Відкрита лекція професора кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Тимченко Ліліани Олексіївни!

   30 березня 2017 р. відбулася відкрита лекція з дисципліни «Міжнародне право» на тему «Міжнародне економічне право» професора кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, кандидата юридичних наук Тимченко Ліліани Олексіївни. Студенти були ознайомлені з основними поняттями, концепціями, джерелами міжнародного економічного права; активно обговорювали справу щодо численних обмежень транзиту з території України через територію Російської Федерації у треті країни, з приводу якої 9 лютого 2017 р. Україна направила в Світову організацію торгівлі вимогу про створення группи експертів; аналізували проблеми міжнародно- правового регулювання окремих видів міжнародної економічної діяльності.

   Лекція базувалась переважно на Сократовському методі американської школи права і передбачала активну участь студентів у репродукції нового матеріалу (active learning methods). На занятті використовувалися мозковий штурм, аналіз проблемних ситуацій, імітаційні форми (короткий виступ студентів). Широко застосовувався презентаційний та роздатковий матеріал.

   Колектив кафедри міжнародних відносин та міжнародного права високо оцінив майстерність знаного фахівця в галузі методики викладання міжнародного права. Тимченко Л.О. проходила стажування в Школі права Університету Ратгерс (Law School, Rutgers University) та Йєльському Центрі міжнародних та регіональних студій (Yale Center of International and Area Studies, Yale University) в США, на юридичному факультеті Женевського університету (Faculté de Droit, Université de Genève) в Швейцарії, є запрошеним викладачем Європейського гуманітарного університету в Литві.