Відкриття фотовиставки «Every drop counts», присвяченої Цілі Сталого Розвитку №6 — Чиста вода та належні санітарні умови

 

18 листопада 2019 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулось відкриття фотовиставки «Every drop counts», присвяченої Цілі Сталого Розвитку №6 — Чиста вода та належні санітарні умови.

         Мета фотовиставки — привернути увагу до водних проблем: великих обсягів стічних вод, пересихання ґрунтів та водойм, їх забруднення, водного дефіциту, недбалого ставлення до води, а також підкреслити цінність водних ресурсів.

         Авторами фотографій стали початківці, аматори та професіонали з усієї України. Виставка вийшла інноваційною та інклюзивною. Завдяки QR-кодам на кожному фото можна дізнатись про автора, історії фото або цитати відомих людей щодо тематики. Автори поділилися ними, аби пояснити власну думку та ідею.

         Ініціаторкою проекту є  Богдана Мисик, студентка 4-ого курсу  спеціальності «Міжнародна інформація» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, яка в рамках лідерської програми для молоді «SDG-Амбасадори» від Центру «Розвиток КСВ» та за підтримки координаторки даної програми – найкращої випускниці Факультету права та міжнародних відносин спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Гондюл Олександри втілила в життя свою ідею. Більш того, дана виставка буде подорожувати далі іншими університетами, що підніме на новий рівень ідею соціальної та екологічної відповідальності навчальних закладів.  

         На відкритті з вітальним словом виступили Олена Євгенівна Бондарєва, проректор з науково-методичної, соціально-гуманітарної роботи та лідерства та Ангеліна Івашкевич, президент Студентського Парламенту Київського університету імені Бориса Грінченка. Почесними гостями та спікерами стали Маркус Бранд, старший радник з питань демократичних реформ та сталого розвитку Програми розвитку ООН в Україні, Андрій Демиденко, партнер в організації «Глобальне водне партнерство - Україна», Анна Даниляк, координаторка проекту зі сталого сільського розвитку ГО «Екодія».