Січень – лютий 2021 року

14 січня Факультет права та міжнародних відносин, разом зі всією Україною, відзначає свято Василя Великого та перший день Нового Року за старим стилем.І завдяки Науковому Товариству та студентам ФПМВ, ми отримали чудову можливість візуалізувати давній обряд засівання та щиро повірили в те, що наші чудові хлопці, які першими за традицією увійдуть сьогодні до наших осель, разом з житом та пшеницею подарують нам щастя та достаток у новому році!

          15 січня відбулася чергова онлайн зустріч в рамках лекторію «Рандеву з професіоналом», запроваджена кафедрою міжнародних відносин та міжнародного права. Цього разу спілкувався зі студентами освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» консул посольства України в Чорногорії Михайлом Михайловичем Шматовим.

          16 січня відбулася звітна конференція по виробничій практиці (інформаційно-аналітична), яку проходили упродовж 6 тижнів студенти освітньої програми «Регіональні студії». Базами виробничої інформаційно-аналітичної практики були наступні установи: Міністерство культури та інформаційної політики України, Апарат виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Благодійний Фонд «СІД ФОРУМ Україна», Інформаційно-дослідницький центр при Верховній Раді України, ТОВ «Видавничий дім «Кур’єр» (редакція газети «Кур’єр тижня»), Громадська організація "Innovative technologies in sports", Білоцерківська міська рада.

          19 січня відбулася чергова онлайн зустріч в рамках лекторію «Рандеву з професіоналом», запровадженого кафедрою міжнародних відносин та міжнародного права. Радниця з питань стратегічних комунікацій Президента Торгово-промислової палати Марина Іванівна Соботюк ознайомила студентів освітніх програм «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» з особливостями креативних комунікацій.

          22 січня  студенти Факультету права та міжнародних відносин долучився до першого в історії віртуального ланцюгу єдності між Києвом та Сімферополем, щоб довести світові - Україна єдина!

          29 січня Факультет права та міжнародних відносин разом з Україною відзначив річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

          3 лютого у м. Миколаїв пройшли командні змагання Чемпіонату України з фехтування на шаблях серед юніорів. Купових Ірина, студентка ІІ курсу спеціальності "Регіональні студії" Факультету в складі команди Київ-1 стала срібною призеркою чемпіонату України. Вітаємо нашу Ірину! Пишаємося та завжди підтримуємо!

            18 лютого відбувалась зустріч студентів 2 курсу, які навчаються за освітньою програмою «Суспільні комунікації» з куратором групи кандидатом історичних наук, доцентом, доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Мельник Ганною Мирославівною. Під час онлай-зустрічі у Google Meet обговорили питання дотримання корпоративної культури університету, Кодексу корпоративної культури, Декларації академічної доброчесності та правил ділового етикету під час усних, письмових і онлайн-комунікацій з однокурсниками, викладачами та адміністрацією Факультету права та міжнародних відносин і Університету.
І, звичайно, визначили теми наступних зустрічей протягом 2 семестру 2020-2021 н.р.

            19 лютого проведено Установчу конференцію щодо проходження Навчальної (ознайомчої) практики студентами бакалаврами І курсу, групи МП-1-20-4.0д, спеціальності 293 «Міжнародне право».Під час установчої конференції студенти дізнались про те, що практика є важливою складовою навчального процесу та віддзеркаленням нової освітньої стратегії Університету, спрямованою на практико-орієнтоване навчання. В рамках проведення ознайомчої практики студенти будуть знайомитись з роботою юристів-практиків та опановувати особливості юридичної професії.

 

З 10 лютого по 10 березня 2021 р. група 3 курсу спеціальності «Суспільні комунікації» стала однією з небагатьох учасниць «Місяця культурної дипломатії України».
Студенти виявили бажання допомогти україномовній Вікіпедії, створюючи нові та доповнюючи існуючі статті про культурні заходи та відомих українських діячів. Кожен студент зможе проявити свій креатив з користю для прийдешніх поколінь.
            Проект організовано: Міністерство закордонних справ України
Український інститут та ГО «Вікімедіа Україна»
за ініціативи доцента кафедри міжнародних відносин Вдовиченко Вікторії Андріївни.

22 лютого студенти – першокурсники ФПМВ, на запрошення Історико – філософського факультету Університету Грінченка, відвідали знаковий захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні, у якому кожне слово, кожний спогад, кожна візуалізована подія тих страшних для України днів стала даниною пам'яті студентів-грінченківців, чиї попередники в 2013-2014 роках зробили свідомий вибір. Щиро дякуємо Історико – філософському Факультету та модератору заходу – кандидату історичних наук, викладачу кафедри історії України Куцику Руслану Ростиславовичу, за запрошення до участі у цій важливій події та за збереження такої важливої історичної пам’яті.

 

24 лютого 2021 р., перелік гостьових лекцій, які формують у наших здобувачів фахові компетентності в рамках ініціативи кафедри «Рандеву з професіоналом», поповнився зустріччю із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Північній Македонії пані Наталією Задорожнюк. Ця онлайн лекція та формат Q&A (запитання-відповіді) відбулися завдяки ініціативі наших колег із Запорізького національного університету, які запросили викладачів та студентів нашої кафедри приєднатися до цієї зустрічі.

25 лютого в рамках проходження навчальної (ознайомчої) практики студентами-бакалаврами І курсу групи МП-1-20-4.0д спеціальності 293 «Міжнародне право» відбулася онлайн-зустріч із співробіниками Інституту законодавства Верховної Ради України – базової установи науково-правового забезпечення законодавчої діяльності Верховної Ради України. Зі студентами зустрілися заступник директора Інституту законодавства Верховної Ради України, кандидат військових наук Дмитро Хруст та заступниця завідуючої відділом європейського права та міжнародної інтеграції, кандидат юридичних наук Анна Кондратова.

25-26 лютого року викладачі та студенти кафедри міжнародних відносин та міжнародного права продовжили знайомити світ із усією багатогранністю української культури, донісши до світової громадськості творчість геніальної доньки українського народу – Лесі Українки. В рамках дипломатично-наукового марафону «#Леся_єднає_світ!», творчість славетної поетеси прозвучала мовами понад 20 країн світу. Захід було організовано Посольством України в Грузії і Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин за організаційного сприяння Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування представництв». Інформаційну підтримку надало Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні.
Модераторами марафону виступили голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор Ірина Борисівна Матяш, завідуючий кафедрою, професор, доктор історичних наук Ігор Володимирович Жалоба, професор кафедри, Надзвичайний і Повноважний Посланник першого класу, доктор історичних наук Олександр Глєбович Цвєтков.             Вікно можливостей розуміння творчості великої української поетеси мовами різних народів світу допомагали розкривати студентки 2-го курсу кафедри міжнародного права та міжнародних відносин, які навчаються на освітній програмі "Суспільні комунікації". Так, іспанською мовою славнозвісний "Contra spem spero" прочитала Давиденко Катерина. Розкрити усю красу творчості Лесі Українки корейською змогли, завдячуючи зусиллям Базарної Наталії, як продекламувала "Contra spem spero". А ознайомити із творчістю видатної поетеси турецькою допомогла наша студентка Клюй Руслана, прочитавши вірш "Надія / Ümit".

Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року
Січень – лютий 2021 ...
Січень – лютий 2021 року