Вересень – грудень 2020

17 вересня  відбулися Організаційні збори студентів – першокурсників, на якій вступники познайомились з представниками адміністрації, професорсько – викладацьким складом Факультету, кураторами академічних груп, Студентською Радою,  тюторами – студентами – координаторами,  дізналися про особливості організації навчального та виховного процесу, можливостями, які надає Факультет та Університет для особистісного становлення та розвитку студентів.

          26 вересня студенти – міжнародники  1 курсу  долучилися  до відзначення Дня Європейських мов

          1 жовтня магістри першого року навчання освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» зустрілись з адміністрацією Факультету права та міжнародних відносин. Під час зустрічі було обговорено ряд питань щодо організації процесу навчання, ознайомлено студентів із вимогами до написання магістерських робіт та надано поради щодо їх підготовки відповідно до обраних тем.

          07 жовтня для студентів І курсу групи СКб-1-20-4.0д Факультету права та міжнародних відносин було проведено вебінар на тему: «SOFT SKILLS». Вебінар був проведений за участю фахівців з Київського міського центру зайнятості. Під час зустрічі фахівці центру зайнятості розповіли студентам як правильно написати резюме, підготуватися до співбесіди з потенційним роботодавцем, як професійно адаптуватися на робочому місці тощо.

          09 жовтня на платформі Google Meet G-Suite Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася он-лайн зустріч студентів освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» 4 курсу бакалаврату та 1 та 2 курсів магістратури Факультету права та міжнародних відносин з доктором історичних наук, професором Жаклін Станке, відділення Історії, кримінального правосуддя та політології Коледжу мистецтв і наук, Університет Кемпбелл (Північна Кароліна, США).

          Впродовж першого місяця навчання в стінах нашого Університету під час вивчення дисципліни «Я - студент» студенти першого курсу спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародне право» були ознайомлені з етичними принципами та нормами, які стосуються академічної доброчесності.

          6 листопада старшим викладачем кафедри публічного та приватного права факультету права та міжнародних відносин к.ю.н. Сергієнко Н.А. в рамках роботи Центру практичної юриспруденції було проведено он-лайн Юридичний марафон"Примусове виконання рішення суду - проблеми, перспективи, лайфхаки". В ході цього заходу обговорювались актуальні питання примусового виконання рішень, судову практику з цього питання.

          29 жовтня на Факультеті права та міжнародних відносин відбулася Всеукраїнська наукова онлайн-конференція за міжнародною участю «Актуальні проблеми міжнародних відносин та міжнародного права». Ініціатором проведення конференції виступила кафедра міжнародних відносин та міжнародного права. У конференції взяли участь викладачі, науковці, аспіранти та студенти з 21 університету та наукових установ України, Литви та Казахстану.

          9 листопада студенти Факультету права та міжнародних відносин за традицією долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Цього року він став 20-м, ювілейним. Автором тексту радіодиктанту є письменник, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка Іван Малкович, а зачитала його українцям акторка Римма Зюбіна. Щиро вітаємо студенток І курсу Факультету з отриманням заслужених відзнак за участь у І етапі ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, а саме: ІІ місце Демченко Анна (І курс спеціальності «Суспільні комунікації»); ІІІ місце Купецька Вероніка (І курс спеціальності «Міжнародне право»).Вітаємо також команди – мовознавців Факультету з гідною участю у ІІ Інтерактивному онлайновому квесті «Мовний марафон»: Дипломи ІІІ ступеня отримали команди: «Месники дипломатії» (Факультет права та міжнародних відносин), «Міжнародні мафіозі» (Факультет права та міжнародних відносин); Дипломом у номінації «За літературну креативність відзначена команда:

«Покоління Z» (Факультет права та міжнародних відносин).

          13-го листопада в рамках дисципліни «Цивілізаційний вимір сучасних міжнародних відносин» (2 курс, освітні програми «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації») Київського університету імені Бориса Грінченка та у контексті інтернаціоналізації вищої освіти та академічного співробітництва між університетами відбулася гостьова лекція доктора політичних наук, дослідника та викладача факультету політичних наук та міжнародних досліджень Варшавського університету Спасіміра Домарадзкі.

          21 листопада відбулася звітна конференція по виробничій практиці (консульська робота), яку проходили упродовж 6 тижнів студенти освітньої програми «Регіональні студії». Базами практик у 2020 р. були наступні установи: Апарат виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, Міністерство соціальної політики України, Ізяславська міська рада Ізяславського району Хмельницької області, Білоцерківській міський районний суд Київської області, Бориспільський міський районний суд Київської області. Студенти прозвітували про форми роботи та завдання, які вони виконували під час практики; підрозділи, в яких вони працювали; форми та специфіку роботи з документами.

          24 листопада, на запрошення колег з Факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», студенти 4 курсу освітніх програм «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка змогли відвідати відкриту лекцію-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія п. Віталієм Москаленком, яка відбувалася на платформі Google Meet.

          25 листопада студенти вказаних освітніх програм галузі Міжнародні відносини разом з доцентами кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Тимченко Л.О., Мельник Г.М. та Ілюк Т. В., прослухали семінар, присвячений основам «журналістики даних». Під час семінару учасники з’ясували як за допомогою даних та їх візуалізації можна розповідати актуальні історії, що таке відкриті дані, які вимоги до них існують, як та де їх знайти, опрацювати та візуалізувати за допомогою Flourish. Ініціювала семінар доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Слюсаренко Ірина Юріївна.

          4 грудня студенти освітніх програм «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» мали можливість поглибити свої знання у галузі інформаційно-комунікаційних технологій на семінарі, присвяченому підходам, інструментам та методам перевірки інформації. Разом зі студентами семінар відвідали викладачі кафедри міжнародних відносин та міжнародного права: завідувач І.В. Жалоба, доценти І.В. Братко, Г.М. Мельник, І.В. Ворошилова, Т.В. Ілюк, старші викладачі М.М. Лісовська та О.В. Пістракевич. Цей семінар відбувся в рамках співпраці Інформаційно-аналітичного центру та Наукового товариства студентів, аспірантів докторантів і молодих вчених Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка.

          9 грудня відбулася зустріч у рамках проекту «Участь молоді України, Німеччини та Австрії в місцевих виборах», який реалізується Пан'європейським Союзом України за підтримки Фонду Ганса Зайделя. Участь взяли Фредерік Штроляйн - секретар Пан'європейської молоді Німеччини та Віталій Яремчук - молодіжний делегат України до ООН (2018) та Конгресу Ради Європи (2020). Вони розповіли про свій досвід участі в місцевих виборах у Баварії та Чернівецькій області. Зустріч модерувала членкиня Пан'європейського Союзу України, студентка 4-го курсу спеціальності "Суспільні комунікації" Гаценко Анастасія.

          10 грудня для студентів бакалаврату та магістратури спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Суспільні комунікації» була проведена гостьова онлайн-лекція керівниці напряму зовнішніх зв’язків агентства стратегічних комунікацій TRUMAN Agency Тетяни Гайдук на тему: «Стратегічні комунікації як інструмент впливу і мистецтво».

          До Міжнародного дня прав людини та із нагоди святкування Дня Київського університету імені Бориса Грінченка проведено Моделювання судового засідання «Справедливий суд грінченківців». Участь у моделюванні взяли студенти 3-го курсу спеціальності «Право» під керівництвом доцента кафедри публічного та приватного права Факульткту права та міжнародних відносин Калашник Олени Миколаївни.

          10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Вже за  традицією студенти Факультету права та міжнародних відносин за ініціативи нашого давнього друга та партнера Міжнародної правозахисної організації Amnesty International Ukraine долучилися до  14 «Марафону написання листів» – глобальної події, яка  об'єднує мільйони небайдужих в усьому світі.У рамках марафону всі охочі виступають на захист прав людей із різних країн, підписуючи онлайн  петиції до урядів, а також надсилають листи солідарності героям та героїням кампанії. Ми щиро дякуємо студентці ІV курсу спеціальності  «Регіональні студії» Любарець Діані, яка вже третій рік поспіль  виступає головним організатором події на Факультеті та студенткам ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Клюй Руслані та Базарній Наталії, які стали координаторами Марафону в цьому році.

          В рамках Грінченківської декади та Тижня прав людини 9 грудня 2020 р. кафедра публічного та приватного права провела онлайн змагання, з використанням сервісу Google Meet, у пізнавально-інтелектуальній грі Брейн-ринг на тему: «Грінченківці знають свої права”  між студентами спеціальності «Право» Факультету права та міжнародних відносин і студентами спеціальності «Соціальна педагогіка» Фахового коледжу «Універсум». Захід був спрямований на перевірку знань студентів з основних прав людини.

          Щиро вітаємо студентку V курсу ОР «Магістр» спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин Шахову Оксану  з отриманням Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування !

          11 грудня відбулася друга зустріч у рамках проєкту «Участь молоді України, Німеччини та Австрії в місцевих виборах», який реалізується Пан'європейським Союзом України за підтримки Фонду Ганса Зайделя. Цього разу спікерами зустрічі були: Кароліна Гунґерлендер – Депутатка ландтагу Відня. Олег Саїк – Голова Івано-Франківського міського осередку Української Галицької Партії. Зустріч модерувала членкиня Пан'європейського Союзу України, студентка 4-го курсу спеціальності "Регіональні студії" Дар’я Гаман.

          12 грудня відбулася звітна конференція по переддипломній (аналітичній) практиці, яку проходили студенти другого (магістерського) освітнього рівня денної форми навчання, спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», другого року навчання, групи МВм-1-19-1.4д Факультету права та міжнародних відносин з 16.11.2020 р. по 11.12.2020 р. Базами практик були наступні установи: Апарат виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Громадська організація «Логос знання», представництва міжнародних компаній CIENCE Technologies Inc та Sensco Logistics INC.

          Попри дистанційний формат навчання - наші студенти продовжують здобувати корисні фахові компетентності!!
Студентки Факультету права та міжнародних відносин II курсу спеціальності "Міжнародне право" взяли участь у Перших Всеукраїнських змаганнях з Європейської Соціальної Хартії. Команди "Art de Lex" та "Right Now".

          17 грудня на платформі Google Meet відбувся круглий стіл «Правове регулювання новорічних та різдвяних свят: національний та міжнародний аспекти». Модератор зустрічі: Байталюк Ольга Михайлівна, старший викладач кафедри публічного та приватного права Факультету права та міжнародних відносин. Запрошені гості: Малініна Галина Ігорівна, головний спеціаліст відділу взаємодії з міжнародними організаціями Управління міжнародного співробітництва Міністерства культури та інформаційної політики України, Національний координатор спільної ініціативи Ради Європи та Європейської Комісії «Дні європейської спадщини» в Україні.Учасники зустрічі: студенти груп ПРб-1-20-4.0д, ПРб-2-20-4.0д, МПб-1-20-4.0д та викладачі університету імені Бориса Грінченка.

          18 грудня відбулася зустріч з Юлією Ігорівною Сокол, другим секретарем (консульські питання) посольства України в Арабській республіці Єгипет, зі студентами освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації». Он-лайн спілкування проходило у комбінованій формі поєднання лекції та формату Q&A (питання-відповіді). Здобувачі освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Регіональні студії» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації» завершили своє навчання проходженням державної атестації.  Вітаємо наших магістрів Байкову Вікторію, Богданович Анастасію, Вдовичин Марію-Мар’яну, Кацімона Євгенія, Кравця Всеволода, Левчук Анастасію, Лук’янчук Юлію, Пигуль Крістіну, Фіщук Катерину, Черкасову Марину та Школьного Арсена з успішним складанням кваліфікаційного іспиту з теорії і практики перекладу (англійська мова) та захисту випускних кваліфікаційних робіт.

          19 грудня Вітаємо наших магістрів Колосай Валерію, Мачуську Анастасію, Новікову Тетяну, Нуждову Вікторію, Позняка Андрія, Приладиш Юлію та Ричку Юрія з успішним складанням кваліфікаційного іспиту з теорії і практики перекладу (англійська мова) та захисту випускних кваліфікаційних робіт. Глибинне розуміння процесів міжнародних відносин та суспільних комунікацій у сучасному світі, а також нестандартні теми, які обрали для дослідження наші студенти, ще раз доводять, що ми випускаємо кваліфікованих фахівців, готових працювати над впровадженням зовнішньої політики нашої держави.

         

         

 

Січень – лютий 2021 року   

          14 січня Факультет права та міжнародних відносин, разом зі всією Україною, відзначає свято Василя Великого та перший день Нового Року за старим стилем.І завдяки Науковому Товариству та студентам ФПМВ, ми отримали чудову можливість візуалізувати давній обряд засівання та щиро повірили в те, що наші чудові хлопці, які першими за традицією увійдуть сьогодні до наших осель, разом з житом та пшеницею подарують нам щастя та достаток у новому році!

          Вітаємо наших студентів-правників  Гаргуна Сергія ергійовича (ПРм-1-20-1.4д) та Новікова Ігоря Петровича (ПРб-1-17-4.6з) з перемогою у I ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ З ВИРІШЕННЯ СУДОВОГО СПОРУ ТА НАПИСАННЯ СУДОВОГО РІШЕННЯ ! Конкурсна комісія, до якої входили члени Вищої ради правосуддя визначила 13 переможців із 300 робіт серед 892 заявок від студентів-правників з усіх куточків України.

Конкурсанти вирішували індивідуальні завдання у вигляді модельних судових справ за цивільною, кримінальною, господарською та адміністративною юрисдикцією, готували судові рішення по цих справах.

Визначально, що практикоспрямоване навчання в Університеті дає відповідні результати і вневненість у конкурентній спроможності майбутніх правників.

          15 січня відбулася чергова онлайн зустріч в рамках лекторію «Рандеву з професіоналом», запроваджена кафедрою міжнародних відносин та міжнародного права. Цього разу спілкувався зі студентами освітніх програм «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» консул посольства України в Чорногорії Михайлом Михайловичем Шматовим.

          16 січня відбулася звітна конференція по виробничій практиці (інформаційно-аналітична), яку проходили упродовж 6 тижнів студенти освітньої програми «Регіональні студії». Базами виробничої інформаційно-аналітичної практики були наступні установи: Міністерство культури та інформаційної політики України, Апарат виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Благодійний Фонд «СІД ФОРУМ Україна», Інформаційно-дослідницький центр при Верховній Раді України, ТОВ «Видавничий дім «Кур’єр» (редакція газети «Кур’єр тижня»), Громадська організація "Innovative technologies in sports", Білоцерківська міська рада.

          19 січня відбулася чергова онлайн зустріч в рамках лекторію «Рандеву з професіоналом», запровадженого кафедрою міжнародних відносин та міжнародного права. Радниця з питань стратегічних комунікацій Президента Торгово-промислової палати Марина Іванівна Соботюк ознайомила студентів освітніх програм «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії» з особливостями креативних комунікацій.

          22 січня  студенти Факультету права та міжнародних відносин долучився до першого в історії віртуального ланцюгу єдності між Києвом та Сімферополем, щоб довести світові - Україна єдина!

          29 січня Факультет права та міжнародних відносин разом з Україною відзначив річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

          3 лютого у м. Миколаїв пройшли командні змагання Чемпіонату України з фехтування на шаблях серед юніорів. Купових Ірина, студентка ІІ курсу спеціальності "Регіональні студії" Факультету в складі команди Київ-1 стала срібною призеркою чемпіонату України.

Вітаємо нашу Ірину! Пишаємося та завжди підтримуємо!

Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020
Вересень – грудень 2...
Вересень – грудень 2020