ЗАСІДАННЯ АВСТРІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ КОМІСІЇ ІСТОРИКІВ

14 жовтня 2017 р. у приміщенні Інституту людини (м. Відень) відбулося друге (позачергове) засідання австрійсько-української комісії істориків. Членами комісії з австрійського боку є Крістоф Августиновіч, Гаральд Біндер, Керстін Сюзанн Йобст, Андреас Каппелер, Вольфган Мюллер (співголова), Дітер Поль, Філіп Тер; з українського – Ярослав Грицак, Георгій Касьянов, Катерина Кобченко, Остап Середа, Олексій Толочко, Олег Турій, Михайло Тяглий. Як співголова Комісії в її засіданні взяв участь ІГОР ЖАЛОБА, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права.
На ньому були розглянути питання щодо плану роботи на наступний рік, внесення змін до Статуту та дообрання членів комісії.
Члени комісії взяли також участь у Міжнародній конференції, присвяченій 100-літтю Української революції, проведеної за підтримки Інституту людини.

Зі вступною лекцією на тему «Історія України як всесвітня історія: 1917-2017 рр.» виступив відомий американський дослідник Тімоті Снайдер (відеозапис його виступу див.: http://www.iwm.at/events/event/ukrainian-history- as-world-history- 1917-2017/).

 

Програма засідання австрійсько-української комісії істориків.