Студенти-міжнародники побували у «Світовому кафе»

Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», які навчаються за освітньою програмою «Суспільні комунікації» на практичному занятті з дисципліни «Міжнародні відносини та світова політика» випробували нову для себе методику обміну думками, під назвою «Світове кафе» . Ідея провести це заняття у такій досить незвичній формі належала Ганні Мирославівні Мельник, доценту кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Факультету права та міжнародних відносин та була радо підтримана студентами.
Темою визначили міжнародні відносини у 19 столітті. Загалом присутні розподілились між трьома столиками приблизно по 6-7 учасників за кожним. Протягом відведеного часу у невимушеній дружній атмосфері розмовляли, тезисно записуючи свої думки безпосередньо на аркуші, що знаходився на столі. Після чого переходили за інший стіл, все відбувалось у три раунди. Учасники за першим столом записували свої відповіді на питання «Що? Де?», за другим - «Коли та чому?» і за останнім - «Для чого?».
Безперечно такі раунди обговорень створюють живу «мережу» обміну думками й розширюють і поглиблюють знання та налагоджують комунікацію. 


Анна Мазур