Коментар Василя Яблонського у ефірі телеканалу «Еспресо»

Завідувач кафедри міжнародних відносин і міжнародного права, доктор історичних наук Василь Яблонський у ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на телеканалі «Еспресо» прокоментував можливість раптового наступу Росії на Україну, особливості російського політичного режиму та механізми ведення гібридної війни.

Василь Яблонський зазначив, що "Немає чіткої відповіді на запитання (чи буде нове вторгнення РФ). Ми б її бачили, якби мали справи з нормальним лідером нормальної держави. Ми маємо справу із диктатором тоталітарної держави, який має величезні комплекси. Для якого розпад СРСР є найбільшою геополітичною катастрофою ХХ століття, який марить поверненням України до складу якогось міфічного союзу.

Про цьому, Василь Миколайович підкреслив важливість критично оцінювати ситуацію та зберігати спокій, адже «Росія може вкидати деякі речі: істерія, психоз, нагнітання. Це теж інструменти, які впливають на населення, на вйськових і на політичне керівництво. Це все разом - це є гібридна війна».

Відео за посиланням.