Зустріч з колишнім прем’єр – міністром Ірландії Берті Ахерном.

    30 березня 2017 року студенти Факультету права та міжнародних відносин за сприяння НМЦ інформаційно – рекламної та профорієнтаційної діяльності отримали можливість відвідати зустріч з колишнім прем’єр – міністром Ірландії Берті Ахерном, яка проходила в КНУ імені Тараса Шевченка.

   Свого часу, восени 1994 року саме завдяки зусиллям Б.Ахерна було укладено першу в Північній Ірландії угоду про перемир'я. Вона стала передумовою для майбутнього політичного діалогу включно з так званою Белфастською Угодою за якою британський та ірландський уряди, а також більшість політичних партій Північної Ірландії домоглися припинення вогню та створили «винятково мирні і демократичні» рамки для розподілу влади в Північній Ірландії.

   Під час зустрічі Берті Ахерн підняв цікаву тему, яка, зокрема, стосувалася ірландського досвіду політичного подолання одного з найскладніших конфліктів у сучасній Європі, а також визначальних елементів постконфліктного врегулювання, таких як робота з громадами, демілітаризація та громадянське примирення. Йшлося також про перспективи врегулювання конфлікту на сході нашої держави.