Актуальні проблеми муніципального права

   Вже протягом року Координаційна рада молодих юристів міста Києва при Головному територіальному управлінні юстиції у м. Києві активно співпрацює із кафедрою публічного та приватного права Факультету права та міжнародних відносин.

   У рамках укладеного меморандуму про співпрацю проводяться спільні організаційні, комунікативні, інформаційні та інші заходи, спрямовані на реалізацію державної політики розвитку молоді, підвищення рівня правових знань громадян міста Києва, шляхом надання безоплатних правових консультацій. Спільними зусиллями науковців двох установ організовано і проведено різноманітні наукові, науково-практичні заходи.

   До того ж, особливу увагу у процесі співпраці приділяється взаємодії в освітньому процесі – обміну напрацюваннями щодо впровадження інноваційних форм і методів підготовки майбутніх правників, розробки програм, методичних рекомендацій тощо.

   Так, у рамках співпраці 17 травня 2017 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка було проведено круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми муніципального права».

   З привітальним словом до присутніх звернувся декан Факультету права та міжнародних відносин, доктор наук з державного управління, професор Грицяк Ігор Андрійович. З вступним словом до присутніх звернувся Гдичинський Віталій Богданович, помічник Міністерства юстиції України, Голова Координаційної ради молодих юристів міста Києва при Головному територіальному управлінні юстиції у м. Києві. Розкрила актуальність теми круглого столу, його мету та запропонувала провести його у форматі, який полягав у презентації доповідей учасників, завідувач кафедри публічного та приватного права Факультету права та міжнародних відносин, кандидат юридичних наук, доцент Нашинець-Наумова Анфіса Юріївна.

   Під час засідання обговорювались питання розвитку муніципального права в нашій країні. Зокрема, розглядались питання щодо особливостей застосування виборчої системи при формуванні представницьких органів в м. Києві, особливостей правового захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг в місті Києві, проблем правового регулювання надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування тощо.

   Обговорення практичних та юридичних аспектів щодо розвитку муніципального права в Україні дозволить забезпечити більш динамічне реформування системи муніципально-правових норм у контексті гармонізації із правом держав членів ЄС.