«Російсько-японські суперечності щодо Курильських островів»: варіанти вирішення

5 квітня 2018 р. студенти 1 курсу спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, які навчаються за освітньою програмою «Суспільні комунікації» в рамках практичного заняття з дисципліни «Конфліктологія та теорія переговорів» мали змогу реконструювати переговорний процес. 
Обравши тему та стиль переговорів, учасники намагались ще й повністю відтворити атмосферу, використавши для цього всі набуті знання з дипломатичного етикету та протоколу. Студенти розподілили між собою ролі, використали символіку відповідних країн, розмістились відповідно до плану розсадки учасників переговорів та розробили кувертні картки. Одна з підгруп обрала тему для переговорів: «Російсько-японські суперечності щодо Курильських островів». Вислухавши одну за одною позиції країн з дотриманням усіх правил, переговорники дійшли згоди в певних аспектах цього питання. 
Як зазначила студентка Мазур Анна: «Ми радо сприйняли такий формат проведення практичного заняття, хоч це був наш перший досвід в організації переговорів. Зрештою,  це вдалий метод організації заняття, тому що в такий спосіб теорія засвоюється значно швидше та ефективніше. Сподіваємось і надалі практикувати такі проекти».