Жовтень - 2019

 

Наші дорогі освітяни !

         Вітаємо вас з професійним святом !

Щиро дякуємо за вашу самовідданість, невтомний творчий пошук, високий професіоналізм, доброту, чуйність, сердечне тепло, які ви даруєте студентській спільності ! Зичимо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії та оптимізму, натхнення, здійснення всіх найсміливіших мрій та задумів!

         Нехай доля буде завжди прихильною до вас та щедро обдаровує родинним щастям, затишком і достатком, а кожен новий день буде світлим, радісним і осяяним вдячністю ваших студентів, повагою колег, підтримкою друзів та щирою любов’ю рідних та близьких вам людей !  

посилання на відео-привітання:

жовтень. Відбулася чергова зустріч студентів - міжнародників Факультету права та міжнародних відносин, які є учасниками Action Diplomacy: Ukraine - складової всесвітньої мережі проектів, які дозволяють молоді здобути навички практичної дипломатії, поглибити знання у сферах міжнародних відносин, геополітики та бізнесу. Організований же студентами, проект Action Diplomacy: Ukraine – це унікальна можливість саме для української молоді дізнатися більше про дипломатію, відвідуючи посольства та спілкуючись з людьми, які безпосередньо впливають на міжнародну політику.За час своєї участі у проекті Action Diplomacy: Ukraine студенти нашого Факультету спеціальностей «Суспільні комунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» отримали унікальну можливість ближче познайомитись з роботою низки Посольств, зокрема:

7.10.19 відвідали Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні (U.S. Embassy in Ukraine), де за підтримки спікерів заходу: Amy Lyn Reynolds,Juliana Ballard, Mike Reinert, John Ballard, дізналися про структуру Посольства, особливості роботи дипломатів, вектори співпраці між нашими країнами, візову політику, культурні проекти, які проводить Департамент Публічної дипломатії, як то, «Американська музика за кордоном», цікаві заходи, що відбуваються в America House Kyiv, тощо.

9.10.2019 відвідали Посольство Австрії в Україні (AustrianEmbassyinKyiv), де разом з паном Послом Ґернотом Пфандлером і паном аташе Флоріаном Кольфюрстом обговорили різноманітні сфери співпраці між Австрією та Україною, зачіпили тему публічної дипломатії, особливо в контексті того, що 2019 р став Двостороннім роком культури між Австрією та Україною. Також учасники Action Diplomacy мали нагоду поговорити на актуальні політичні теми, зокрема реформи нового українського уряду, проблему корупції та можливі шляхи її вирішення, а також порівняти системи оподаткування Австрії і України та у процесі бурхливої дискусії обговорити тему глобальних кліматичних змін.

1.11.2019 відвідали Посольство Королівства Норвегія в Україні (Royal Norwegian Embassyin Kyiv) де разом з паном Послом Уле Тер'є Хорпестадом обговорили різні вектори співпраці між Норвегією та Україною, зокрема у соціальній (проект соціальної адаптації для військових) та торговій сферах. Паном Послом був також зроблений акцент на історичному минулому наших народів, поєднаних видатним норвезьким дипломатом Фрітьйофом Нансеном, який під час голоду 1921-1923 рр. очолив Міжнародну місію допомоги голодуючим України.

8 жовтня студентки 3 курсу спеціальності «Регіональні студії» Дар’я Гаман , Марія Лагутіна та Анастасія Курохтіна взяли участь у круглому столі «Європейська стратегія України: двосторонні та багатосторонні відносини як інструменти досягнення зовнішньополітичних цілей України». Дякуємо Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС за можливість послухати провідних експертів, отримати нові знання у сфері міжнародних відносин та взяти участь у дискусії.

8 жовтня, в межах святкування Дня юриста, Студентська Рада та координатори академічних груп І курсу підтримали корпоративну традицію на Факультеті – посвяту в юристи першокурсників спеціальності «Право» та «Міжнародне право».

11 жовтня Студенти Факультету права та міжнародних відносин різнобічно відзначили День захисника України, а саме: юнаки різних курсів та академічних груп стали учасниками традиційного квесту від Наукового товариства ФПМВ «Славетними стежками героїв», де беручи участь у творчих та інтелектуальних конкурсах, змогли проявити свою спритність, кмітливість, згадати історію та довести, що вони справжні козаки. На запрошення Історико – філософського факультету студенти І курсу відвідали презентацію чергового фундаментального проекту клубу історичної реконструкції «Спадщина «Жива історія», який актуалізувався у відтворенні середньовічної атмосфери часів Київського князівства, а студенти – консультанти ЮК «Астрея» разом зі своїм керівником Чернегою Андрієм Петровичем долучилися до презентації "Славетні епохи України", організаторами якої виступили учасники бойових дій в зоні проведення АТО.

11 жовтня Наукове товариство Факультету права та міжнародних відносин продовжило традицію проведення Марафону «Подорож країнами світу». Розпочали мандрівку з Нідерландів. Три команди першокурсників взяли участь у різноманітних інтелектуальних і творчих конкурсах та поглибили свої знання з історії та культури Королівства Нідерланди!

         Жовтень. Члени Наукового Товариства Факультету, студентки 3 курсу спеціальності "Регіональні студії" Лагутіна Марія, Курохтіна Анастасіята 2 курсу "Суспільні комунікації" Піддобрівна Марія, відвідали Kyiv Global Summit 2019 "Women.Peace.Security" , учасницями якого стали більше ніж 900 жінок зі всієї України.

         Жовтень. Студентка ІІІ курсу нашого факультету посіла ІІІ місце у конкурсі з вирішення кейсу «Jurisprudent» (надалі – конкурс)! Конкурс проводився Координаційною радою молодих юристів міста Києва при Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві (надалі – Координаційна рада). Призери конкурсу отримали нагороди від Координаційної ради, які в урочистій обстановці вручав її Голова – Гдичинський Віталій Богданович.

         17 жовтня студенти Факультету ІІ курсу спеціальності «Міжнародне право» відвідалилекцію Деніела Фріда - відомого американського політика та дипломата на тему "Українські можливості та завдання Америки", яка відбулася у Малій актовій залі Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.

         17 жовтня          Щиро вітаємо команду Факультету права та міжнародних відносин у складі першокурсників спеціальності «Регіональні студії»: Кундік Анастасії, Козак Анни; Крижового Олексія; Коснакі Віри; Ігнатенко Івана; Красатюк Дарії, з феєричною перемогою у Загальноуніверситетському науковому квесті «КИЇВ - МОЯ СТОЛИЦЯ: НАУКА НА КУДРЯВЦІ», організаторами якого виступило Наукове Товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського університету імені Бориса Грінченка. Пишаємося нашою Dream Team, яка вже вчетверте підтримала переможну традицію Факультету, та бажаємо подальших злетів та перемог!!!

         17 жовтня студентка ІІІ курсу спеціальності "Суспільні комунікації", керівник Дебатного клубу Факультету Anastasiia Hatsenko стала учасницею HeForShe Congress, який вже вдруге відбувся у Києві та об’єднав експертів у сферах бізнесу, освіти, культури та медіа навколо теми ґендерної рівності та прав людини.

         Жовтень. Щиро вітаємо студентів Факультету права та міжнародних відносин з гідною участю у І етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка серед учнівської та студентської молоді.Серед студентів нефілологічних спеціальностей місця посіли: І місце – Шахова Оксана, студентка ІV курсу спеціальності «Країнознавство», Голова Наукового товариства Факультету ІІ місце – Любарець Діана, студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» ІІІ місце – Ковальська Тетяна   студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії».

         15-19 жовтня студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Факультету права та міжнародних відносин Катерина Тебякіна взяла участь у саміті EUSTORY Next Generation 2019, (м. Берлін, Німеччина) де протягом трьох днів разом зі 120 молодими людьми зі всього світу та експертами в галузі мистецтва, культури, науки, журналістики детально аналізувала різноманітні аспекти політичних трансформаційних процесів у Європі.

         21 жовтня студентки ІІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Факультету права та міжнародних відносин Гаценко Анастасія та Більовська Юлія відвідали Дипломатичну академію України імені Геннадія Удовенка при МЗС де взяли участь у дискусійній панелі «Україна-НАТО: що на столі переговорів?», організатором якого виступив TRUMAN Agency.

         21 жовтня, підтримуючи традицію Факультету права та міжнародних відносин очільники та члени Наукового товариства та Дебатного клубу Факультету права та міжнародних відносин провели захід, присвячений Дню Організації Об'єднаних Націй (На офіційних мовах ООН (англ. United Nations Day; фр. Journée des Nations Unies; ісп. Día de las Naciones Unidas), який був встановлений резолюцією A/RES/168 (II) Генеральної Асамблеї ООН 31 жовтня 1947 року та відзначається щорічно 24 жовтня.

         21 жовтня. В межах святкування Дня Організації Об’єднаних Націй студенти Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у масштабній події, організатором якого виступила ООН в Україні. В межах масштабної фотовиставки та відеопрезентації «Будь на хвилі змін» (Be the Change) відомі українські діячі культури та мистецтва, провідні освітяни, журналісти, громадські діячі (Яніна Соколова - акторка, журналістка, телеведуча, Гурт «KAZKA», OLEYNIK співак, Мішель Андраде - співачка, акторка і телеведуча, Маргарита Паша - Міс Україна 2019), які мають високий рейтинг довіри в суспільстві, виступили у ролі спікерів та представили одну з Цілей сталого розвитку.

         У жовтні м. Маріуполь відбувся регіональний етап загальнонаціональної програми «Державотворець», спрямованої на особистісний та професійний розвиток проактивної молоді - майбутніх державних діячів та управлінців, які здатні долати сучасні виклики та змінювати свою країну на краще. Головними організаторами програми, виступили найкращі випускники національного етапу, які прагнуть розвивати свої регіони та ділитися набутими знаннями з потенційними лідерами! Пишаємося студенткою ІІ курсу, спеціальності «Міжнародне право» Факультету права та міжнародних відносин Юрчук Валерією, яка стала одним з головних координаторів програми.

         24 жовтня студентки ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Павріанідіс Аліса, Іщук Анна та «Суспільні комунікації» Піддобрівна Марія взяли участь у круглому столі на тему: «Близький Схід і Африка: пошуки українського інтересу», який відбувся в Дипломатичній академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС

         В межах святкування Дня Організації Об’єднаних Націй студенти Факультету права та міжнародних відносин взяли участь у масштабній події, організатором якого виступила ООН в Україні. В межах масштабної фотовиставки та відеопрезентації «Будь на хвилі змін» (Be the Change) відомі українські діячі культури та мистецтва, провідні освітяни, журналісти, громадські діячі (Яніна Соколова - акторка, журналістка, телеведуча, Гурт «KAZKA», OLEYNIK співак, Мішель Андраде - співачка, акторка і телеведуча, Маргарита Паша - Міс Україна 2019), які мають високий рейтинг довіри в суспільстві, виступили у ролі спікерів та представили одну з Цілей сталого розвитку.

         18-22 жовтня в м. Берлін студенти Факультету права та міжнародних відносин Дмитро Потапов (голова РСС Факультету, член Студентського парламенту, студент 4 курсу спеціальності «Міжнародна інформація»), Оксана Шахова (голова НТ Факультету, студентка 4 курсу спеціальності «Країнознавство»), Любарець Діана (студентка 3 курсу спеціальності «Регіональні студії»), Тарас Житник та Тетяна Ковальська (студенти 2 курсу спеціальності «Регіональні студії») взяли участь у роботі Міжнародної конференції на тему «Диктатура-Демократія-Демократура. Сучасна спадщина Третього рейху та Радянської ери». Конференція організована французьким комітетом Пан’європейського союзу Східної Франції у співпраці з Фондом Конрада Аденауера.

         24 жовтня у Міжнародному культурному центрі «Сяйво» відбулося засідання круглого столу на тему «Формула Штайнмайера як можливість ефективного врегулювання військового конфлікту». Головними спікерами заходу виступили: Перший Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Турянський Ігор Мефодійович та декан Факультету права та міжнародних відносин, доктор наук з державного управління, професор Грицяк Ігор Андрійович. Модератор заходу: студентка ІІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Гаман Дар’я.

         25 жовтня відбулася щорічна Конференція членів (делегатів) Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського університету імені Бориса Грінченка. Одним з питань порядку денного стало: Нагородження грамотами та вручення подяк активним членам Наукового товариства. Щиро вітаємо студента ІІ курсу спеціальності «Міжнародне право» Штомпеля Ярослава та студентку ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Корженівську Вікторію з отриманням Подяки «За активну участь у розвитку Наукового Товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Київського Університету імені Бориса Грінченка».

         23 – 25 жовтня студенти І курсу Факультету права та міжнародних відносин спеціальностей «Право», «Міжнародне право», «Регіональні студії» та «Суспільні комунікації» разом з викладачами навчальної дисципліни Університетські студії: «Я - студент»: Пістракевич Оленою Володимирівною та Обловацькою Наталією Олександрівною, кураторами академічних груп за традицією, яка є важливою складовою корпоративної культури Університету, відвідали   музей Бориса Грінченка та у новому, цікавому форматі інтелектуального квесту поглибили свої знання з історії Університету та по – новому подивилися на життєвий шлях Бориса Дмитровича Грінченка.

         Щиро вітаємо першокурсників Факультету права та міжнародних відносин з феєричним виступом на шоу – презентації «Ось ми які» !

         28 – 29 жовтня студенти – міжнародники Факультету права та міжнародних долучилися до низки заходів щодо прийому делегації студентської молоді з Бельгії, які відбулися у Київському університеті Бориса Грінченка та Колонній залі КМДА (Ukrainian Belgian cultural exchange day).

Основною метою зустрічі стали: молодіжні обміни, ознайомлення зі знаковими, історичними пам’ятками Києва, здійснення міжкультурної комунікації. Дякуємо студентці ІV курсу спеціальності «Країнознавство» Добридень Альоні, яка виступила в ролі координатора зустрічі.

         30 жовтня закінчилися особисті змагання Чемпіонату Києва з фехтування на шаблях. Вихованка ФК "Вершина", студентка 1 курсу спеціальності "Регіональні студії" Купових Ірина здобула бронзову медаль на цих змаганнях.