Березень-травень

5 березня студенти 1, 2 та 3 курсів спеціальності «Міжнародне право» відвідали майстер-клас Юлії Патій «10 секретів побудови успішної кар’єри». Юлія ПАТІЙ  консультант із управління та розвитку, експартнер та CEO адвокатського об'єднання AVER LEX розповіла про особливості юридичної професії та поділилась своїм досвідом побудови успішної кар'єри.

         10 березня студенти 1, 2 та 3-го курсів спеціальності «Міжнародне право» зустрічались з представником адвокатського об’єднання EQUITY Катериною Яковенко. Студенти дізналися про особливості роботи адвоката та процедури входження до цієї професії, мали активне спілкування щодо побудови успішної кр’єри адвоката.

         17 березня Голова НТ ФПМВ, а також координаторка Школа академічної доброчесності  Оксана Шахова стала спікеркою на онлайн-зустрічі із представниками Херсонського державного університету. Учасники обговорювали можливі заходи та інструменти щодо дотримання принципів академічної доброчесності, а також важливість допомоги іншим у цьому.Ми пишаємося тим, що члени нашого Наукового товариства вже мають цінний досвід, яким можуть ділитися з іншими та дуже раді, що така важлива тема стала кроком до партнерства наших університетів. Сподіваємося на подальшу співпрацю та втілення спільних проєктів.

         22 березня  відбулася онлайн-зустріч студентів спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Міжнародне право» з керівником Видавництва Верховної Ради України Володимиром Кисляком. Захід було організовано і проведено куратором студентів 1 курсу спеціальності «Міжнародне право» та 3 курсу спеціалізації «Суспільні комунікації» Інною Ворошиловою. Долучитися до зустрічі було запрошено також студентів 2 та 3 курсів спеціальності «Міжнародне право».

         1-го квітня студенти спеціальностей «Міжнародне право»  та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин зустрілися з професором Луіс Разо Браво, директором Європейського інституту науки з менеджменту (м. Барселона, Іспанія).

         Цьогоріч студенти Факультету права та міжнародних відносин перемогли в двох напрямах Всеукраїнської науково – практичної конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації». Корженівська Вікторія – студентка ІІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»  освітньої програми «Регіональні студії» та Клюй Руслана – студентка ІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»освітньої програми «Суспільні комунікації» здобули І місце за напрямом «Наука та освіта: утвердження академічної доброчесності та наукової етики» з проєктом «Академічна доброчесність: Руйнівники легенд. 2.0». Дар’я Пентіло – студентка III курсу спеціальності «Право», Надія Матківська та Анна Тропешко - студентки II курсу спеціальності «Міжнародне право», Юлія Двернік - студентка I курсу спеціальності «Право» та Вероніка Купецька - студентка I курсу спеціальності «Міжнародне право» здобули перемогу за напрямом «Наука та ІТ: інформаційна грамотність в умовах становлення мережевого суспільства» з проєктом «Освітня передача «Юрист-онлайн»»

14 квітня відбувся онлайн-урок з моделювання засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій від Освітній Центр Верховної Ради України. Учасники розглядали законопроєкт щодо запровадження gap year у державну систему освіти. Кожен мав змогу висловити свою точку зору та обговорити позиції решти учасників. Незважаючи на те, що думки були дуже різноманітними, в результаті все ж вдалося прийти до спільного висновку. Хочемо познайомити вас з найактивнішими учасниками, які гідно проявили себе під час моделювання:Кирилюк Андрій ,Демченко Анна, Прачун Богдан та інш.

         Більше 80 студентів з усіх куточків України, які навчаються в 25 різних університетах, стали учасниками «Кар’єрного марафону» та мали можливість поспілкуватися з провідними юристами з різноманітних сфер права. Масштабний івент відбувся 15-16 квітня та був організований Радою студентського самоврядування спільно зі СтудАктивом. Гостями заходу стали: Олена Полякова ( партнер практики банківського та фінансового права Redcliffe Partners); Анна Власова (партнер АО «Гришаков,Власова та партнери); Антон Тарасюк ( партнер Legal It Group); Олександр Мамуня (партнер Mamunya IP). Спікери розповіли студентам про свій кар’єрний шлях, представили свої компанії, дали рекомендації щодо працевлаштування та відповіли на найбільш актуальні питання молодих колег.

         Упродовж квітня місяця під керівництвом доцента кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, доцента кафедри романської філології і порівняльно-типологічного мовознавства Вікторії Андріївни Вдовиченко студенти працювали над створенням, вдосконаленням та редагуванням текстів про українську культуру. До проєкту були залучені студенти 3-го курсу факультету права та міжнародних відносин, які працювали над статтями українською та англійською мовами, а також студенти 5-го курсу Інституту філології, які доповнювали та створювали матеріали італійською та українською мовами.

Вітаємо з успішним захистом курсових робіт студентів ІІІ курсу спеціальності «Міжнародне право»!!

Захист успішно пройшов на кафедрі міжнародних відносин і міжнародного права 21-22 квітня 2021 року. Студенти успішно презентували результати своєї річної роботи. Дослідження виявилися актуальними, ґрунтовними, добре структурованими. Тематика курсових робіт репрезентувала увесь спектр проблем міжнародного співробітництва та  комунікаційної взаємодії країн світу, а також різнобічні аспекти вивчення інформаційного суспільства. Велика увага в наукових дослідженнях студентів приділялася питанням аналізу інформаційної взаємодії країн, комунікаційних стратегій країн Європи, Америки та Азії, проблем та шляхів формування іміджу України, цифрової дипломатії, стратегій інформатизації та діджиталізації, сучасних інформаційних воєн, проблем протидії пропаганді та вивченню впливів на масову свідомість, дослідженню різнопланових аспектів віртуальної та публічної дипломатії різних країн світу тощо.

19 - 23 квітня пройшли захисти курсових робіт студентів 2-го курсу спеціальності «Суспільні комунікації».

23 квітня відбувся захист курсових робіт студентів освітньої програми «Регіональні студії». Тематика курсових проектів продемонструвала усю різноманітність країн та регіонів світу. Які привернули увагу наших дослідників-початківців!

24 квітня, студенти 1 курсу спеціальності 293 «Міжнародне право» — Купецька Вероніка і Прачун Богдан взяли участь у Всеукраїнських судових змаганнях «National Moot Court Competition on International Humanitarian Law», організованих осередком ELSA Kharkiv. Змагання складалося з двох етапів: письмового та усного. Студенти успішно пройшли перший раунд, потрапивши до онлайн-відбіркових, які відбувалися на платформі ZOOM. Команда «Ferro et igni» від нашого Факультету, у складі якої також була Науменко Олександра, мала можливість позмагатися зі студентами Київського інституту міжнародних відносин ім. Тараса Шевченка та Національним юридичним університетом ім. Ярослава Мудрого.

         За щорічною традицією нашого Факультету ми запускаємо марафон великодніх привітань, під час якого студенти та колеги з різних куточків України  подарують нам свої власні, родинні, Великодні традиції, щоб підтвердити – наша Україна різнобарвна, але єдина!

https://www.facebook.com/FPMVKUBG/videos/765298564176315

https://www.facebook.com/FPMVKUBG/videos/2970320446590235

https://www.facebook.com/FPMVKUBG/videos/1373094493068383

https://www.facebook.com/FPMVKUBG/videos/453354252425816

         Щиро вітаємо студентку І курсу спеціальності 293 «Міжнародне право», старосту академічної групи МПб-1-20-4.0д Купецьку Вероніку, яка за результатами фінального етапу XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка отримала Диплом ІІІ ступеня (серед студентів закладів вищої освіти (університети та академії негуманітарний профіль).

         Вітаємо нашу студентку Тетяну Чабанюк з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»!

         Розумний, інтелектуальний, яскравий амбітний Факультет права та міжнародних відносин тепер беззастережно довів, що його студенти та викладачі ще й безмежно талановиті та творчі! Про це голосно промовляють результати ІІ загально університетського фестивалю-конкурсу «Грінченківська весна»! Щиро дякуємо всім нашим колегам та студентам, які взяли участь в конкурсі та подарували свій талант справжнім поціновувачам прекрасного!

         13 травня наші студенти мали можливість прийняти участь у Дні кар'єри, що організувала освітня платформа Legal High School. В рамках заходу представники різних юридичних професій поділитися з майбутніми фахівцями своїм неоціненним досвідом, дізнались  про найкращі компанії юридичного ринку і ознайомились з деталями роботи юридичних департаментів великих корпорацій та державних органів, мали змогу поспілкуватись к роботодавцями та визначитись зі своєю спеціалізацією. День кар’єри дозволив студентам першого, другого та третього курсів спеціальності 293 Міжнародного права та ІІІ курсу спеціальності 081 "Право" долучитись до дискусії щодо особливостей юридичної професії та прийняти участь у тренінгах та майстер-класах.

17 травня відбулася звітна конференція з виробничої практики (виконавчі та самоврядні органи), яку впродовж 3 тижнів проходили студенти ІІ і ІІІ курсів освітньої програми «Міжнародне право». Базами практики для майбутніх юристів-міжнародників стали Апарат виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Міністерство цифрової трансформації України, Інститут законодавства Верховної Ради України (відділ європейського права та міжнародної інтеграції), Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Управління європейської інтеграції та міжнародного співробітництва), Торгово-промислова палата України, Приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Юхименко О.Л., ТОВ «Інвестбудгаличина» (м. Київ), ТОМ «Юридична фірма «Правова допомога» (м. Київ), Патентне бюро «Бенатов і партнери» (м. Київ), Патентно-правова фірма «Prima Veritas» (м. Київ), ГО «Всеукраїнська ліга правників України проти корупції» (м. Харків), Адвокатське бюро «Івана Мукана» (м. Старий Самбір), Юридична клініка «Астрея» Київського університету імені Бориса Грінченка та ін.

20 травня на Факультеті права та міжнародних відносин відбувся День відкритих дверей онлайн форматі, що цілком відповідає  викликам часу  та сучасним комунікаційним тенденціям.     Визначаючи одним з найважливіших своїх пріоритетів  вступну кампанію 2021 року та поповнення найкращої спільноти грінченківців представниками сьогоднішніх випускників, завідувачі випускових кафедр: доктор юридичних наук, професор, Орел Лілія Василівна (кафедра публічного та приватного права), доктор історичних наук, професор Жалоба Ігор Володимирович (кафедра міжнародних відносин та міжнародного права), провідні викладачі Факультету – Байталюк Ольга Михайлівна та Чернега Андрій Петрович детально та цікаво ознайомили майбутніх абітурієнтів з усіх куточків України з особливостями Університету Грінченка та Факультету права та міжнародних відносин  і запросили до нас на навчання.

20 травня. на кафедрі міжнародних відносин та міжнародного права Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася остання звітна конференція по виробничим практикам.  Це була переддипломна практика, яка у мовах локдауну відбувалася дистанційно на базі наукової бібліотеки Університету.

20 травня в рамках Фестивалю науки Київського університету імені Бориса Грінченка на Факультеті права та міжнародних відносин в онлайн форматі відбулася щорічна студентська наукова конференція «Актуальні проблеми міжнародних відносин». Заявки на участь у конференції подали 55 здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освітніх програм «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії», що готують фахівців по спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Крім того, приєдналися й зацікавлені студенти, які виявили бажання послухати виступи учасників з актуальних проблем міжнародних відносин, тож загальна кількість учасників перебільшила 80 осіб. Конференція відбувалася за сімома секціями

Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень
Березень – травень