21 листопада 2022 року Україна відзначила День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують всіх тих, хто під час Помаранчевої революції та Революції Гідності став на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Саме цього дня, кожного року, всі дотичні до великої грінченківської громади, повертаються до буремних та визначальних подій листопаду – грудня 2013 року, учасниками яких стали особисто.

Наші студенти та наші колеги, які тоді вибороли право бути українцями в своїй незалежній державі!

Наші студенти… Наші колеги…та Наш ректор – Віктор Олександрович Огнев’юк, який тоді, у 2013 році підтримав прагнення українців реалізувати їхнє конституційне право на мирне волевиявлення та жорстоко засудив небачений прояв насильства, спрямований на студентів, серед яких були і грінченківці.

Тоді Наш ректор сказав доленосні слова, які є співзвучними сьогоднішньому часу і сьогоднішньому вибору українців: «Засуджуючи агресію проти безневинних студентів та інших громадян України вголос кажу: Я не боюся! Знаю що завтра будь-кого з нас можуть звільнити з роботи, скомпрометувати, посадити до в'язниці або знищити… Я не боюся, не бійтеся і ви, на всіх нас убивць та в'язниць не вистачить. Зі мною мої колеги і соратники, з нами студенти-грінченківці, немає Європи без України, немає народу без свободи…»!

Дякуємо, Вікторе Олександровичу за Ваш вибір завжди залишатися Українцем та Людиною…

Пам’ятаємо…