Mіжнародна конференція «Розпад імперій, тоталітарні системи, Друга світова війна, створення Європейського Союзу та Шенгенської Європи».

 

20-22 жовтня 2017 року в місті Осієк, Республіка Хорватія, відбулась міжнародна конференція «Розпад імперій, тоталітарні системи, Друга світова війна, створення Європейського Союзу та Шенгенської Європи».
Під час конференції, організованої Хорватським пан’європейським союзом, обговорювались такі теми як сучасні виклики Європи, сприйняття молоддю історії та майбутнього Європи, стан та перспективи регіону Південно-Східної Європи, пан’європейський погляд на ЄС та труднощі, які стоять перед ним.
Також під час конференції відбулось засідання генеральної асамблеї міжнародного Пан’європейського союзу, під час якої до міжнародного пан’європейського руху було прийнято Пан’європейський союз України. Крім того, генеральна асамблея прийняла  декларацію щодо необхідності продовження зміцнення ЄС та його розширення, в тому числі за рахунок прийняття України до Союзу.
У складі української делегації були два представники Київського університету імені Бориса Грінченка, а саме: голова делегації, завідувач кафедри міжнародних відносин та міжнародного права, проф. Ігор Володимирович Жалоба, який виступив з доповіддю щодо європейського вектору української політики та студент 5-го курсу Факультету права та міжнародних відносин Роман Пітецький.
Фото: https://www.facebook.com/MHPEU/posts/1431759856944440

Програма Конференції