Участь студентів у Першому Бізнес-форуму української діаспори та Форумі жіночого партнерства

   18 травня 2017 року студенти Факультету права та міжнародних відносин Університету Грінченка, на запрошення Громадської спілки «Коло жіночого партнерства», взяли участь в організації та проведенні Форуму жіночого партнерства, який зібрав понад 200 активних жінок з 18 регіонів України, із різних сфер діяльності та життя, що бажають змінити свій регіон та країну в цілому.

   На форумі обговорювалися важливі питання цінностей сучасних українських лідерок та розбудовувалися спільні плани та проекти на основі партнерства за наступними напрямками: Здоров’я жінки. Здоров’я родини, Здоров’я нації; Духовність і культура нації; Безпека життя і права людини; Синергія в дії: влада - бізнес – громада; Освіта та просвітництво; Ціннісні орієнтації та соціальні ліфти у державному управлінні; Ціннісне підприємництво та сталий економічний розвиток; Україна та українки на мапі світу; Нова генерація громадян та майбутнє України тощо.

   На запрошення Торгово-промислової палати України 18 травня 2017 року студенти Факультету права та міжнародних відносин Університету Грінченка спеціальностей «Міжнародна інформація» та «Країнознавство» долучилися в якості волонтерів та перекладачів до роботи Першого Бізнес-форуму української діаспори та закордонних друзів України, який пройшов під гаслом «Українці світу – для України».

   Цей захід було заплановано в розвиток рішень VI-го Всесвітнього Форуму Українців (серпень 2016, м. Київ). Ініціаторами та співорганізаторами Форуму виступили Торгово-промислова палата України та Українська Всесвітня Координаційна Рада на прохання ділових кіл України та світового українства.

   Вперше за 25 років бізнес - еліта України та підприємці - представники діаспори з 15 країн світу, у рамках  роботи  профільних секцій та В2В діалогу за такими напрямами, як  агробізнес, експорт- імпорт, інвестиції та інновації, одержали змогу встановити прямі контакти та обговорити можливості співпраці в сфері експорту української продукції та послуг на зовнішні ринки, залучення інвестиції в українську економіку, участі у процесах реформування економіки України досвідчених менеджерів з середовища закордонного українства та використання їх практичних здобутків.