Зустріч з представниками Міжнародної громадської організації “Європейський молодіжний парламент – Україна”

 

   1 березня 2017 року відбулася зустріч студентів напряму підготовки «Міжнародна інформація» та «Країнознавство» з віце – президентом з регіонального розвитку Міжнародної громадської організації  “Європейський молодіжний парламент – Україна” Валерією Юдіною.

   Європейський молодіжний парламент (ЄМП) – це унікальна освітня програма, яка збирає молодих людей з усієї Європи для того, щоб обговорити актуальні питання у форматі справжнього парламентського засідання. Як мережа незалежних асоціацій, ЄМП діє у 39 європейських країнах та організовує до 500 заходів щороку, залучаючи до 28 000 учасників віком 16-24 роки. Тисячі молодих людей стають активними волонтерами по всій Європі, тим самим доводячи, що ЄМП – це програма, створена молоддю для молоді.

   ЄМП-Україна є одним із 39 національних комітетів ЄМП. Організація, зареєстрована 18 лютого 2002 року Міністерством юстиції України, є повноправним учасником процесу розвитку  громадянського суспільства в Україні. Де факто, ЄМП-Україна успішно функціонує в Україні з 2000 року, залучаючи українську молодь до діяльності однієї із найбільших європейських платформ для дебатів, міжкультурних зустрічей, освітньої і виховної роботи та обміну ідеями між молодими європейцями. Щороку ЄМП - Україна проводить Національну відбіркову конференцію (Національна сесія), за результатами якої обираються делегати, які представляють Україну на міжнародних та регіональних сесіях ЄМП у Європі. Також організація проводить регіональні сесії та інші проекти для молоді в різних містах України.

   Серед членів ЄМП-Україна налічується близько 280 молодих людей у регіонах України, які навчаються у школах, престижних університетах та інших вищих навчальних закладах.

   Організація відкрита для української молоді, яка  має про європейські інтереси та підтримує ідею забезпечення прав людини і хоче докласти зусиль у розбудову демократичного громадянського суспільства в Україні.

   Щиро сподіваймося, що зустріч представників Міжнародної молодіжної громадської організації “Європейський молодіжний парламент – Україна” зі студентами нашого Факультету переросте в майбутньому в плідну співпрацю і справжню дружбу та започаткує спільні нові проекти, які сприятимуть інтеграції України до Європейського простору шляхом виховання української молоді на демократичних цінностях та ідеалах.