Грудень 2017

2 грудня 2017 року члени Ради студентського самоврядування та студенти 1-3 курсів Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка, у рамках програми AmericaHouse відвідали VolunteerFest з нагоди святкування Міжнародного дня влонтера. Під час урочистого відкриття фестивалю відбулася панельна дискусія, в якій брали участь Джордж Кент ( заступник голови місії Посольства США в Україні), Ніл Вокер ( координатор системи ООН в Україні), Олександр Ярема (заступник Міністра молоді та спорту), Мустафа Найєм (співзасновник ініціативи GoGlobal) та Ольга Руда( молодіжний делегат до Генасамблеї ООН від України).

З нагоди святкування 25 років встановлення дипломатичних відносин між Республікою Аргентина та Україною Студентська Рада Факультету та студенти І курсу спеціальностей «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» відвідали Аргентинський дім та зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентини Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо.

З 1 по 8 грудня в Київському Університеті імені Бориса Грінченка проходила традиційна Грінченківська декада. Факультет права та міжнародних відносин, разом з іншими членами великої Грінченківської родини долучилися до масштабного святкування, ставши частиною загально університетських проектів та запроваджуючи в життя свої ідеї, присвячені видатній особистості, чиє ім’я з гордістю носить наш Університет – Борису Дмитровичу Грінченку.

1 грудня – Студентська Рада  Факультету долучилися до заходів в рамках відкриття Грінченківської декади

5 грудня - Команда нашого Факультету у складі:  Івашкевич Ангеліни, Торчинської Євгенії, Малєкіної Ніни, Гаргуна Сергія, Довгополого Єгора, Комісаренко Анастасії, зайняти ІІ сходинку п’єдесталу та отримати найпочеснішу відзнаку у номінації «Патріотизм» у П’ятому, ювілейному конкурсі «Словник Бориса Грінченка та сучасність».

6 грудня – Студентська Рада подарувала збірки творів Б.Д.Грінченка батькам – учасникам АТО студентів нашого Факультету до Дня Збройних сил України 

7 грудня 2017 р. відбувся ІV Загальноуніверситетський турнір з шахів «Королівський карась». Факультет права та міжнародних відносин презентуував себе найчисельнішою командою серед інших структурних підрозділів нашого Університету, до складу якої увійшли: Неліп Артем (ІV курс спеціальності «Міжнародна інформація»), Гаргун Сергій (ІІ курс спеціальності «Право»), Деченко Дмитро (І курс спеціальності «Регіональні студії»), Дубініна Марія (ІІ курс спеціальності «Міжнародна інформація»), Кузьміна Анна (І курс спеціальності «Регіональні студії»).

Щиро пишаємось нашими студентами та вітаємо: Кузьміну Анну – І місце, Деченка Дмитра - ІІІ місце 

7 грудня відбулося вручення найпочеснішої відзнаки для студентів Університету – іменної Грінченківської стипендії. Щиро вітаємо з її отриманням Голову Наукового Товариства Факультету, студентку V курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Гондюл Олександру.

7 грудняСтудентська рада факультету відвідала урочистості з нагоди святкування Дня Університету.

8 грудня студенти І курсу Факультету взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Б.Д.Грінченку.

8 грудня 2017 року в рамках діяльності Комітету медичного та фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України та Всеукраїнського тижня права відбулась Школа медичного права. Організаторами заходу став Комітет медичного та фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, Центр сімейно-правових досліджень, Центр медичного та репродуктивного права та Секція захисту прав учасників сімейних правовідносин у сфері охорони здоров’я Асоціації адвокатів України.

Факультет права та міжнародних відносин був гідно представлений Головою Студентської Ради - Івашкевич Ангеліною та членами Студентської Ради та Наукового Товариства Факультету - студентами спеціальності «Право», Малєкіною Ніною і Насировою Вадиславою.

Щиро вітаємо голову департаменту інформаційного забезпечення Студентської Ради Факультету, студентку ІІ курсу спеціальності «Право» Торчинську Євгенію з успішним завершенням  навчання за програмою "Школа реальної юриспруденції" (7-10 грудня)  – незалежної освітньої програми, спрямованої на підвищення професійного рівня  правників – студентів та юристів – практиків, виховання нового покоління юристів та покращення рівня правової культури в суспільстві.

10 грудня Рада Студентського самоврядування Факультету, в рамках постійнодіючої лідерської програми Університету, відвідала тренінг з формування командної взаємодії та лідерських якостей.

В рамках одного з найважливіших напрямів роботи студентського самоврядування Факультету, а саме профорієнтаційного, продовжив свою ходу марафон "Україна - Київський університет імені Бориса Грінченка". Він спрямований на проведення рекламно-профорієнтаційної роботи студентів Факультету з різних куточків України з майбутніми абітурієнтами і потенційними студентами-грінченківцями.

Цього разу до українських міст, які вже взяли учать у марафоні, додався Корсунь-Шевченківський, а саме ЗОШ №1 - рідна школа студента 1 курсу спеціальності "Право" Егора Довгополого.

16 – 17 грудня у  Сумах відбувся Відкритий молодіжний форум студентського самоврядування, у якому на рівні з молоддю 18 областей України, взяв участь представник Студентського Парламенту Університету та Студентської Ради Факультету, студент ІІ курсу спеціальності «Право» Гаргун Сергій.  

17 грудня до Дня святого Миколая та новорічно – різдвяних свят Студентська Рада Факультету долучилася до великої благодійної ініціативи, започаткованої для дітей з особливими потребами з зони АТО та дітей героїв АТО угорським меценатом і засновником БФ "Життя без страху" Золтаном Хорватом. Співорганізаторами заходу виступили: Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ernő Keskeny та представниця ГС "Промінь Україні" Аня Крисюк. Впродовж двох годин в Історико - меморіальному музеї Михайла Грушевського для дітей було організовано яскраве і святкове дійство з казковими героями та художніми виступами, презентовано солодкі подарунки та передано в малозабезпечені сім`ї велику кількість продуктової допомоги від Посольства Угорщини. Наші студенти разом з іншими учасниками заходу обговорили проблеми дітей та їх сімей, можливості подальшої співпраці та допомоги.       

18 грудня, напередодні одного з найважливіших православних свят – Дня святого Миколая, Студентська Рада Факультету права та міжнародних відносин традиційно відвідала підшефний Загальноосвітній навчальнийзаклад І-ІІІ ступенів "Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №6" длядітей з вадами слуху та разом із смаколиками подарувала малечі можливістьспілкування зрозумілою їм жестовою мовою, якою володіють наші студенти,й справжнє відчуття новорічних та різдвяних свят, що наближаються !

19 грудня, приєднуючись до   всіх, хто поважає національні звичаї, студенти та викладачі Факультету права та міжнародних відносин запалили власну зелену красуню, прикрасивши її чудовими новорічними іграшками в поєднанні з завзяттям, гарним настроєм та вірою в справжнє диво. А воно не забарилося, завітавши до нас на гостину в образіСвятого Миколая, чарівнихказкарів таАнгелика, які не тільки оживили новорічні іграшки на нашій ялинці, але й під звуки передноворічної пісні запалили разом з нашим деканом –Грицяком Ігорем Андрійовичем, ялиночку, щоб в її сяйві віддзеркалити мрії кожного з нас і вселити впевненість в їх здійсненні.