Семінар та Стратегічна гра «Моделювання вирішення конфліктів в міжнародних відносинах»

 

15-18 травня 2019 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка була проведена Стратегічна гра на тему: «Моделювання вирішення конфліктів в міжнародних відносинах». Організаторами заходу виступили викладачі та студенти Факультету права та міжнародних відносин. Подія відбулася за підтримки  Благодійного фонду " Майдан закордонних справ" та  Представництва Фонду Конрада Аденауера (Київ).

Сам захід складався із двох частин. Перша була проведена 15 травня та відбувалася у формі лекцій. Метою було надати учасникам гри повну інформацію про її ключові положення та ознайомити із деяким аспектами введення зовнішньої та внутрішньої політики країн, що були представлені у грі. Лекції проводили голова правління фонду «Майдан закордонних справ», експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Богдан Яременко, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Олег Бєлоколос та експерт з питань зовнішньої та безпекової політики, заступник голови правління БО «Інститут стратегічних чорноморських досліджень» Олександр Хара.

Друга частина відбувалася 18 травня та включала в себе проведення самої гри.  Під час даного заходу командам вдалося застосувати знання, які були отримані під час лекцій та спробувати себе у ролі людей, які вирішують долю країни: від Президента та Міністра закордонних справ до Голови розвідки. У ході гри студенти  дізналися про особливості реагування на критичні ситуації у зовнішній і внутрішній політиці, здобули навички формування порядку денного на міжнародній арені та засвоїли прийоми ефективної комунікацій у врегулюванні міжнародних конфліктів. Також учасники випробували набуті під час навчання в університеті знання щодо введення переговорів та вмінні домовлятися між сторонами. На завершальному етапі  стояло завдання  запису відеозвернення глав держав до своєї країни.

Оцінювали майстерність та винахідливість учасників голова правління фонду «Майдан закордонних справ», експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Богдан Яременко, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Олег Бєлоколос та економічний експерт, експерт з питань тимчасово окупованих територій, голова правління БО «Інститут чорноморських стратегічних досліджень» Юрій Смєлянський. На заході також була присутня представник Фонду Конрада Аденауера Kатерина Білоцерковець.

Наприкінці заходу всі гравцям були вручені сертифікати за участь у грі. Самі ж учасники були захопленні проведенням Стратегічної гри та здобули корисні знання та навички, що у подальшому допоможуть їм у майбутній професії та й у самому житті.