Участь у саміті EUSTORY Next Generation 2019

 

15-19 жовтня 2019 року студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин  Катерина Тебякіна взяла участь у  саміті EUSTORY Next Generation 2019,  (м. Берлін, Німеччина) де  протягом трьох днів разом зі 120 молодими людьми зі всього світу та експертами в галузі мистецтва, культури, науки,  журналістики детально аналізувала різноманітні аспекти політичних трансформаційних процесів у Європі.

Особливістю заходу стала церемонія відкриття під назвою "Цінність Європи. 30 років після падіння Берлінської стіни", організованої Körber-Stiftung та її партнерами. Понад 200 запрошених гостей зібралися в берлінському Гумбольдті-Карре, щоб з різних кутів поглянути на епоху перехідного періоду в Європі, обговорити значення свободи та демократії для європейців сьогодні, через 30 років після возз’єднання та падіння Залізної завіси.

Катерині  Тебякіній випала можливість   разом з пані  Вайрою Віке-Фрейберги (шостою президенткою Латвійської Республіки (з 8 липня 1999 по 7 липня 2007) ,  Ганною Радзійовською, директоркою Інституту Пілецьких у Берліні, Майклом Кельнером, федеральним політичним директором Bündnis90 / Die Grünen обговорити сучасні європейські виклики та висловити думку щодо результатів унікального за своїм географічним масштабом та історичною порівнянністю дослідження щодостану демократії в Європі, проведеного інститутом досліджень громадської думки Pew Research Center, в якому взяло участь близько 19000 людей з 14 європейських країн, в тому числі з  України.