Презентація Проекту «Overcoming Hate Speech in Media» в Київському університеті імені Бориса Грінченка

15 листопада 2018 р. завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Жалоба І.В. та доценти Мельник Г.М. і Тимченко Л.О. разом зі студентами Факультету права та міжнародних відносин та студентами Факультету журналістики гостинно вітали Адміністративного Директора Центру демократії та верховенства права Віталія Жугая та Секретаря Національної спілки журналістів України, Президента Всеукраїнської асоціації прес клубів, Директора Коледжу преси та телебачення Гліба Головченка.
Віталій Жугай презентував результати дослідження, проведеного в рамках Проекту «Overcoming Hate Speech in Media, Southern Regions, Ukraine», який реалізується за підтримки Офісу Верховного комісара з прав людини ООН (Женева). З метою оцінки посилу, закладеного в мові ЗМІ, керуючись документами ООН, НСЖУ, положеннями Етичного кодексу журналістів, учасники Проекту проводили моніторинг матеріалів ЗМІ на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області).
Гліб Головченко активізував питання інформаційних впливів в сучасному світі, зосередив увагу на необхідності глибокого осмислення суті інформаційної політики та відповідальності журналістів за якість продукту, який вони надають.
Викладачі та студенти долучилися до активного обговорення проблем боротьби з мовою ворожнечі та іншими видами агресії та ксенофобії в українських ЗМІ.