Візит до штаб-квартири НАТО (Бельгія) та штабу ВГК ОЗС НАТО у Європі (SHAPE) (Бельгія)

23-26 вересня старший викладач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Олена Пістракевич взяла участь у візиті до штаб-квартири НАТО (місто Брюссель, Бельгія) та штабу ВГК ОЗС НАТО у Європі (SHAPE) (місто Монс, Бельгія).
До участі у візиті, що був організований в рамках програми інформаційного співробітництва між Україною та НАТО було запрошено 15 переможців конкурсів з питань безпеки та НАТО, що відбулись у період з 2017 по 2018 рік.
Програмою візиту було передбачено зустрічі з керівними представниками НАТО, проведення брифінгів та обговорення актуальних питань щодо діяльності Альянсу та розвитку відносин між Україною та НАТО. Зокрема, відбулися зустрічі з представниками Підрозділу з питань громадської дипломатії, Підрозділу з політичних питань та політики безпеки, Підрозділу з питань актуальних викликів безпеки, Підрозділу зв’язків, а також з представниками постійних делегацій Франції, Литви, Польщі, Румунії, Сполучених Штатів Америки у НАТО та головою місії України при НАТО- Вадимом Пристайком.
Під час візиту було проведено ряд брифінгів та дискусій, присвячених питанням співробітництва України та НАТО в різних сферах, залучення молоді до співробітництва, стану відносин Росії та НАТО, інформаційній та кібербезпеці в сучасному світі, агітаційно-пропагандистської роботі та інші.