Участь у заході "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу"

 

20 листопада 2018 року студенти Факультету права та міжнародних відносин спеціальностей «Країнознавство», «Міжнародна інформація», «Регіональні студії » та «Суспільні комунікації» на запрошення Міністерства інформаційної політики України долучилися до масштабного заходу "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу", який відбувся я у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.
Зі 100-річним ювілеєм Укрінформ привітали почесні гості, серед яких: Президент України Петро Порошенко, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-прем'єр міністр В'ячеслав Кириленко, Мер Києва Віталій Кличко та інш.
На вечорі було показано унікальну виставку малюнків "Мистецтво з-за грат": роботи Романа Сущенка, журналіста Укрінформу, незаконно затриманого в Росії та засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення. 20 малюнків написані за допомогою кулькової ручки, чаю, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки пензлі не входять до належного ув'язненим майна.
Під час заходу гостям було продемонстровано театралізоване мультимедійне дійство, в якому 100-річна історія агентства екстрапольована на загальну історію українських медіа, аби зрозуміти, які моменти в ній були кульмінаційними та поворотними.