Василь Яблонський подарував бібліотеці КУБГ свою монографію «Державний центр УНР в екзилі: ідеї, боротьба, традиція (1921-1992 роки)»

14 лютого, у Міжнародний день дарування книги завідувач кафедри міжнародних відносин, доктор історичних наук Василь Яблонський подарував бібліотеці КУБГ власну монографію «Державний центр УНР в екзилі: ідеї, боротьба, традиція (1921-1992 роки)».

Монографію присвячено діяльності Державного центру Української Народної Республіки у вимушеній еміграції. Як, ким і з якою метою формувалася ця структура? Як вона сприймалася в емігрантському політичному середовищі? У чому полягала стратегія її існування? Які наслідки і значення її діяльності? У чому полягала проблема спадкоємності УНР та проголошеної в серпні 1991 року Української держави? Реалістичні відповіді на ці та інші запитання, що спираються на наявні дослідницькі напрацювання, а також на унікальні архівні документи, відкривають чимало незнаних фактів з історії Української дипломатії.

Щиро дякуємо Василю Миколайовичу за подарунок та впевнені, що ця праця стане чудовим провідником наших здобувачів та викладачів у розуміння дипломатичної історії України!

Василь Яблонський по...
Василь Яблонський подарував бібліотеці КУБГ свою монографію «Державний центр УНР в екзилі: ідеї, боротьба, традиція (1921-1992 роки»