Участь ЮК «Астрея» у ювілейному з'їзді делегатів юридичних клінік України в м. Чернівці

1-2 грудня 2017 року в Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася ювілейний з’їзд делегатів юридичних клінік України, покликаний популяризувати юридичний клінічний рух в Україні та заохотити молодь надавати безоплатну правову допомогу найбільш незахищеним категоріям населення через юридичні клініки вищих навчальних закладів.
У з’їзді взяли участь науковці – викладачі з числа кураторів юридичних клінік України, представники Міністерства юстиції та Міністерства освіти України, міжнародних громадських організацій, активісти, правозахисники та діячі мистецтв.
Київський Університет імені Бориса Грінченка на цьому масштабному заході гідно представив консультант ЮК «Астрея», студент спеціальності «Право» Факультету права та міжнародних відносин Гаргун Сергій.

Відповідно до програми з’їзду, окрім, власне, організаційних питань діяльності Асоціації юридичних клінік, було проведено низку майстер-класів з правозахисної, культурної  та освітньої тематики. Експерти розказали про перші результати судової реформи, особливості застосування переговорів та медіації для врегулювання правових спорів, можливості захисту соціально-вразливого населення, захист прав дитини в школі.
На з’їзді було заслухано звіт правління, обрано голову асоціації, членів правління та відбулося прийняття до асоціації нових членів.
За результатами голосування юридична клініка "Астрея" Київського університету імені Бориса Грінченка була прийнята до Асоціації юридичних клінік України, яка зараз налічує 50 юридичних клінік з усіх регіонів України).