Квітень - 2019

2 квітня викладачі та студенти кафедр публічного та приватного права таміжнародних відносин та міжнародного права Факультету права таміжнародних відносин в рамках профорієнтаційної діяльностіУніверситету, відвідали Комунальний вищий навчальний заклад Київськоїобласної ради «Богуславський гуманітарний коледж імені І.С. Нечуя-Левицького».

4 квітня для Факультету права та міжнародних відносин втілився у згуртовану працю студентів, викладачів, завідувачів кафедр на чолі з деканом Факультету, спрямовану на облаштування чудової клумби біля університетського навчального корпусу.

6 квітня  студент І курсу спеціальності «Право» Сергій Нікітін у складі спортивного клубу FENCER представив Україну на VIII відкритому, міжнародному любительському турнірі з фехтування на шпагах  «Варшавська русалка» у м. Варшава (Польща).      

11 квітня на запрошення Головного територіального управління юстиції у м. Києві студентки І курсу спеціальності «Право» Пентіло Дар’я та спеціальності «Міжнародне право» Юрчук Валерія стали учасниками зустрічі очільника столичної юстиції Станіслава Ігоровича Куценка з представниками студентського самоврядування в рамках реалізації загальнонаціонального право просвітницького проекту «Я маю право!» - «Право на каву !».

            11 квітня студенти-правники першого курсу, в межах вивчення курсів Юридичної деонтології та Судових і правоохоронних органів України, разом із студентами-консультантами ЮК «Астрея» Факультету права та міжнародних відносин відвідали Навчально-науковий інститут №2 з підготовки слідчих та криміналістів Національної академії внутрішніх справ України.    

13 квітня в Академії адвокатури України відбулась VIII Правнича школа для юридичних клінік,участь у якій взяли Андрій Чернега – завідувачюридичної клініки «Астрея» Факультету права та міжнародних відносин Київськогоуніверситету імені Бориса Грінченка та студенти правники.

18 квітня  студентки ІІ курсу, спеціальності "Регіональні студії " Іващенко Олександра та Лагутіна Марія відвідали Міжнародну науково-практичну конференцію "Інформаційні технології в культурі, мистецтві, освіті, економіці та бізнесі" на базі Київського національного університету культури і мистецтв. Конференція була присвячена використанню інноваційних технологій у сфері освіти та безпеки, а також стратегіям розвитку цифрової економіки.  

18-19 квітня в Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбувся ІІ (заключний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)».
За результатами ІІ етапу Олімпіади диплом ІІ ступеня отримала Ковальська Тетяна Андріївна, студентка I курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

           

20 -21 квітня студенти І курсу Факультету спеціальності «Міжнародне право» та «Право» взяли участь в якості волонтерів у першому Rockit!Weekend!, організаторами якого виступила SLAVA FROLOVA - GROUP разом із Національним музеєм історії України. Мета заходу: створення нових можливостей для культурного і художнього розвитку дітей та визначення креативності як рушійної сили розвитку сучасного суспільства.

           

20 квітня в ІА Укрінформ "Арт-хаб" відбулись черогві збори Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України. На зустрічі були присутні представники всіх областей та регіонів, кожен учасник мав змогу поспілкуватися зі студентами з різних ЗВО України. Під час зборів було представлено декілька креативних проектів, до яких можуть долучитися всі бажаючі, та які будуть реалізовані до кінця 2019 року. Студентству було представлено нового координатора Студентської ради при Міністерстві інформаційної політики України - студента 3 курсу спеціальності "Міжнародна інформація" Потапова Дмитра. Цього разу до складу студентів-членів Студентської ради долучилося чимало Грінченківців, зокрема, студентів Факультету права та міжнародних відносин.

           

21 квітня студенти Факультету права та міжнародних відносин відвідали Youth Speak Forum - платформу для пошуку можливостей та втілення їх у реальність.
Наші студенти мали можливість дізнатися більше про тренди в Україні, обговорити наявні проблеми з однодумцями з усієї країни, стати частинкою панельної дискусії та долучитися до творення громадського суспільства в Україні.

           

22 квітня, напередодні Великодніх свят, студенти Факультету на запрошення Міністерства інформаційної політики України, стали учасниками майстер-класів відомої сокальської писанкарки Ольги Ровецької. Майстриня створює найрізноманітніші писанки, шкрябанки, мальованки, галунки найвищої мистецької складності на перепелиних, курячих, гусячих, страусиних яйцях, відтворює старовинні сюжети та пише авторські, в яких творчо переосмислює традиційні орнаменти, використовуючи при цьому фарби з природних барвників - відварів трав, ягід, цибулиння.
На виставках в Укрінформі презентовано понад 100 найскладніших за технікою виконання та орнаментикою писанок.

           

У період з 12 по 23 квітня студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії» Корженівська Вікторія, пройшовши конкурсний відбір, стала учасницею тренінгових курсів «ЄС як проривний підприємець» та «Бенчмаркінг і стратегічна реалізація європейської моделі бізнесу для України», які відбулися на базі КПІ імені Ігоря Сікорського. Захід відбувався в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «European business models: transformation, harmonization and implementation in Ukraine».

           

25 квітня Студенти-консультанти ЮК «Астрея» та Центру юридичної деонтології Факультетуправа та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка взялиучасть у VIII Всеукраїнській правничій школі з адвокатури у кримінальних справах,організованій Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиціїУкраїни, Європейським університетом, «K-projectcenter» та за підтримки партнерівзаходу: АО «Адвокатської групи «Солодко і партнери», Юридичної газети, Юридичноговіснику України, Інституту політико-правових та релігійних досліджень, Law & Events,Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України».

           

15–25 квітня пройшла роботаІІ Весняної дипломатичної школи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Київського Університету імені Бориса Грінченка.