Центр захисту прав людини

На факультеті права та міжнародних відносин починає функціонувати  Центр захисту прав люди, основне завдання якого полягає в сприянні студентам факультету поглиблювати і закріплювати  здобуті теоретичні знання у сфері права через найрізноманітніші види науково-практичних заходів.

Останніми десятиліттями в Україні все сильніше утверджується ідеологія прав людини, яка в європейських країнах є державною ідеологією. Тому результатом становлення й розвитку цієї ідеології в Україні має бути її закріплення на державному рівні, а ідеї  і принципи верховенства права та правової держави повинні повсякденно втілюватися в практичній життєдіяльності.

Навички захисту прав і свобод людини і громадянина прививатимуться студентам Університету Грінченка експертами Центру, якими будуть відомі правозахисники, науковці, адвокати, практичні працівники правоохоронних органів, запрошені закордонні фахівці.

Передбачається, що Центр захисту прав людини об’єднає студентів різних курсів факультету в єдину команду правозахисників-грінченківців, а їхня діяльність стане прикладом, який перейматимуть майбутні юристи інших вітчизняних ВНЗ.