18 лютого 2023 року Київський осередок Ліги Студентів АПУ провів благодійний захід, в ході якого вдалося зібрати кошти для фонду «AZOVSTALFAMILIES» на допомогу захисникам, що повернулись з полону та родинам полеглих воїнів. На заході виступила в якості спікера також Анна Калинчук—представниця ЮК «Капітал» і адвокат захисників Маріуполя, тож ми невимовно раді такій співпраці з Асоціацією родин захисників "Азовсталі", адже у всіх нас одна ціль — захистити тих, хто повернувся з полону, допомогти сім’ям полеглих та звільнити тих, хто досі перебуває у кігтях ворога. Захід був присвячений темі воєнних злочинів та правовому захисту жертв війни, під час якого учасники мали унікальну можливість дізнатись про специфіку розслідування злочинів такого характеру та складнощі, з якими зіштовхуються юристи під час захисту прав та визволення військовополонених. Також, обговорили зміни, які відбулися за 9 років, з початку війни на Сході України, що триває з 2014 року. Завдяки нашим захисникам, які кожну секунду виборюють нашу свободу, ми мали змогу прийняти учасників і у форматі офлайн

 

Ми нагадуємо, що допомагати може абсолютно кожен з будь-якого куточку світу, і ми тішимося тому, що студентство активно долучається до такого роду заходів, прагне розвиватись та не є байдужим до цієї теми, адже молоді, свідомі громадяни своєї держави — це наше майбутнє. Кожен з нас має пам’ятати, що війна триває, і чимало людей знаходяться в полоні вже 9 місяців, тож ми маємо робити все можливе і неможливе, аби повернути відважних та відданих своїй країні захисників та наблизити Україну до перемоги.

 

Дякуємо спікерам, які поділились цікавою, корисною та цінною інформацією, яка як ніколи важлива. Дякуємо усім, хто долучився. Дякуємо ЮК «Moris» та ЮК «Астрея» за допомогу в організації заходу та сприянню розвитку студенства!