивши, що вона приємно вражена обізнаністю наших студентів у сфері зовнішньої та внутрішньої політики США.

З викладацького складу на зустрічі були присутні завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Ігор Жалоба та гарант освітньої програми «Регіональні студії», ініціатор заходу Марина Бессонова. Наприкінці зустрічі присутні домовилися про потенційну співпрацю та можливість організувати дискусію між українськими та американськими студентами.