Тонкощі правничої професії від її найкращих представників.

 

Студенти факультету права та міжнародних відносин на передодні Дня юриста отримали справжній дарунок від кафедри публічного та приватного права. Це була зустріч з партнером патентно-юридичної агенції “Дубинський і Ошарова” Ярославом Огнев’юком.

Відомий в Україні і за кордоном як один з провідних фахівців у галузі юридичного захисту прав інтелектуальної власності, Ярослав Огнев’юк не лише розказав про особливості права інтелектуальної власності, але й про його реалізацію на досить цікавих прикладах із власної практики. При цьому гість поділився окремими секретами успіху в різних справах, які він вів з відомими компаніями та установами. Відомий юрист-практик наголосив, що без глибоких знань теорії права майбутнім юристам буде надзвичайно складно швидко і правильно вирішувати складні питання в справах, пов’язаних з інтелектуальною власністю.

Надзвичайно важливими для студентів були поради Ярослава Огнев’юка щодо необхідності всебічної підготовки за час навчання в Університеті. Крім фахової підготовки сучасний юрист має володіти навичками ведення переговорів, англійською мовою, різними комунікативними уміннями і прийомами, бути добре обізнаним з морально-етичними стандартами поведінки тощо.

Запитання студентів, які довго не відпускали гостя, та чіткі, змістовні і цікаві відповіді Ярослава Огнев’юка засвідчили високий рівень гостьової лекції.