Березень - 2019

На початку березня студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії» Катерина Тебякіна, стала учасником програми Erasmus+ , а саме тренінгової сесії "Strengthening capacities of youthled peace building". Сам проект мав на меті об'єднання молодіжних працівників та молодіжних лідерів, які прагнуть поліпшити свої компетенції у справі залучення молоді до миротворчих процесів на рівні громад у своїх країнах.

Це була друга із п'яти частин проекту, що була спрямована на поширення знань про конфлікти та шляхи їх аналізу. У тренінгу брали участь 25 представників 7 країн світу , а саме України, Німеччини, Іспанії,m Македонії, Вірменії, Азербайджану, Грузії. Тренінг відбувався у м. Руставі, Грузія.

 

  5 березня студенти Факультету за щорічною традицією відсвяткували Масляну.

 

 7 березня В рамках святкування 205 – річниці з Дня народження Тараса Шевченка студенти та викладачі Факультету права та міжнародних відносин: взяли участь у загально університетському «Вільному мікрофоні», написанні рядків поетичних та прозових творів Т. Шевченка комп’ютерним шрифтом Kobzar KS, що повністю відтворює почерк великого Кобзаря, створили музичний антракт «Сучасний рок – Шевченко» (знайомство з піснями сучасних українських виконавців на слова Т.Шевченка: гуртів «Скрябин», «Тартак», Бандурбенд, KOBZAR), презентували поезії Кобзаря в англійському перекладі (в мережі Instagram), переглянули та обговорили англомовний документальний фільм «Taras Shevchenko: poet, artist, icon» та фільм з серії «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», здійснили віртуальний екскурсійний тур світовими музеями Т.Г.Шевченка (англомовна версія).

 

              14 березня студенти Факультету спеціальностей «Суспільнікомунікації», «Регіональні студії» та «Міжнародне право» відвідали відкритулекцію професора з міжнародної політики та безпеки Університету Кей’о,Токіо (Японія) Хосоя Юічі на тему: "Шлях демократії в сучасній Японії тадипломатія Японії у Східній Азії", яка відбулася в Дипломатичній академіїУкраїни імені Геннадія Удовенка при МЗС за сприяння Посольство Японії вУкраїні / EmbassyofJapaninUkraine/. Головною темою лекції стали розвиток демократичних процесів в Японії та особливості зовнішньої політики Токіо у Східній Азії.

              14 березня на Факультеті права та міжнародних відносин,
вперше
в його історії, відбулася визначна подія - «MissFPMV-2019».⠀

              Щиро вітаємо переможниць цьогорічного конкурсу краси і таланту: Дар’ю Пентіло у номінації «Miss FPMV-2019», Дар’ю Гаман, у номінації «Vice-Miss FPMV» Марію Лозицька, у номінації «Miss Audience Choice»

              15 березня студенти Факультету І курсу спеціальностей «Суспільні комунікації» та «Регіональні студії», за сприяння завідувача кафедри історії України, д.і.н., професора Салати Оксани Олексіївни, стали учасниками панельної дискусії «Друга світова. Україна. Підсумки…», яка проходила в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

              15 березня студентка ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Анна Главак, на запршення однієї з найкращих випускниць нашого Факультету Гондюл Олександри, стала учасницею третьої конференції «Жінки в STEM: від мрії до дії», яка була організована CSR Ukraine, Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», за ініціативою Дівчата STEM та ГС "STEM Коаліція" в рамках програми «Технологічний Пакт для розвитку жінок у технологічних компаніях» за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. На конференції виступили 21 найуспішніші жінки України у сфері STEM(S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics ). Вони поділились своїми знаннями та досвідом у чотирьох напрямках: Strategy, Talent, Emotions, Motivation.

            18 березня СтудентиІ таІІ курсів Факультету права та міжнародних відносин разом із колективом ЮК «Астрея», в рамках діяльності Центру юридичної деонтології,відвідали Верховну Раду України – єдиний законодавчий органУкраїни.

            21 березня студенти Факультету спеціальностей «Право» та «Міжнародне право», разом з к.ю.н., доцентом кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Братко Іриною Василівною, стали учасниками спеціального заходу — День кар’єри в Legal High School, яка об’єднала на одній платформі представників усіх секторів юридичної спільноти, ознайомила присутніх із найкращими експертами з піару, професійної орієнтації та бізнесу, надала можливість юристам, слухачам LHS та студентам юридичних факультетів провідних вишів України
дізнатися більше про юридичний бізнес та визначитися з майбутнім місцем роботи.

            21 березня в рамках реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я маю право !» студенти Факультету спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» стали учасниками правової дискусії у форматі Lighting Talk на тему: «Правильний вибір!», яка відбулася в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».
Організатором заходу виступило : Головне територіальне управління юстиції у місті Києві. Учасниками заходу стали: представники столичної юстиції, представники ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА», представники ВГО «Комітет виборців України», представники ЦВК, координатор проектів ОБСЄ в Україні, громадсько-політичні діячі, студенти вищих навчальних закладів м. Києва, представники громадських організацій.
Мета: обговорити основні тенденції виборчої кампанії в Україні, визначити рівень правової обізнаності громадян щодо їх виборчого права.

            21 березня в рамках Тижня франкофонії студенти І, ІІ та ІІІкурсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації тарегіональні студії», за сприяння Кафедри романської філології тапорівняльно-типологічного мовознавства Інституту філології, вперше сталиучасниками зустрічі "Дипломатія та Франкофонія", яка відбулася в Інститутіміжнародних відносин Київського національного університету іменіТ.Шевченка та отримали надзвичайне задоволення від 2-годинногоспілкування з представниками 5 франкомовних амбасад, зокрема з 2 особами
Посольства Франції в Україні паном Крістофом Ле Ріголером, ПосольстваКанади в Україні паном Русланом Кац, Посольством Швейцарії в Україніпаном Сімоно Піду, Посольством Греції в Україні паном АлександросомБудурісом та Посольством Королівства Бельгії в Україні паном МішелемВерсайем.

            21 березня Наукове товариство Факультету права та міжнародних відносин провело науково-практичний семінар під цікавою назвою "Роби як я. Роби краще, ніж я". На цьому заході студенти, які є членами НТ ФПМВ, поділились безцінним досвідом участі в наукових конференціях, міжнародних проектах та досвідом організації власних заходів. Так, студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії» Любарець Діана розповіла про тонкощі написання наукових статей, а також про роботу координатора в міжнародній організації "Amnesty International". Студентки ІІ курсу спеціальності «Суспільні комунікації» Юлія Більовська та Анастасія Гаценко поділились досвідом реалізації "Дебатного клубу" в нашому університеті. Яна Коньок відкрила секрети успіху початку політичної кар'єри. А Голова Наукового Товариства Факультету Шахова Оксана розповіла про участь в міжнародних проектах та поділилась лайф - хаками, як туди потрапити, як правильно писати мотиваційні листи та як себе зарекомендувати на першому стажуванні.

          22 березня відбулася Всеукраїнська науково – практична конференція «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації» (напрям «Наука та освіта: утвердження академічної доброчесності»). Назва проекту: Академічна доброчесність: руйнівники легенд» . Переможцями стали студенти Факультету : Івашкевич Ангеліна – студентку ІІІ курсу спеціальності «Право», Корженівська Вікторія – студентка І курсу спеціальності «Регіональні студії», Штомпель Ярослав – студент І курсу спеціальності «Міжнародне право»

            22 - 23 березня студентка ІІ курсу спеціальності «Регіональні студії»,заступник Голови Наукового товариства Факультету Любарець Діана, назапрошення Національного центру «Мала академія наук України», взялаучасть в якості координатора та волонтера у І Всеукраїнській олімпіаді зкреативності в рамках Міжнародної освітньої програми «Destination Imagination» – найбільшої у світі програми з креативності, започаткованої вСША.

            23 березня студентки Факультету, разом з іншими представницями прекрасної статі різних Факультетів та Інститутів, на чолі з Президентом Студентського Парламенту Ангеліною Івашкевич представили Університет Грінченка на ІІІ Міжнародному бізнес-форумі «БізнесWOMAN 2019». Організатором форуму традиційно виступив журнал «БізнесWOMAN».