Фестиваль освітнього лідерства "Clever"

   23 вересня 2017 р. кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Мельник Ганна Мирославівна брала участь у І Фестивалі освітнього лідерства "Clever". У межах фестивалю було проведено панельну дискусію «Який педагог потрібен сьогодні?» із залученням представників влади, адміністрації закладів вищої освіти, викладачів та студентів. Учасникам фестивалю було запропоновано три лінійки майстер-класів від тренерів-практиків:
1) Освітнє лідерство: починаємо з себе. (тематика майстер-класів зорієнтована на особистості викладача, питаннях його особистісного розвитку, профілактики професійного вигорання, збереженні психічного здоров'я тощо);
2) Ефективна команда: міфи і можливості. (тематика майстер-класів зорієнтована на питаннях можливостей, інструментів побудови та роботи в команді як з колегами, так і зі студентами);
3) Студенти ХХІ століття: лайфхаки взаємодії. (тематика майстер-класів спрямована на обмін досвідом щодо інноваційних методів викладання та розвиток комунікативних навичок викладачів, що сприятимуть їхній ефективній взаємодії зі студентами); простір можливостей: презентація грантових програм, послуг по підвищенню кваліфікації для викладачів.
  Особливий інтерес викликали майстер-класи: Євгенії Кисляк «Як особистість викладача впливає на інтерес до предмету і подальший вибір професії», Наталії Зайцевої «Механізми мотивації або «Де ж у них знаходиться кнопка?», Анжели Гришиної «Управління емоціями: як управляти своїми емоціями, щоб жити легко та із задоволенням».