Березень-Червень 2020

 

1 березня голова департаменту зовнішньої політики та волонтерства, студентка ІV курсу спеціальності «Право» Малєкіна Ніна та члени Ради студентського самоврядування долучилися в якості волонтерів до масштабної благодійної акції з перевірки слуху до Міжнародного дня захисту вуха та слуху, участь у якій взяло 545 відвідувачів торгівельно – розважального центру Dream Town. Акція пройшла під патронатом ГО «Відчуй» , а її головним меседжем стало донесення до людей важливості збереження здоров’я та своєчасної перевірки слуху.

Студенти-консультанти колективу ЮК «Астрея» Університету Грінченка – Єгор Жоров, Денис Метелиця, Варвара Бехтер та Вероніка Лупійчук взяли участь у реалізації проекту Асоціації юридичних клінік України та Міжнародного фонду Відродження «Податки – це легко!», започаткованого наприкінці 2019 року для занять зі школярами середньої ланки загальноосвітніх шкіл в рамках проекту «Інноваційні методики викладання в право просвітній діяльності юридичних клінік», що є частиною проекту «Посилення регіональної та міжсекторальної співпраці юридичних клінік Київщини».

Доцент кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Бессонова Марина Миколаївна та голова Ради студентського самоврядування, студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Гаман Дар’я представили Університет Грінченка на СТРАТЕГІЧНІЙ СЕСІЇ З ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ 2020, організаторами якої виступили Проект ЄС-ПРООН з парламентської реформи разом з громадською організацією Глобал Офіс.

Правники першого курсу та студенти-консультанти ЮК «Астрея» Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка відвідали Музей Національної академії прокуратури України та безпосередньо ознайомилися із професією прокурора:

10.03.2020 студентка 3-го курсу спеціальності "Регіональні студії" Любарець Діана та завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Жалоба Ігор Володимирович відвідали практичний воркшоп від Фонду Зайделя в Україні на тему: «Ігрофікація та освітні ігри для розвитку спільнот». Учасники воркшопу мали змогу пограти в унікальні ігри, а саме: "Молодіжна Рада" та "Світ громад". Крім того,обговорювали як освітні ігри сприяють розвитку суспільств, громад, а також як їх можна використовувати при реалізації різного роду проєктів.

Щиро вітаємо з перемогою у Конкурсі наукових проєктів за напрямом: «Наука та освіта: утвердження академічної доброчесності та наукової етики»), з проєктом «Школа академічної доброчесності (ШАД)», який проходив в рамках Всеукраїнської практичної онлайн – конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації, команду Факультету права та міжнародних відносин у складі:

-Шахової Оксани – Голови Наукового товариства Факультету, студентки ІV курсу спеціальності «Країнознавство»;

-Любарець Діани – заступника Голови Наукового товариства Факультету, студентки ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії»

-Корженівської Вікторії – студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії», минулорічної переможниці Всеукраїнської науково – практичної конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації».

Студенти Факультету взяли участь у всеукраїнському проєкті «Захистимо Україну від COVID-19», здійснивши благодійний внесок на рахунок Української Біржі Благодійності.

13 квітня на Факультеті розпочався конкурс талантів в різних видах мистецтва, літератури, спорту в ОНЛАЙН форматі!

Студенти Факультету взяли участь у Всеукраїнській акції від Міністерства охорони здоров'я України #ПідтримуюЛікарів

16-го квітня на платформі «learningapps» було проведено онлайн-квест «Україна в усьому її різноманітті», організований Радою студентського самоврядування у співпраці з Науковим товариством.

Напередодні найвеличнішого свята - Воскресіння Христового було презентовано дводенний марафон "Родинний Великдень", де наші улюблені студенти з різних куточків України щиро діляться з нами традиціями підготовки до цього особливого дня у колі найрідніших людей.

Студенти Факультету права та міжнародних відносин долучилися до масштабної соціальної акції допомоги літнім людям від інтернет – супермаркету ROZETKA, «Нова пошта» та фонду «Життєлюб» та оплатили на сайті rozetka.ua продуктові набори («Підвішений» пакет - набір базових продуктів), який доставлять потребуючим пенсіонерам в різні куточки України.

Впроваджено у життя профорієнтаційний марафон «Тобі до нас!», спрямований на співпрацю з сьогоднішніми випускниками, завтрашніми абітурієнтами та майбутніми студентами!

З 30 квітня на Факультеті було оголошено «Конкурс Суспільно Важливих Меседжів»

На Факультеті права та міжнародних відносин з успіхом відбулися онлайн інтелектуальні ігри «Що?» «Де?», «Коли?», учасниками яких стали команди студентів І курсів.

         Наші знавці запровадили традицію, та постійно перемагали глядачів !

13.05.2020 вперше в історії Факультету права та міжнародних відносин була проведена онлайн Модель ООН на платформі Google Meet у форматі засідання Ради з прав людини за темою: "Вплив застосування інструментів масового цифрового спостереження в рамках боротьби з пандемією COVID-19 на порушення прав людини". Учасниками моделювання стали студенти 1-4 курсів спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Право».

На Факультеті започаткована «Алея зірок»

2 червня на Факультеті права та міжнародних відносин вперше в його історії День відкритих дверей відбувся в онлайн форматі.Але форма проведення заходу ніяким чином не вплинула на змістовне наповнення. Завдяки плідній та творчій співпраці з НМЦ інформаційно – рекламної та профорієнтаційної діяльності, адміністрація, викладачі та студенти Факультету детально та цікаво ознайомили майбутніх абітурієнтів з усіх куточків України з особливостями Університету Грінченка і ФПМВ та запросили до нас на навчання.

4 червня 2020 року, в межах такого важливого напряму діяльності, як профорієнтаційна робота, відбулась зустріч керівництва Факультету права та міжнародних відносин зі студентами ІV курсу спеціальності «Право» Фахового коледжу «Універсум» та головою циклової комісії з суспільних дисциплін і правознавства — Тарасюк Аллою Юріївною.

На Факультеті провели марафон до Дня журналіста

30 червня 2020 року Факультет право та міжнародних відносин вперше в своїй історії привітав своїх випускників з успішним завершенням навчання на ОР «Бакалавр» в он – лайн форматі. Але ні цей сучасний та вимушений формат, ні відстань, яка відділяє нас від наших дорогих, тепер вже дипломованих юристів та міжнародників, не стали на заваді адміністративному корпусу та науково – педагогічній спільноті Факультету в прагненні подарувати своїм дорогим дітям добрі слова та побажання щасливого професійного та особистого майбутнього!