Виїзне засідання наукового гуртка «Правовий простір»

 

   6 грудня 2016 року у рамках Всеукраїнського тижня права, а також традиційної щорічної Грінченківської декади за запрошенням керівництва Навчально-виховного комплексу «Потенціал» було проведено виїзне засідання наукового гуртка «Правовий простір». 

  Захід було проведено разом з його представниками – студентами І-го, ІІІ-го, IV-го курсів Факультету права та міжнародних відносин спеціальності «Правознавство», зокрема з Бірюковою А., Вакарюк В., Гаргун С., Зарицькою І., Івашкевич А., Павлюк І., Хіменес С., Козуб Л. та доцентом кафедри публічного та приватного права, к.ю.н., доцентом М.А. Пожидаєвою.

   Науковий захід був присвячений проблемам реалізації задекларованих прав людини. Ініціаторами проведення цього заходу виступили директор НВК «Потенціал» Алла Петрівна Малішевська, вчитель-методист Наталія Миколаївна Марочко, доцент кафедри публічного та приватного права Марія Анатоліївна Пожидаєва, які виступили зі вступним словом та привітали всіх присутніх з відкриттям Всеукраїнського тижня права.

   Для учнів 9-11 класів суспільно-гуманітарного профілю (філологічного та юридичного) та навчально-педагогічного складу НВК «Потенціал» виступила студентка ІІІ-го курсу Хіменес Сандра з науковою доповіддю аналітично-пізнавального характеру щодо окремих оповідань Б.Д. Грінченка, в яких розглядаються і на сьогодні актуальні питання дотримання та порушення прав людини.

   Також було проведено правовий турнір у формі інтелектуальної гри –змагання (юридичний марафон, брей-ринг, відгадування кросвордів) між трьома спільними командами, до складу кожної з яких входили по одному учню з 9, 10, 11 класів НВК «Потенціал» та два студента з І-го курсу Факультету права та міжнародних відносин Київського університету ім. Бориса Грінченка. Така інноваційна форма навчально-наукової роботи серед студентів І-го курсу та учнів 9-11 класів проходила у дружній, веселій та невимушеній атмосфері. Команди показали свою згуртованість, активну позицію та здатність умілого оперування набутими правовими знаннями.

   Визначити переможця було складною справою для журі через глибокі знання команд-учасниць у сфері прав людини. Найкращих результатів у правовому турнірі досягла команда за участю студентів І-го курсу Вакарюк Владислави та Павлюк Ірини.

   Наприкінці проведення спільних корисних і цікавих інтелектуальних заходів слова взаємної вдячності висловили керівництво, вчителя, учні 9-11 класів НВК «Потенціал» та представники наукового гуртка «Правовий простір». Переконані, що участь у такий спосіб у науково-організаційній та навчальній роботі сприяє правовому вихованню школярів та виявленню в них бажання навчатись у Київському університеті імені Бориса Грінченка.