Жовтень-2018

 

4 жовтня команду першокурсників Факультету права та міжнародних відносин посіла почесне друге місце у загально університетському історичному квесті “Київ – моя столиця: наука крізь віки, який пройшов за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету Грінченка. Гідно подолавши заданий маршрут, який складався з декількох ключових станцій, що відповідали науковій тематиці заходу, наші студенти довели, що юні міжнародники та юристи – це майбутня наукова еліта України.
5 жовтня, напередодні святкування Дня працівників освіти, студенти та співробітники Факультету права та міжнародних відносин разом з великою грінченківською громадою підтримали чудову щорічну традицію - покладання квітів до пам’ятника українського письменника, педагога, лексикографа, літературознавця, етнографа, історика, публіциста, громадського та культурного діяча, визначної особистості, чиє ім’я з гордістю носить наш Університет – Бориса Дмитровича Грінченка.
6 жовтня відбулося відкриття ІX етапу Соціального проекту Київського університету імені Бориса Грінченка «З Києвом і для Києва», який вже 9-й рік поспіль продовжує бути актуальним серед мешканців столиці. Факультет права та міжнародних відносин на проекті представила Юридична клініка «Астрея», під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента кафедри публічного та приватного права – Чернеги Андрія Петровича, діяльність якої спрямована на: надання безоплатної правової допомоги, захист конституційних прав і свобод, формування правової культури громадян.
4 та 5 жовтня студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Любарець Діана та ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Гаценко Анастасія долучилися до роботи Всеукраїнського молодіжного форуму Україна-НАТО, що проходив у Києві. Учасниками заходу стали близько 100 представників інститутів громадянського суспільства та установ, що працюють з молоддю.
8 жовтня, в межах святкування Дня юриста, координатори академічних
груп І курсу та Студентська Рада Факультету підтримали започатковану в
минулому році корпоративну традицію на Факультеті – посвяту в юристи
першокурсників спеціальності «Право».
6 і 7 жовтня в готелі Inter Continental Kyiv члени Студентської радиспеціальностей «Міжнародна інформація» та «Регіональні студії» Дмитро Потапов та Дар’я Гаман стали учасниками найбільшої в Україні освітньої акції - виставки «Освіта за кордоном», яку проводила компанія STUDY.UA.

12 жовтня студенти Факультету права та міжнародних відносин взяли участь в унікальному соціальному проекті до Дня захисника України «Запроси мене з війни», організованому Міністерством інформаційної політики України у Колонній залі Київської міської державної адміністрації. Проект має на меті привернути увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на Сході України.
9-10 жовтня студентки ІІ курсу спеціальності "Суспільні комунікації" Гаценко Анастасія та Більовська Юлія, в межах підвищення фахових компетентностей, взяли участь в інституційному моделюванні НАТО. Захід відбувся у стінах Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.