Студенти-міжнародними відвідали П’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL

27 жовтня 2018 року за ініціативи доцента кафедри міжнародних відносин та міжнародного права Мельник Ганни Мирославівни студенти-грінченківці відвідали Національний культурно-художній комплекс «Мистецький Арсенал», де відбувся П’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представив культуру понад 30 країн світу за участі посольств іноземних держав і діаспор.
На відкритті Фестивалю з вітальним словом виступили голова Українського культурного фонду М.А. Порошенко та міністр культури Є.М. Нищук.
Студенти 2 курсу, які навчаються за освітньою програмою «Суспільні комунікації» Анна Главак та Богдан Черевичний поділились своїми думками щодо цього чудового заходу: «Маємо багато яскравих вражень.
Фестиваль складався із трьох різних частин і всі вони були по-особливому надзвичайні. Найбільше сподобалась презентація національних костюмів. Їх колорит заворожує. Кожна країна дуже вдало показала свої національні традиції та презентувала страви та напої від посольств. На цьому фестивалінайбільше дивувала тепла та ненапружена атмосфера. Представники різних народів і країн зустрічали нас щирими посмішками, які одразу заряджали веселим настроєм та бадьорістю».
Як зазначила студентка 4 курсу спеціальності «Міжнародна інформація» Вікторія Нуждова: «Я була дуже вражена різноманніттям представлених національностей. Ніколи не бачила такої концентрації іноземного товариства в одному місці. Навколо все виглядало дуже атмосферно і кожному народові вдалось перенести частинку їхнього духу з собою в Україну. Було видно, що всім хотілося презентувати свою країну якомога цікавіше. Я ніколи не думала, що мені так захочеться відвідати країни
Центральної Азії. Їм вдалося зберегти та презентувати свої давні традиції, костюми та музичні інструменти. Це був досить пізнавальний, різнобарвний та безумовно важливий захід. До того ж, з нами щиро ділилися своїм досвідом та запрошували до себе у гості». 
Ми переконані, що мета фестивалю – формування позитивного іміджу України серед світової спільноти, встановлення дружніх відносин між народами, налагодження культурних зв'язків між державами і сприяння обізнаності українців про особливості культури народів світу на цьому етапі виконана, особливо, якщо оцінити масштабність цього заходу.