Участь у заходах до Всесвітнього дня нульової дискримінації

 

29 лютого голова департаменту зовнішньої політики та волонтерства, студентка ІV курсу спеціальності «Право» Ніна Малєкіна взяла участь у заходах, приурочених до Всесвітнього дня нульової дискримінації, які відбулися за ініціативою UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.          Масштабні ініціативи об'єднали в одному просторі відомих культурних діячів, правозахисників та представників влади України.

         У рамках панельної дискусії «Протидія дискримінації жінок і дівчат»

Спікери, серед яких: Заступник Міністра соцполітики з питань євроінтеграції Сергій Ніжинський, керівниця групи проектів ПРООН з демократичного врядування Олена Урсу, громадські та культурні діячі Лариса Денисенко, Алевтина Кахідзе та Зола Кондур, обговорили питання утиску прав жінок і дівчат в Україні, боротьби з домашнім насильством та проблеми рівного доступу жінок до участі в українській політиці.

         У панельній дискусії «Україна без дискримінації: від мрії до реалізації» філософ Михайло Мінаков, громадська діячка Уляна Пчолкіна, письменник Любко Дереш обговорили проблеми нетолерантного ставлення до різних соціальних груп та шляхи подолання цієї проблеми та наголосили на неприпустимості дискримінації людей на підґрунті расового, етнічного чи національного походження, релігії, інвалідності, сексуальної орієнтації, соціального класу тощо.

         На заході також відбулась презентація п’яти мікрофільмів, які стали фіналістами конкурсу соціальної реклами «Нуль дискримінації», проведеного ПРООН в Україні у партнерстві з Molodiya Festival.

         Щиро дякуємо організаторам заходів за небайдужість !